Mannen zondag, 1, 3e klasse D

19 april 2015 14:00

Reijbroek, P.W.M.

Opstelling

De thuisploeg had door de overwinning op Dio’30 veel vertrouwen getankt. De trainer, Barry Heijse benadrukte in de wedstrijdbespreking dan ook dat er geloof moest zijn in de mogelijkheden. Uitgaan van eigen kracht en vechten voor elkaar en iedere meter was zijn devies.

Nadat Klaas Venderbosch de aanvoerder van BVC’12, Luuk Botden, een bos bloemen had overhandigd voor het behaalde kampioenschap begon de wedstrijd. Al snel was duidelijk dat BVC’12 niet naar Huissen was gekomen om cadeautjes uit te delen. De gasten uit Nijmegen hadden bij hun wedstrijdbespreking nogmaals uitgesproken dat ze ongeslagen deze competitie willen beëindigen en dat ze voor geen enkele tegenstander de winstpremie wilde laten lopen.

Toch was de eerste kans voor Jonge Kracht. In de derde minuut werd Nick Lentjes in de diepte aangespeeld en kwam hij schuin voor de doelman van BVC’12. Echter, in plaats van een schot op doel, belandde de bal in het zijnet. Al snel werd duidelijk waarom de Nijmeegse formatie met machtsvertoon kampioen was geworden in de derde Klasse C.  Ze combineerde dat het een lieve lust was, waren balvast en creëerde diverse kansen. Net toen Jonge Kracht dacht dat ze de eerste stormloop hadden verwerkt, sloegen de kampioenen toe. In de zestiende minuut kreeg,  op circa 20 meter van het doel van Ted Gerichhausen, de middenvelder Wahid Rashidi de bal aan zijn voet. Hij kapte Perry Nesselaar uit en schoot hard en droog binnen. 0 – 1. Er braken enkele tumultueuze minuten aan. Eerst wist Tom van de Velde nog een bal van de doellijn te koppen en enkele minuten later werd de jeugdige voorstopper van Jonge Kracht, Giel Vermeulen,  uit het veld gestuurd.

Foute beoordeling van de scheidsrechter

In de omschakeling werd de spits van BVC’12 in stelling gebracht. Hij draaide op ongeveer 30 meter van het doel behendig weg van Giel Vermeulen en in een reflex pakte hij de Nijmeegse aanvaller vast. De uitleg van de scheidsrechter was dat door het lichte vasthouden er een scoringskans werd ontnomen. Een volledig onterechte rode kaart. De scheidsrechter had deze overtreding af kunnen doen met geel. Echter, hij besliste ander en de thuisploeg moest verder met tien man. Direct zette de trainer een aantal zaken om. Nick Lentjes werd als spits opgeofferd en Niek Janssen kwam binnen de lijnen. Jonge Kracht ging nog compacter spelen en probeer op de counter zo nu en dan gevaarlijk te worden. Zo kreeg de thuisploeg in de 34 minuut een hoekschop. Mitch Janssen nam deze van rechts en op een onverklaarbare wijze blunderde de doelman van BVC’12 en werkte hij de bal achter de doellijn. Verdient of niet de stand was weer gelijk. 1 – 1. Toen Jonge Kracht begon te denken aan een stunt keken ze weer tegen een 1 – 2 achterstand aan. Vlak voor rust kreeg de maker van het eerste doelpunt de bal ingespeeld. Hij legde de bal breed op Dyon Camero en laatst genoemde werd geen strobreed in de weggelegd. Hij kon de hoek uitzoeken en rondde onberispelijk af. Zo werd de ruststand van 1 – 2 bereikt.

Na de pauze ging de thuisploeg alles of niets spelen. Tom van der Velde werd gewisseld voor Luke Roelofs en Rik Peters werd in het veld gebracht voor Ferdi Jansen. Beide invallers zouden een cruciale rol spelen in het resterende deel van de wedstrijd. Door de snelheid was Luke Roelofs al snel een grote plaag voor de Nijmeegse defensie. BVC’12 had meer balbezit en de thuisploeg had enkele malen het geluk aan hun zijde. Enkele miraculeuze reddingen van de doelman van Jonge Kracht en  paal en lat brachten redding. Tevens bleef Jonge Kracht door uitvallen gevaarlijk voor het doel van BVC’12.  Ver in de tweede helft kreeg Rik Peters de bal op het middenveld. Met een prachtigs steek pas wist hij Klaas Venderbosch te bereiken. Deze wist op het hobbelige veld de bal alsnog te controleren en voor te zetten. Luke Roelofs stond voor het doel en haalde doeltreffend de trekker over. 2 – 2.

In de blessuretijd had diezelfde Luke Roelofs zich onsterfelijk kunnen maken. Hij kreeg de bal wederom in de diepte aangespeeld, omspeelde zijn directe tegenstander, kapte deze nogmaals uit, kwam vrij voor doelman Alex Joosten, maar deze wist, al liggend het schot van Luke Roelofs met zijn linker voet te keren. Een overwinning voor Jonge Kracht was zeer welkom geweest, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat dit geen eerlijke afspiegeling zou zijn geweest van het wedstrijdbeeld. Het ene punt werd door Jonge Kracht dan ook gevierd als een overwinning.