JK4: Kolderiek, en toch kampioenswaardig!?!?

Mannen zondag, 4, 4e klasse 05

12 april 2015 12:00

Meijnen, A.

Opstelling Jonge Kracht 4 (zon)

Zondag 12 april, de uitwedstrijd tegen VVO 2 op het programma. Een lunchwedstrijd word het ook wel genoemd, aftrap 12:00 uur.

We hadden weer wat mensen die met kleine pijntjes kampten terug zoals Justin en Kevin vandaar dat we met 14 man konden afreizen.

Nadat Henkie Dissel weer uit de luidspreken was geschald konden we het veld op voor de warming up, het kunstgrasveld was nog bezet en op het hoofdveld stonden de sproeiers aan, we moesten dus warmlopen op een stukje onkruid achter het goal en konden later gelukkig alsnog even op het  hoofdveld een balletje trappen alvorens we terug de kleedkamer op zochten en Wilbert de eerste 11 bekend kon maken.

Kevin en Justin hadden aangegeven een helft te kunnen spelen, dus was het al iets makkelijker voor Wilbert.

Dennis, Bob, Kevin, Jim, Geert, Romar, Ramon, Sander, Tim, Robin en Frank voorin.

Wissels: Kevin Walsh, Justin, Niels.

Grensrechter vandaag: Jacky Houtriet.

In het begin beetje aftasten, VVO startte redelijk sterk maar kreeg niet echt kansen en wij konden niet echt een vuist maken voorin.

VVO dat in een 4-4-2 formatie speelde waardoor Jim en Bob in de mandekking stonden en Geert door schoof naar linkshalf, dat stond allemaal prima.

De eerste echte grote kans was voor ons, uit een corner kwam de bal bij Sander terecht die met een schitterende volley direct uit de lucht dacht de keeper te passeren helaas kon de keeper katachtig reageren en tikte hij de bal over.

Kansen voor VVO waren er niet echt noemenswaardig een paar schoten en wat ballen voor langs dat was het eigenlijk wel.

VVO speelde veel de lange bal op de 2 snelle mensen voorin en de nummer 10 van VVO die elke keer bijsloot, gelukkig hebben we met Jim en Bob ook veel snelheid achterin.

Wij kregen nog een paar mogelijkheden met corners die door Tim goed getrapt werden, soms beetje ver achterin maar daar stonden dan Ramon en/of Robin die hem terug probeerde te koppen.

Na zo’n corner was er een heel ongelukkig moment voor meerdere van Jonge Kracht, een lange bal van de keeper werd een meter of 10 over de middenlijn opgevangen door Kevin op zijn bovenbeen, daarbij ging de bal naar de zijkant en Kevin wilde achter de bal aan, daarbij bleef zijn voet hangen in het kunstgras en probeerde hij zijn evenwicht nog te herstellen maar ja dat ging niet meer lukken een valpartij tot gevolg (moet er langs de kant erg kolderiek uitgezien hebben), Kevin krabbelde weer op en de bal leek gelukkig voor hem te ver naar de zijkant om er direct uit te scoren.

De voorzet die alsnog kwam, leek simpel weg gewerkt te kunnen worden door Bob helaas stond ook hij niet helemaal goed opgesteld en raakte hij de bal met zijn linker totaal verkeerd waardoor hij binnenkant paal binnen viel, Dennis kon net niet meer pareren en wilde de bal nog wegwerken maar hij was over de lijn geweest.

Een hele ongelukkige goal tegen voor Jonge Kracht, wat niet echt nodig was maar ja het blijft mensenwerk J.

Net voor rust nog een tegenvaller, Sander gaf aan niet verder te kunnen omdat hij last had van zijn knie. Hij kon niet meer draaien en sprinten en tsja vooral dat draaien moet hij het van hebben. Kevin Walsh ging warmlopen en kwam dan ook 5 min voor rust in de ploeg voor Sander.

Hierdoor ging Ramon rechts op het middenveld spelen en kwamen Kevin en Romar centraal te lopen.

Voor rust niet echt kansen meer voor ons, bij Jonge Kracht was het even de boel oprapen na het foutenfestival bij het doelpunt, een lobje van VVO ging maar net naast en  gelukkig was het snel rust.

In de rust Justin in gebracht voor Frank, die speelde een ongelukkige wedstrijd op een positie waar hij ook niet echt lekker uit de voeten kan.

Frank is een back of middenvelder en had moeite met zijn positie rechtsvoor vandaag, volgende week beter!

In de tweede helft een totaal andere wedstrijd, vanaf minuut 1 was er maar 1 ploeg die voetbalde en dat was Jonge Kracht, de spits van VVO was gewisseld (stond een uur later aan de aftrap bij het eerste) en daardoor verloor VVO redelijk wat snelheid voorin.

En bij ons begon het te lopen onder leiding van Kevin Walsh en Justin die uitstekend invielen.

