5345HA
OSS
tel. 0412-631957

Zaterdag 2 oktober 2021. Het is licht bewolkt met af en toe een zwak zonnetje. Met zo’n 17 graden is het goed voetbalweer. Vandaag spelen we onze 1e competitiewedstrijd uit bij Margriet in Oss.

Om 13:00 uur verzamelen we bij Jonge Kracht. Terwijl Jeroen met de spelers de wedstrijdbespreking houdt haal ik de teamtas op in het washok. Beau is geblesseerd en Casper moet nog een schorsing uitzitten dus die zijn niet inzetbaar maar gaan wel mee. Sem en Stijn zijn niet volledig inzetbaar en zijn de 2 wissels van vandaag. Na de bespreking verdelen we ons over de wagens en gaan richting Oss. Daar aangekomen, op het mooie complex van Margriet,  kunnen we rustig omkleden en ons naar het veld begeven voor de warming-up. Tien minuutjes voor aanvang van de wedstrijd gaan we terug naar de kleedkamer en volgt de pasjescontrole door de scheidsrechter. Dan gaan we naar het veld en kan de wedstrijd beginnen.

De eerste minuten is het even aftasten van beide kanten en golft het spel heen en weer rond de middenlijn. Al snel wordt Jonge Kracht iets brutaler wat leidt tot kleine kansjes… Zo komt Sam er een keer goed door maar op het allerlaatst weet een verdediger van Margriet de bal over de achterlijn te tikken. Uit zo’n kansje volgt na een kleine 20 minuten spelen een hoekschop. Via de flipperkastvoetbal voor het doel komt de bal bij Gijs voor de voeten op twee meter van het doel. Zijn schot gaat via de handen van de keeper over. Oef… En ook Jeroen komt in onze ogen buiten de 16 in mooie schietkans maar hij besluit een steekpass te geven waardoor de verdedigers er tussen kunnen komen. Het laatste deel van de eerste worden wij slordiger waardoor Margriet wat meer vat op ons krijgt zonder zelf gevaarlijk te worden. Onze verdedigers werken hard en goed samen waardoor er nauwelijks gevaarlijke situaties ontstaan. Maar wij creëren nu ook even geen kansen meer.  Zo gaan we rusten met een 0-0 stand.

Onder het genot van vers getapt koud water uit de eigen bidons geeft Jeroen zijn tips en tricks voor de 2e helft. Iedereen laadt zich op en maakt zich klaar en als de scheids ons komt halen gaan we naar het veld voor de 2e helft.

De wedstrijd gaat verder waar deze was gebleven. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Het golft lekker heen en weer. Dit is echt zo’n wedstrijd waarbij de partij de als eerste scoort als winnaar van het veld zal lopen. Na ruim tien minuten in de 2e helft raakt Gijs geblesseerd aan zijn teen. Hij moet nog even doorbijten zodat Sem zich klaar kan maken en in de 62e minuut wordt hij gewisseld. Met Sem in het veld hebben we iets meer aanvallende impulsen.  In de 68e minuut wordt Sam diep gestuurd en komt nu oog in oog met de doelman. Rustig schuift hij de bal rechts van de doelman tegen de touwen. Yes, 0-1. Margriet zal nu meer moeten komen waardoor wij weer meer kans krijgen op een counter. En Margriet komt ook en is het doorbijten om de voorsprong vast te houden. Margriet is (gelukkig) slordig in de eindpass waardoor er nauwelijks gevaar voor ons doel ontstaat. Een schot van afstand wordt netjes door Hidde (onze doelman) gevangen. Als Joost een wond onder zijn knie oploopt wordt hij vervangen voor Stijn. Margriet wil even voor tijd de doelman van shirt laten wisselen en er zo een veldspeler van maken maar de scheids steekt daar een stokje voor. Dat kan namelijk niet ivm zijn rugnummer op het wedstrijdformulier. De laatste minuten zitten met name onze verdedigers er helemaal doorheen en snakken naar het eindsignaal. Dus is het nog even billenknijpen. In de 90+4 breekt (volgens mij )Jeroen door en kan nu alleen op de doelman af. Maar zover komt het niet want met een laatste krachtsinspanning weet de verdediger Jeroen te haken en haalt hem onderuit. Met een rode kaart tot gevolg. Tegen de 10 man van Margriet maakt Jonge Kracht de wedstrijd vol en zo gaan de (eerste) 3 punten mee naar Huissen.

Scheidsrechter J. van de Ven bedankt voor het goede fluiten, Margriet JO19-1 bedankt voor de spannende gelijk opagaande wedstrijd en natuurlijk al het (mee)gekomen publiek bedankt voor de aanmoedigingen.

Goede gedaan mannen. Mooi om te zien dat de puzzelstukjes steeds beter in elkaar vallen. Volgende week weer uit, dan vroeg naar Wijchen (weer zonder Casper). Sportieve groet, Frank