18 augustus 2015 19:00

Huisman, E.J.

Opstelling

Het spel is weer op de wagen

Dinsdag is voor Jonge Kracht de (beker)competitie officieel weer begonnen. De Zandse formatie moest aantreden voor de eerste bekerwedstrijd tegen het uit Arnhem afkomstige sc Oranje. De technische staf van Jonge Kracht is er alles aangelegen om de vervelende smaak van het afgelopen seizoen te laten doen vergeten.

Een overwinning op sc Oranje (za.) kan een goed begin zijn om de vervelende smaak weg te spoelen en vertrouwen geven voor de overige twee bekerwedstrijden tegen respectievelijk sc Doesburg (25 augustus om 18.45 uur en tegen  OVC’85 om 14.00 uur)

Het goede gevoel kwam er nog niet in de eerste helft. Jonge Kracht begon weliswaar overtuigend en creerde direct al twee goede kansen. Echter, Jordy Storteboom zag een schot door de lat gekeerd. Het leek een relatief gemakkelijke avond te worden. Zonder dat het veldspel van de thuisploeg erg overtuigde, kon sc Oranje zeker niet imponeren. Tot ze in de 23ste minuut ploseling de eerste kans creerde en ook direct koelbloedig scoorde. Een splijtende pass van de Arnhemse aanvoerder werd door de nummer 11 vakundig afgerond. Dit bracht de ruststand van 0-1 op het scorebord. Dit was een fikse tegenvaller voor de Huissense brigade. In de rust werden enkele veranderingen aangebracht en de trainer Barry Heijse maakte nadrukkelijk kenbaar dat er de tweede helft uit een ander vaatje getapt diende te worden.

Dit gebeurde dan ook. Binnen vijf minuten stond de 1-1 op het bord. Het was weliswaar niet het mooiste doelpunt, maar daar maalde niemand van Jonge Kracht om. Jonge Kracht had vanaf dat moment het betere van het spel. Sc Oranje kwam nog twee maal echt gevaarlijk voor het doel van de Huissense team en beide keren redde Paul de Wit op miraculeuze wijze. Dit waren infeite de laatste wapenfeiten van sc Oranje. Zonder tot groots voetbal te komen, dicteerde Jonge Kracht het gebeuren. De thuisploeg werd tweemaal terug gefloten voor vermeend buitenspel, wat zeker niet het geval was en de nummer 17 van sc Oranje had na een belachelijke actie met rood van het veld gezonden moeten worden.

Het was good old Kaas venderbosch die deed wat hij al zovele malen daarvoor had gedaan. Namelijk scoren. Hij werd door Stijn van Meurs in de diepte aan gespeeld en Venderbosch scoorde laag diagonaal in de hoek. De overwinning was binnen. De batterij bij de gasten uit Arnhem was leeg en dat de uitslag niet groter uitviel dan de 2-1 mag je de thuisploeg misschien nog verwijten.