Nacompetitie na nederlaag vrijwel onafwendbaar.

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

26 april 2015 14:30

Veghel, J.T.M. van

Opstelling Jonge Kracht 1 (zon)

Jonge Kracht had een voorbeeld kunnen en moeten nemen aan Heracles. Die ploeg verkeerde in een soort gelijke situatie als jonge Kracht. Degradatie, na-competitie of zichzelf veilig spelen ! Waar bij de Almelose ploeg de inzet en de wil om een goed resultaat te boeken ervan af droop, heerste bij de Huissense club gelatenheid en matheid. Telkens als Jonge Kracht moet aantreden tegen een “gelijkgestemde”, een ploeg uit de onderste regionen, laten ze het afweten. De eerste helft liet Jonge Kracht zich volledig in de luren leggen door de gastheren uit Beuningen. De trainer van Jonge Kracht had in de wedstrijdbespreking voorafgaande aan het duel gesproken over het enige gevaar dat Beuningse Boys behelst, namelijk de 19-jarige aanvaller Sam Niland. Deze waarschuwingen bleken geen gehoor te hebben gevonden bij de Huissense brigade. Tweemaal scoorde de Beuningse spits. Eenmaal ver in de eerste helft en eenmaal ver in de tweede helft maakte hij het winnende doelpunt.

Jonge Kracht begon te slap aan de wedstrijd, was bang fouten te maken en verzuimde kansen te creëren. Luke Roelofs was de enige die zo nu en dan voor enig gevaar wist te zorgen. In de rust benadrukte de Huissense trainer de noodzaak en het belang van een overwinning. Dit leek een positieve uitwerking te hebben op de groep. Ze begonnen de tweede helft met meer durf en elan. Dit  resulteerde in de gelijkmaker. Even leek het erop of Jonge Kracht  wist door  te drukken. Echter, na ongeveer 10 minuten ebde de aanvaldrift weer weg en werden de duels hoofdzakelijk op het middenveld uitgevochten. Kansen werden nauwelijks gecreëerd. Een typische degradatiewedstrijd kreeg het publiek voorgeschoteld, waar het leek dat Beuningse Boys meer vrede had met een puntendeling dan Jonge Kracht. De gasten uit Huissen probeerde een overwinning te forceren. Hierdoor gaven ze teveel ruimte weg en het was wederom Sam Niland die de trekker overhaalde. In de slotminuten kreeg Beuningse Boys de bal op rechts. Omringd door twee verdedigers van Jonge Kracht wist Ricardo van Herreveld de bal voor te zetten die vervolgens door Sam Niland werd binnen getikt. 2 -1.

Misschien kregen de gastheren uit Beuningen met de drie punten wel ietwat teveel van het goede. Echter, geen enkele speler of supporter van de Beuningse Boys zal daarom malen. Voor Jonge Kracht wachten nog de loodzware wedstrijden tegen Spero en Hatert. Daarna wacht waarschijnlijk nog het toetje dat na- competitie heet.