Mannen zondag, 2, Hoofdklasse A

15 maart 2015 10:00

Harleman, H.

Opstelling Jonge Kracht 2 (zon)

Één dag na het afscheid van Jo stond de wedstrijd tegen Heino op het programma. De eerste wedstrijd zonder Jo langs de zijlijn. Voor de wedstrijd was er een minuut stilte en condoleerde de voorzitter van Heino het tweede elftal met het verlies van Jo. Een mooi gebaar.

De wedstrijd begon met een uitgedund tweede elftal, er waren enkelen met vakantie, schorsingen, blessures of moesten meedoen met het eerste elftal. Zodoende deden (waarvoor dank) vanuit het derde elftal Gerard, Kaspar en Luc mee, vanuit het 4e Willem Hoek en vanuit de A1 Steven en Max. Vanuit het 1e deden Luc en Mitch mee.

In de eerste helft was het redelijk gelijkopgaand, de eerste 20 minuten waren voor Heino waarin ze enkele keren gevaarlijk wisten te worden via corners en zelfs 1 de deklat raakten. Jonge Kracht was het laatste kwartier sterker. Verder dan één grote kans voor Stijn van Dalen, welke de bal wist over te mikken, kwam Jonge Kracht niet. Veelal was de eindpass net onzuiver.

In de tweede helft wist Heino na zo'n 60 minuten op voorsprong te komen uit een counter welke alleen voor Ted vanaf rand zestien werd binnengeschoten. 15 minuten later was het echter al weer 1-1 nadat de razendsnelle Willem Hoek de bal voortrok op de even zo razendsnelle Luke Roelofs, die de bal bij de tweede paal binnentikte. Een terechte gelijkmaker.

Het mocht echter wederom niet zo zijn voor Jonge Kracht 2. Daar waar de wedstrijd leek uit te lopen op een gelijkspel, besloot warrig fluitende leidsman om een vrije trap toe te kennen aan Heino. Daar waar iedereen dacht aan een vrije trap voor Jonge Kracht, gezien Gérard overduidelijk werd gehaakt. Vervolgens vrije trap, verre bal, kopgoal en 2-1. Het mocht weer niet zo zijn. Voor de statistiek besloot de scheids in blessuretijd ook nog maar eens een penalty weg te geven. En dus 3-1.

De wedstrijd hadden we graag gewonnen, maar iedereen is vol gegaan de hele wedstrijd. Wat een knappe prestatie is na de hectische en emotionele week.