J. van Aalten

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Vandaag stond de wedstrijd tegen de koploper op het programma, thuis tegen Peeske 2.

Het was nog een beetje schipperen in het begin hoeveel mensen we zouden hebben, uiteindelijk kregen we het verlossende bericht dat Daan er toch bij was en Niels kon ook iets later beginnen waardoor we toch 3 wissels hadden uiteindelijk.

Afwezig waren deze week: Kevin Walsh (knie), Rick (werk), Jacky (rug), Justin (middenvoetsbeentje), Sander (vakantie), vooral Sander werd nodig gemist in de kleedkamer, zijn plekje bleef dan ook onbezet en zijn shirt werd toch even uit de tas gehaald (zie foto)

In de uitwedstrijd hielden we het 88 minuten geweldig vol tegen Peeske, door een 4-4-2 systeem te hanteren helaas kregen we toen toch de 2-1 om de oren en verloren we waar we zeker meer hadden verdiend.

Vandaag dacht Wilbert hetzelfde spelsysteem te hanteren , 4-4-2 dus met de volgende 11 mensen:

Dennis, Bob, Kevin, Jim, Geert, Ramon, Bart, Romar, Frank, Niels en Robin.

Wissels: Daan, Edwin en Tim.

We begonnen moeizaam aan de wedstrijd het was zoeken geblazen in het veld omdat we een man meer hadden op het middenveld, we probeerde zo te gaan staan dat we simpel konden kantelen en onze 2 voorste mensen niet continu achter de backs aan moesten lopen, dit duurde even voordat het stond.

Peeske had geen geweldig goed elftal alleen 2 man voorin die wel erg goed waren en het verschil konden maken, Bob en Jim hadden dan ook grootte moeite om deze 2 man in bedwang te houden, bij Jim was het niet alleen de tegenstander die het hem moeilijk maakte, het vrijgezellenfeest een dag daarvoor en het tijdstip van thuiskomst was misschien nog wel zijn grootste tegenstander.

De 0-1 liet ook niet lang op zich wachten helaas, de linksbuiten kapte zich in de 16 meter vrij en kreeg net teveel ruimte van Bob (misschien de vrijdagavond training nog in de benen?)om de bal in de verre hoek te krullen, onhoudbaar voor Dennis en dus 0-1 achter.

We probeerde onze rug te rechten al kregen we niet heel veel kansen, paar corners voor ons een volley van Kevin die naast ging en een vrije trap van wederom Kevin die net via de kruin van iemand in de muur overging.

Voor Robin en Niels was het verder lastig voetballen met z’n tweeën voorin.

Tot de rust de 0-1 vast gehouden, Peeske kreeg niet veel kansen verder behalve ook corners en vrije trappen. Toch waren de voorste continu dreigend.

In de rust de boel weer omgezet naar 4-3-3, Ramon ging in de spits spelen zodat we voorin de bal iets beter vast konden houden en meer duels zouden winnen voorin.

Daan en Robin op de flanken en Niels kon maar 1 helft spelen.

Ook aangegeven in de rust dat we korter moesten dekken en een stuk feller moesten zijn, het was een beetje te gelaten en leek wel alsof we ons bij voorbaat al gewonnen gaven.

Ze mochten ook best aangepakt worden.

We begonnen dan ook prima aan de 2e helft met iets meer vertrouwen en bravoure! Peeske wist gedurende  20 á 25 minuten even niet wat ze overkwam en kregen het moeilijk, Bob won ieder duel van zijn rechtstreekse tegenstander wat in de eerste helft niet lukte en Jim had geluk dat zijn tegenstander in de rust eruit ging omdat hij met het eerste mee moest doen, en hij werd steeds iets nuchterder :-)

Kansen voor de 1-1 waren er zeker en het doelpunt hing een beetje in de lucht.

Een aantal scrimmages voor het doel waren niet aan ons besteed de bal wilde er niet in.

Een geweldige knal van Robin leek richting de kruising te vliegen maar kon met een geweldige redding er nog net uitgetikt worden.

In deze fase van de wedstrijd had het ook een beetje mee moeten zitten misschien.

Maar als je hem niet maakt valt die aan de andere kant dat is een voetbalwet, nadat scheidsrechter van Aalten aangaf dat het nog 15 minuten te spelen was wilde we meer risico gaan nemen, echter was het snel al afgelopen met die intentie de linksbuiten (die inmiddels naar de rechterkant was verhuisd) was Bob te snel af bij de achterlijn kon hij de bal terug trekken en was de spits net iets eerder bij de bal om hem ten hoogte van de eerste paal binnen te schieten 0-2.

We probeerde nog wel wat te forceren maar 5 minuten later kregen we wederom de deksel op onze neus, Tim had net iets te lang nodig om de bal weg te werken in de 16 meter zijn bal werd half geblokt en kwam voor de voeten van een speler van Peeske die op de rand 16 de bal meteen in de hoek schoot 0-3.

Daarna werd de wedstrijd uitgespeeld verder en gebeurde er niet veel bijzonders meer.

Een geflatteerde overwinning voor Peeske, vooral de eerste helft te gelaten het veld op gegaan en in de tweede helft alles geprobeerd om er een goed resultaat uit te halen maar helaas viel de bal niet in het netje.

MOM: Geert Witlox speelde een prima wedstrijd en kon na 70 minuten naar de kant, moegestreden.

Geert is prima in vorm de laatste weken aan de voor hem lastige linkerkant met zijn rechterbeen, een compliment voor hem dus.

Verder viel Tim geweldig goed in, ondanks een klein foutje bij de 0-3.

Dit is natuurlijk om Tim gewoon over te halen volgende jaar door te gaan :-) hahaha.

De loterij bracht meer geluk voor ons elftal vandaag....voor de 2e keer achter elkaar won Ramon de eerste prijs (zie foto)