88'

Mannen zondag, 4, 4e klasse 05

22 februari 2015 10:30

Lucassen, G.W.A.

Koud, 10,5 man, Bob Damen die eigenlijk ziek is maar toch het team niet in de steek laat en komt opdagen, 3e dat toch, al is het voor ff, doorging,(waardoor ook geen hulp vanuit dat team) Groessen2 uit, zij die 3 oefenwedstrijden in de benen hadden, wij geen wedstrijdritme….tsja dat zag er nou niet bepaald rooskleurig uit allemaal voor het begin van deze wedstrijd.

Thuis verloren we ongelukkig met 0-1, Groessen had 12 punten meer voor deze wedstrijd op de ranglijst.

Toch ondanks alles met goede zin en 11 man die zin hadden in een potje voetbal, Bob misschien een beetje daargelaten.

De opstelling was dus ook niet echt een verassing, dit waren de 11 galácticos die het vandaag moesten gaan doen: Dennis, Edwin, Kevin, Jim, Bob, Romar, Sander, Frank, Daan, Robin en Justin.

Afwezig dus: Kevin Walsh, Ramon Janssen, Geert Witlox, Tim de Wit, Jacky Houtriet, Rick Janssen  en Bart van Hoek, over 2 weken hebben we gelukkig ook de beschikking over Niels Sluiter die na lang blessureleed zijn rentree gaat maken!

Direct na de aftrap van onze zijde stormde Groessen naar voren, volle druk vooruit leek het te gaan worden voor Groessen en kont in de 16 meter voor ons, dit duurde ongeveer een minuut of 6 en de storm ging al wat meer liggen.

We kwamen meer en meer tot voetballen en kansen creëerde Groessen niet veel.

Met name Justin had het voorin erg op zijn heupen en was een plaag voor de verdedigers, bij ons stond de organisatie, zoals ze dat zo mooi noemen, erg goed en iedereen werkte keihard voor elke meter op het veld.

Toch was Groessen die eerste die gevaarlijk werd, met een standaard situatie welteverstaan ze hadden een aantal lange mannen mee naar voren gestuurd en de perfect ingedraaide vrije trap bij de tweede paal ging net over Edwin heen en de speler leek vrij in te koppen, gelukkig was Dennis paraat en kon hij de bal keren.

Tot halverwege de eerste helft hadden wij ook niet erg veel gecreëerd, toen was er een actie van Justin aan de linkerkant, de rechtsback kon het niet verkroppen dat hij voor de zoveelste keer langs hem op glipte en maaide Justin vanachteren neer, gele kaart (dus 10 minuten inrukken) en vrije trap voor ons.

De vrije trap werd genomen door Justin en draaide perfect richting de 2e paal daar daalde de bal hard en de verdediger kon niks anders dan de bal in eigen goal glijden met Robin in zijn nek hijgend 0-1 voor ons!!!

Een aardige opsteker dus !!!

Hierna kregen we nog meer vertrouwen en begonnen we ook beter en rustiger te voetballen, zo werd er links achterin een situatie erg goed en knap uitgespeeld door tikkie-takka en goed door bewegen van Bob, Kevin, Justin en Romar, mooi om te zien!

We kregen nog een paar kleine mogelijkheden een vrije trap van Kevin belandde in de handen van de keeper, een vrije trap van Justin ging over het doel en er was nog een standaard situatie wat gevaarlijk was voor ons, een indraaiende vrije trap van Kevin werd aangesneden richting doel, aanraken zou voldoende zijn geweest maar helaas bokste de keeper de bal weg.

Groessen kreeg ook nog een mogelijkheid maar werd goed gepakt door Dennis, verder waren ze vooral dreigend met corners maar wij verdedigde daar telkens goed of hadden net een beetje geluk aan onze zijde.

In de rust aangegeven niet te snel achteruit te gaan lopen en met de kont in de 16 meter te gaan hangen, dat zou funest zijn.

We begonnen de 2e helft dan ook sterk, gaven totaal geen kansen weg en als het dreigend leek te gaan worden zat er altijd wel een verdediger van ons tussen.

In de omschakeling kregen we wel wat mogelijkheden maar waren we vaak net een beetje slordig in de laatste pass of aanname.

Toch zouden we krijgen wat we verdiende een 2e doelpunt….een afgeslagen corner werd binnen gehouden door Sander. Aan de linkerkant met een man in zijn nek leek het alsof hij geen kant op kon, toch kwam hij er met een hakje knap uit zijn bal op Romar die doorgelopen was, was prima waarna Romar in de 16 meter met een korte pass Robin redelijk vrij speelde deze nam de bal aan legde hem op zijn rechtervoet en haalde verwoestend uit geen houden aan voor de doelman en dus 0-2 !!!

Dit werd door het hele team bij elkaar gevierd, omdat dit ook echt een teamprestatie was ook het uitpubliek was uitzinnig (alleen Kevin Walsh, met aanhang, was komen kijken van de afwezige spelers…….).

Dit moesten we vasthouden maar we wisten ook dat het met nog 20 á 25 minuten op de klok vrouwen en kinderen eerst zou worden aangezien ook de conditie een rol zou spelen aangezien zij wissels genoeg hadden en nu natuurlijk volle bak zouden aanvallen.

Toch bleven we redelijk makkelijk overeind, eenmaal leek een speler van Groessen alleen op Dennis af te komen maar gelukkig kon Kevin de speler nog bijhalen en met een tackle de bal voor de voeten wegtikken in de 16 meter, dit was eigenlijk het enige echte wapenfeit voor Groessen de tweede helft.

Kregen wij geen kansen meer? Nou geen super grote kansen aangezien we vaak met te weinig mensen voorin waren doordat het harde werken zijn tol begon te eisen, daardoor was ook vaak de voorzet of de eindpass niet goed genoeg om tot een echte kans te komen.

Vlak voor tijd leek Groessen alsnog alleen voor Dennis te komen, maar deze spits stond een meter buitenspel en werd dan ook terecht teruggefloten door een uitstekende scheidsrechter uit Didam.

De aanvoerder van Groessen bleef zeuren tegen de scheidsrechter over dit geval en vergat daarom dat het spelletje alweer verder ging, de centrale verdediger van Groessen was ook even de weg kwijt en leverde de bal kinderlijk eenvoudig in bij Daan, hij kon de bal van net buiten de 16 meter prima binnen werken, via de binnenkant van de paal werd het 0-3 !!

Hierna nog een paar minuten volhouden om deze wedstrijd de welbekende “Clean Sheet” te houden.

Dit was ook geen probleem meer, de scheidsrechter floot na 90 minuten af en de verassende 3 punten een feit !! Zeker verdiend en een groot compliment voor de 11 die er waren vandaag!

Een compliment (al dan niet zo bedoeld) kwam ook van enkele spelers van Groessen die vroegen “of er een team vrij was vandaag” omdat het een heel ander en beter team was dan de thuiswedstrijd! Leuk compliment voor de 11 eigen jongens van vandaag!

MOM: Zonder meer Bob Damen, ’s morgens nog ziek en liever in bed blijven liggen dan op het koude veld gestaan, toen hij hoorde dat we dan maar 10 man hadden besloot hij toch te komen en 90 minuten lang zijn tegenstander in zijn zak te hebben! Won vrijwel elk duel en kwam ook nog enkele keren goed mee op.

Volgende week thuis tegen Bataven, we hopen dat we dan weer wat spelers fit hebben aangezien Frank er volgende week niet bij is, Jim maar 1 helft kan, en Edwin misschien wel vader word op dat moment.