...

Mannen zondag, 4, 4e klasse 05

1 maart 2015 9:45

Patrick Zuchouwski

Vandaag stond de wedstrijd tegen Bataven 5 op het programma, uit hadden we eerder dit seizoen de punten gedeeld met een 1-1 eindstand.

Mensen genoeg vandaag, 14 stuks.

Enige afwezige waren nog: Bart, Jacky (tot eind van het seizoen), Frank, Ramon en Kevin Walsh.

Prima omstandigheden dus, leuke tegenstander, genoeg man enige smetje tot dan toe Ella was ziek (Beterschap Ella). Tot het onderwerp scheidsrechter aan de orde kwam, geen KNVB scheidsrechter, Jan van Aalten die niet goed in orde was, Hans van Aalten die moest biljarten en onze grensrechter die ook zou kunnen fluiten die last van de rug heeft.

Tsja dat was een probleem, Rob van Aalten is tijdens de warming-up van ons druk in de weer met een scheidsrechter, er leek iemand uit Gendt te komen op het moment dat we in de kleedkamer omgekleed waren om aan de wedstrijd te gaan beginnen kwam het nieuws dat ook deze man niet kon….geen scheidsrechter dus! Boze en teleurgestelde mensen in de kleedkamer dus….Tim werd lief aangekeken (had ons al eerder gefloten) maar deze gaf aan niet te kunnen/willen, is zijn goed recht natuurlijk. Dennis gaf aan dan wel te willen fluiten anders werd het een 0-3 nederlaag op papier.

Wilbert gaf aan dat Robin dan moest keepen, toen greep Robin zelf in en zei dan fluit ik wel we gaan niet de enige keeper die we hebben laten fluiten.

Dus met frisse tegenzin wilde hij wel fluiten.

Opstelling werd omgezet en Tim die op de bank zou starten moest toch beginnen.

Eenmaal achterop het veld even wachten dat Robin zich had omgekleed en wel, op het moment dat Robin bijna klaar was had Rob inmiddels een andere scheidsrechter gevonden, Patrick Zuchouwski speler van het 6e elftal en jeugdtrainer van Jonge Kracht.

Een en al chaos dus, Robin die toch weer kon voetballen, Tim toch weer op de bank ? Of moest Tim toch starten omdat Jim maar 1 helft kon wegens verplichtingen maar doordat de wedstrijd een half uur later begon dan gepland werd dat dus maar 15 a 20 minuten.

Toen de scheidsrechter floot voor het begin was Tim nog niet klaar (trainingspak nog aan) en dus schoot Jim toch maar het  veld in, hectiek dus op de zondagmorgen….. waar het allemaal leek goed te gaan komen was het dus toch niet zo’n beste start van de ochtend.

Tsja en kan je dan scherp beginnen na zo’n begin??? Dat denk ik niet persoonlijk ook al is de wil er wel….dat bleek dus ook de eerste 25 minuten waren dramatisch van onze kant, te korte terugspeelballen lange ballen die niet goed getimed werden, spelers van Bataven die keer op keer voor Dennis verschenen maar het of zelf verprutste of Dennis was wel alert en pakte de nodige ballen.

Toch was ook Dennis niet bestand tegen de 2e te korte terugspeelbal nu van Edwin, de speler van Bataven zat er tussen kon langs Dennis op en de bal breed leggen 0-1 voor Bataven, geheel terecht op dat moment.

Na 20 min was Tim warm en klaar en Jim moest eruit vanwege de tijd, Robin ging naar achteren en Tim kwam voorin erbij.

De wind hielp ook niet echt mee voor ons de eerste helft, de wind was krachtig stond schuin op het veld en de ballen waren moeilijk te timen, toch kregen we na een klein half uur wat meer grip en kwam de vechtlust terug bij ons.

Dat leverde ook wat kansen op, zo was er een 100% kans voor Daan na een voorzet van Justin, Daan kogelvrij bij de 2e paal maaide echter over de bal heen om 3 meter van de goal, raken was voldoende geweest.

Een kans(je) was er ook voor Sander na een corner maar zijn schot kwam niet door de mêlee van spelers heen.

Ook een super kans voor Hent (die zijn rentree maakte) maar zijn schot van een meter of 11 ging over i.p.v. in het netje.

Vrije trap van Tim vloog in de muur en er was nog een schot van Justin vanaf de 16 meter die overging, de pegel van Edwin is ook zeker de moeite waard om te vermelden, de gil waarmee hij vond dat Sander de bal terug moest leggen was helaas indrukwekkender dan de pegel want de bal zijn ze nu nog aan het zoeken….

Het was gelukkig rust, het had hier zomaar 2-5 voor Bataven kunnen staan in de rust maar gelukkig bleef het beperkt tot 0-1.

2e helft doorgaan en hopen dat de wind nu in ons voordeel was, en een stapje extra doen allemaal.

Na rust was het inderdaad andere koek, er waren meerder factoren waardoor we de 2e helft heer en meester waren.

2 wissels bij Bataven die voor ons niet ongunstig waren, de wind die nu in ons voordeel was en wij zelf die beter in de wedstrijd kwamen, geholpen ook door een vroege gelijkmaker na rust.

Een prima goal van Romar, na voorbereidend werk van Sander en Daan kon Romar de bal rond de 16 meter onberispelijk binnen schieten 1-1.

In de 2e helft kwamen we niet echt in de problemen meer en waren we ook de betere ploeg, super grote kansen kregen we niet meer en de wind was daar ook wel debet aan, lastig voetballen voor beide ploegen.

Toch viel de 2-1 voor ons , Robin was mee naar voren getrokken en kreeg de bal in de 16 meter aangespeeld hij kapte nog even de tegenstander uit en kon van vrij dichtbij raak schieten.

Hierna bloedde de wedstrijd een beetje dood, er was nog één 100% kans voor Daan die alleen op de keeper af mocht, maar hij wilde voorbij de keeper maar deze kon de bal makkelijk van de voeten van Daan plukken.

Helaas eindigde de wedstrijd voor Bataven met 10 man nadat een speler van Bataven door bleef zeuren en dit in woord en gebaar duidelijk maakte over een niet gegeven vrije trap.

De eerste gele kaart was niet voldoende en hij mocht daarna inrukken.

Kleine smet op een verder vriendelijk verlopen wedstrijd waarbij een speciale dank aan de prima lijdende scheidsrechter Patrick Zuchouwski.

MOM: De meningen waren verdeeld over de MOM, Romar speelde een prima wedstrijd, Robin was ook weer sterk maar Sander speelde vandaag een van zijn beter wedstrijden en leed weinig tot geen balverlies en was betrokken bij de 1-1 met een prima steekpass op Daan.

Volgende week DVC uit, hier hebben we nog wat recht te zetten na de 4-1 thuisnederlaag.