Spero 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

3 mei 2015 14:00

Brown, M.C.

Gebrek aan stootkracht in de voorste linie kan voor Jonge Kracht dit seizoen de bottle nek zijn. Ook zondag kreeg de thuisploeg een aantal mogelijkheden om de score te openen. Echter, gebrek aan stootkracht, geluk en koelbloedigheid was de oorzaak dat de beginstand ook de eindstand werd.

Al in de tweede minuut kwam Luke Roelofs alleen voor de doelman van Spero, maar hij had niet de rust/ het overzicht om doeltreffend af te ronden. Enkele minuten later kwam de rechtsachter van Jonge Kracht, Tom van der Velde,  vrij voor het doel van Spero, en ook hij verzuimde te scoren.  De Thuisploeg liet zich inzakken en lieten de gasten het spel maken. Dit resulteerde in veel balbezit voor de Elsternaren, zonder dat ze echt gevaarlijk werden voor het doel van Ted Gerichhausen. Na circa 20 minuten kregen ze eigenlijk de eerste twee grote mogelijkheden. De eerste keer was het Perry Nesselaar die door een prachtige interceptie erger voorkwam en enkele minuten later was het Ted Gerichhausen die een verraderlijk schot uit de tweede lijn onschadelijk moest maken. Even hiervoor werd Klaas Venderbosch vrij voor de doelman van Spero gezet, maar hij werd  terug gefloten voor vermeend buitenspel. Jammer dat dit een vrijwel wekelijks terugkerend fenomeen is,  dat aanvallen worden teruggefloten omdat de assistent scheidsrechter “punten wil pakken “voor zijn elftal. Zo werd er een  ruststand van 0 – 0 bereikt.

De tweede helft was minder spectaculair, was qua kansen  en voetbal van een duidelijk minder niveau. Het enige opzienbarende was het opstootje ver in de tweede helft. Robbert Wijnveen van Spero wilde zich even laten doen gelden. Dit deed hij evenwel op een verkeerde, vervelende wijze. Na een normaal duel om de bal wilde hij even zijn gelijk halen bij Klaas Venderbosch. Even dreigde het te ontaarden in een ordinaire vechtpartij, maar doordat enkele spelers wel hun verstand gebruikte, kon erger worden voorkomen. Zo kabbelde de wedstrijd voort en werd de ruststand tevens de eindstand. 0 – 0.

Uit tegen Hatert de laatste strohalm.

Zondag 10 mei zal Jonge Kracht uit tegen Hatert moeten winnen om de na-competitie te ontlopen. Alleen dan, als Eldenia van VDZ verliest. Dan zal er op neutraal terrein een beslissingswedstrijd worden gespeeld tussen Eldenia en Jonge Kracht. De winnaar weet zich dan verzekerd van een verblijf in de 3 klasseD. Bij iedere andere uitkomst zijn de Huissenaren gedoemd de na-competitie te spelen.