Na een paar minuten spelen een super grote kans voor Robin een voorzet vanaf rechts van volgens mij Justin was op 2 meter van het doel niet te missen, Robin kon de bal voor een leeg doel intikken maar raakte in plaats van binnenkantvoet op zijn kuit en de bal stuiterde omhoog.
Dit soort kansen moeten er dan wel in willen we hier alsnog een goed resultaat halen.

Maar het was het startsein voor meer, we speelde met volle druk vooruit en lieten de bal met fases goed rondgaan.

Geert was aan de linkerkant geweldig en had een paar acties in huis die we nog nooit van hem gezien hadden, de pasta die hij tegenwoordig voor de wedstrijd eet doet het zichtbaar goed.

De actie van de wedstrijd was de panna die hij uitdeelde waarna een overtreding het gevolg was.

Heerlijke actie van Geert. De vrije trap die daarop volgde mocht 2 keer genomen worden de eerste bal van Robin belande in de muur maar was hands waarna een nieuwe vrije trap volgde.

Robin nam wederom plaats achter de bal maar vanuit deze positie was iemand met een vrije trap met wat meer gevoel handiger geweest dan een harde knal waar Robin tegen Bemmel wel succesvol mee was.

Dus ook dit schot verdween in de muur.

VVO kreeg in de 2e helft nog één goede kans maar het schot wat richting de lange hoek leek te gaan werd met de vingertoppen van Dennis net naast getikt.

Nog een kans voor Robin daarna een goede voorzet van links van Kevin kwam bij de vrij staande Robin alleen kon hij net niet genoeg kracht aan de kopbal geven om het de doelman moeilijk te maken.

Gelukkig viel niet veel later alsnog de 1-1 een corner van Tim viel bij de tweede paal waar Robin hem wilde binnen schieten maar op de grond was beland, Jim was erg alert en kon met een sliding de bal nog binnen werken van dichtbij 1-1!

We wilde nu ook doordrukken, Niels kwam nog in de ploeg voor Tim.

Kansen bleef het regenen voor ons, een voorzet van Robin met links ook vanaf de linkerkant vloog over de keeper binnenkant paal maar waar hij bij ons binnenkant paal binnenrolde, rolde deze bal net de verkeerde kant voor ons op.

Een schitterende bal van Justin vanaf de rechterkant ten hoogte van de middenlijn over een meter of 40 op de borst van Robin die in de 16 meter stond helaas was de aanname net niet goed genoeg om er een kans van te maken, maar de pass was zeker de moeite waard en het noemen waard in dit verslag.

10 minuten voor tijd viel alsnog de 1-2 voor ons en hoe….. een aanval die zelfs op het hoogste niveau een zeldzaamheid is, alles zat in deze aanval.

Het begon bij de opbouw, waarna de bal bij Kevin Walsh kwam net over de middenlijn aan de rechterkant. Justin sprintte “over” Kevin Walsh heen en kreeg de bal op perfecte snelheid mee Justin was sneller als zijn tegenstander en haalde de achterlijn de bezetting voor de goal was perfect Robin, Niels, in de 16 meter en Romar kwam aan sprinten, Justin zag dit en legde de bal perfect terug op Romar die hem schitterend hoog in de korte hoek binnen werkte.

Een schitterende goal wat zowel in als buiten het veld genieten was en dus ook 1-2 voor ons, zeker verdiend te noemen.

De laatste 5 minuten van de wedstrijden werden we wat slordig en gingen we teveel achteruit lopen en waren een aantal passes niet zuiver genoeg, maar kansen kreeg VVO niet echt meer en dus kon de scheidsrechter affluiten na 90 minuten.

Een hele mooie overwinning en goed zichtbaar wat een verschil met de eerste seizoenshelft waar we thuis kansloos met 1-3 verloren, wonnen we nu zeer verdiend met 1-2 met ook nog eens erg goed voetbal vooral de tweede helft.

Mooiste compliment kregen we van mensen langs de kant die ons “kampioenswaardig” vonden spelen.

MOM: Over kampioenswaardig gesproken….Geert Witlox wat speelde hij een fantastische wedstrijd, lijkt met de week fitter te worden en speelde een perfecte wedstrijd, moest door de speelwijze van VVO door naar het middenveld maar deed verdedigend ook uitstekend zijn werk en zat er een paar keer goed tussen met zijn uitschuifbare benen.

Aanvallend deed hij ook een aantal keren goed mee, en wist zich vaak vrij te spelen door zijn tegenstander uit te kappen aan de zijlijn.

De panna was zijn kroon op de wedstrijd…..zulke dingen verwacht je van mensen als Justin en Niels maar ditmaal was het Geert dus J….

Volgende week thuis tegen Sprinkhanen daarmee hebben we nog iets recht te zetten.

Helaas zijn Kevin Walsh en Sander dan beide op vakantie en is het hopen dat Bart, Daan en Edwin er dan weer bij zullen zijn.