Wedstrijdverslag JK D2 - Arnhemse Boys D2 (1 - 0)

Arnhemse Boys D2

D-pupillen zaterdag, D2, 3e klasse 05

28 maart 2015 9:00

Zaterdag 28 maart 2015. Het is droog en het zonnetje komt door. Een mooie dag om te voetballen. Vandaag komen oude bekenden op bezoek… Arnhemse Boys.

Patrick moet met zijn E1 mee dus sta ik er (opnieuw) alleen voor... Tijn komt niet en zijn vervanger Danny komt eveneens niet i.v.m. damverplichtingen. Vanuit Jonge Kracht hebben we geen scheidsrechter toegewezen gekregen dus dat betekend dat ik moet fluiten. De opa van Luc is bereidt te vlaggen en de vader van Bob gaat het wisselen verzorgen.

Na de warming up gaan we om 9 uur beginnen. Arnhemse Boys wint de tos en wij trappen af. In het begin is het nog erg zoeken hoe met deze tegenstander om te gaan en is het lastig om de bal goed rond te spelen. Beide team zijn erg aan elkaar gewaagt. In de 7e minuut krijgt Jonge Kracht zijn eerste grote kans. De bal wordt goed voor gegeven naar Sam H. die vrij staat maar helaas naast schiet. Het spel golft heen en weer met kansen voor beide doelen. In de 10e minuut is het opnieuw Jonge Kracht die bal rond de middellijn overneemt van Arnhemse Boys en via de rechter zijkant (Sam H.) naar voren breng. Via meerdere schijven komt de bal bij Luc die nu wel de bal langs de keeper weet te spelen (1-0). Nu moeten de Arnhemse Boys wel komen en dat doen ze ook. Ze stropen de mouwen op en komen een paar keer dicht bij ons doel. Onze achter hoede moet regelmatig alle zeilen bij zetten de boel dicht te houden en die keer dat ze er door komen wordt de bal door Stef tegen gehouden of naast geschoten. Het spel wordt steeds een beter harder met kleine overtredingen over en weer. En ook verbaal laten beide teams van zich horen (en dit is niet altijd positief). Voor de rust wordt er niet meer gescoord.

In de rust onze jongens toegesproken. Duidelijk was dat we ons weer mee hebben laten slepen door de tegenstander. Zij dit.. zij dat... Laat je niet gek maken en blijf gewoon voetballen. Spel je eigen spel. Pass eerder over zodat je de tegenstander de kans niet geeft je te raken. Na wat gedronken te hebben gaan we verder met de 2e helft.

Arnhemse Boys trapt af en gaan gelijk weer in de aanval. Ze komen een paar keer dicht bij ons doel maar hun vizier staat gelukkig net naast ons doel gericht waardoor ze ook naast schieten. Als Stef rustig aan doet volgt gelijk een opmerking over de tijd. Naar mate de 2e helft verstrijkt krijgen de Arnhemse Boys steeds meer haast om de gelijkmaker te forceren. Omdat de Arnhemse Boys zich volledig op de aanval gooit vallen er achterin grote gaten. 10 minuten voor tijd breekt (ik meen) Ché er door en kan alleen op de keeper af. De keeper blijft kalm en weet met goed keeperswerk een tweede treffer van ons te voorkomen. Arnhemse Boys komt nog een paar keer goed voor ons doel en versieren corners (met veel duw en trekwerk in de doelmond) maar krijgen de bal er niet in. In een daarop volgende aanval wordt Sam H. door de tegenstander helemaal over het hoofd gezien. De bal wordt via Ayhan, Luc en Casper breed gelegd op de helemaal vrij gelaten Sam H.
Deze heeft de bal voor het intikken maar weet andermaal de bal naast te schieten.
De Arnhemse Boys zetten nog een keer aan met een slot offensief maar het lukt ze niet om te scoren. 3 minuten voor tijd wordt de bal door Jonge Kracht hoog naar voren geschoten. Luc rent naar de bal en wil deze over de (ver) uitgelopen keeper wippen. De keeper raakt de bal met de handen en Luc met een knie. En dit is (bij de toch al verhitte spelers) aanleiding om over en weer verhaal te gaan halen waardoor her en der op het veld tumult ontstaat. Op verzoek van de trainer van Arnhemse Boys wordt de wedstrijd afgefloten. Na affluiten vliegen de spelers elkaar opnieuw in de haren.

Ik krijg van de leider van Arnhemse Boys nog verwensingen naar mijn hoofd dat dit wel de meest slecht gefloten wedstrijd is in zijn carrière en dat hij zich nog zacht heeft uitgedrukt. Waarop ik alleen maar kan antwoorden dat hij wel de leider is die het slechtst tegen zijn verlies kan die ik ben tegen gekomen. Wij leren onze spelers dat een wedstrijd verliezen nooit door de scheidsrechter komt maar door de kansen die je mist.
Kijkend naar de kansen is dit een terechte uitslag!
De grensrechter van de Arnhemse Boys kwam (ruim) na de wedstrijd nog naar de bestuurskamer in om te melden dat hij zich niet kon vinden in het commentaar van de trainer/leider. Dit was gewoon een heel beladen wedstrijd.

Ze hebben natuurlijk wel een punt dat het niet handig is om een leider van het team de wedstrijd te laten fluiten. Maar binnen Jonge Kracht is er geen blik met scheidsrechters die open getrokken kan worden en dan moet je iets…

Opa van Luc bedankt voor het vlaggen en Bert bedankt voor de assistentie bij het wisselen.