2 - 8

Jonge Kracht JO13-2

D-pupillen zaterdag, D2, 3e klasse 05

21 maart 2015 10:30

In de bekerwedstrijd van 30 augustus 2014 hadden we (nipt) van ze verloren met 2 - 1.
Het kan dus een spannende pot worden. Jonge Kracht heeft wat recht te zetten.

De lucht is helemaal grijs maar het is nog droog als we om 9.25 uur bij Jonge Kracht aankomen. Patrick Z. gaat niet mee i.v.m. verplichtingen bij de E1. Nadat ik de tas en ballen heb gepakt is iedereen er en kunnen we vertrekken. Daar aangekomen is het een drukte van jewelste waardoor er nauwelijks nog te parkeren valt. Na de wagen op het gras neergezet te hebben kunnen we ons melden en gaan omkleden. We spelen helemaal achteraan op het grasveld nr. 5. De opstelling is dezelfde als waar we vorige week mee starten met dit verschil dat Timo (bij afwezigheid van Stef) keept, Bob weer meedoet waardoor Rian opschuift naar links. Na een korte warming up gaan we beginnen. Ayhan wint de tos waardoor we van helft wisselen om eerst met wind (en regen) tegen spelen. Spero heeft de aftrap.

Om iets over half 11 (als het weer iets harder gaat regenen) gaan we beginnen.
Spero combineert in het begin makkelijk maar het lukt hun niet om ver op onze helft te komen. Onze verdedigers staan goed en veroveren goed de bal. Wij zijn zeker in het begin iets te gehaast en daardoor slordig. De bal komt regelmatig achter of ver naast een medespeler waardoor Spero de bal weer kan overnemen. Na 5 minuten krijgen we onze eerste grote kans via de linkerkant wordt de bal voor gebracht maar door ons helaas naast geschoten. We zetten goed druk op de bal waar Spero moeite mee heeft. Langzaam wordt Jonge Kracht sterker en dringt meer aan. Spero komt er af uit met een gevaarlijke counter. In de 14e minuut valt het eerste doelpunt en is het Luc die de 0 - 1 op het scorebord zet en in de 23e minuut is het weer raak. Opnieuw Luc met de 0 - 2. Beide teams krijgen nog de nodige kansen maar er wordt niet meer gescoord voor de rust.

In de rust met de spelers de tactiek voor de 2e helft besproken. Probeer wat rustiger aan de bal te blijven. Eerst even kijken waar iemand loopt voor je de bal geeft en achterin iets meer/beter met elkaar praten wie wie dekt. Er lopen nog te vaak mensen vrij. We hebben nu de wind (en regen) in de rug dus kan het een mooie helft worden.

Jonge Kracht trapt af en zoekt gelijk weer de aanval. We komen weer dicht bij het doel maar door de wind mee schieten we nu hard over. Maar een paar minuten later zijn we eraan gewend en is het wel raak. Het is opnieuw Luc die de bal uit de kluts krijgt en met een hard schot de keeper passeert (0 - 3). Het hele team van Jonge Kracht gaat nu meer spelen op de aanval wat leidt tot nog meer kansen. Spero komt in deze fase niet verder dan net over de middenlijn om daar opgevangen te worden door de verdediging. Bij een hoekschop genomen door, ik meen, Sam H. belandt de bal via de rug van een Spero-speler in zijn eigendoel (0-4). Spero geeft nog niet op. Omdat wij vol op de aanval gefocust zijn staan we achterin 1 op 1. Bij een goede uitbraak van Spero lukt het hun om door de verdediging te komen en lopen recht op Timo af. De bal wordt precies langs de uitgelopen Timo in het doel geschoten (1-4). Nu mag Jonge Kracht aftrappen. Luc trapt met Casper af. Casper begint aan een solo en kan zo tot net binnen de 16 meter door slalommen. Haalt dan uit en binnen een minuut belandt de bal aan de andere zijde tegen het netje (1-5). Jonge Kracht wordt nu helemaal gretig om te scoren en het kost de achterhoede moeite om genoeg spelers achter te houden. Bij opnieuw een hoekschop worden we nogmaals geholpen door een Spero-speler, die de voorgegeven bal pardoes in het eigen doel doet verdwijnen.. (1-6). Spero geeft nog niet op en komen een paar keer gevaarlijk door onze verdediging en dwingen onze keeper tot een paar goede reddingen. Een paar minuten voor tijd lukt het Spero toch nog een keer om door de verdediging te komen en met 2 man wordt Timo kansloos gelaten (2-6). Opnieuw moet Jonge Kracht aftrappen.
Dit keer Luc en Ché. Ché doet hetzelfde wat Casper 10 minuten eerder al deed. Hij begint aan een solo vanaf de aftrap… rent het veld over en schuift de bal langs de keeper tegen het netje (2 - 7). Nu is de weerstand van Spero gebroken en een minuut voor tijd maakt Dylan de 2 - 8, wat ook de eindstand is.

(de volgorde van doelpunten kan iets anders zijn maar door de regen was aantekeningen maken niet mogelijk. Sterker nog... van het bonnetje om een kan drinken te halen was niet meer over dan een nat propje)

Hoewel de solo’s er beide in zijn gegaan had ik liever gezien dat we de bal overspelen om dan te scoren. Je team genoten lopen toch niet voor niets mee naar voren? Voor de rest, ondanks het slechte weer, een puike pot voetbal op de mat gelegd. Fantastisch gevoetbald mannen!
Bert Goldsmid bedankt voor het wisselen.