Mannen zondag, 1, 3e klasse D

12 april 2015 14:00

Verweij, M.C.

Opstelling

Na een tumultueuze week, leek het alsof de problemen zich verder en verder zouden opstapelen voor de thuisploeg. De ploeg die al weken wordt geteisterd door blessures, werd plotseling ook nog geconfronteerd met het gegeven dat   doelman Brain Wouterse per direct kenbaar maakte te stoppen bij de zandse club. Voor de trainer was het een gepuzzel om de juiste elf fit aan het vertrek te krijgen. De wedstrijd begon dan ook rampzalig voor de thuisploeg. Al in de zesde minuut keken ze weer tegen een achterstand aan. Dio’30 begon sterk en het had er alle schijn van dat het een bijzonder moeilijke middag zou worden.  Ze, Dio’30,  zetten Jonge Kracht onder druk en goed en behendig aanvalspel kwamen ze door over de rechter flank. De lage voorzet werd  door Vincent van Hees bij de ‘tweede’ paal behendig binnen getikt. Een afstraffing voor de Huissenaren dreigde. Echter, de thuisploeg herpakte zich wonderwel en weigerde de handdoek te werpen. De mouwen werden opgestroopt en er werd voor iedere meter geknokt. Waar het de laatste weken permanent mis ging, door goed spel van de tegenstander en/of door foutjes van Jonge Kracht, zat het deze wedstrijd  een keer mee. Dio’30 kreeg een aantal grote kansen, maar telkens werd Ted Gerichhausen, de doelman van Jonge Kracht de winnaar.  Het harde werken betaalde zich in de zeventiende minuut uit.  Dio’30 was aan het drukken en probeerde het tweede doelpunt op het bord te krijgen. Kevin Aaldering kwam in balbezit en in de omschakeling speelde hij direct Thijs Jansen in de diepte aan. Jansen ging op de goalie af en op karakter wist hij de  verdediger van zich afschudde. Hij omspeelde de boomlange doelman, Paul van der Heuvel en rondde beheerst af.  De 1 – 1 was een feit. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze ging het spelbeeld een tijdlang op en neer. Dio’30 had weliswaar meer balbezit, maar de thuisploeg liet zich niet onbetuigd en creëerde enkele kleine kansen. Tot de 63ste minuut. Een vrije trap van achter uit werd in de zestien meter gebracht. Volledig onnodig werd Klaas Venderbosch omver geduwd door Siem Jans. Een ontzettend domme overtreding die volledig terecht werd gehonoreerd met een strafschot. Klaas Venderbosch voltrok het vonnis en schoot onberispelijk binnen. Door deze voorsprong werden de gasten gedwongen om meer risico te nemen. Het gevolg was dat Jonge Kracht meer en meer mogelijkheden kreeg om doormiddel van de snelle omschakeling de voorsprong te vergroten.

Magistraal doelpunt Klaas Venderbosch.

Het was in de 83 ste minuut dat Perry Nesselaar op het middenveld in balbezit kwam. Hij wilde een van de voorhoede spelers in stelling brengen, echter, doordat Dio’30 de buitenspelval opende werd hij gedwongen op avontuur te gaan. Hij kwam met de bal aan de voet op de rechtsbuiten plaats terecht gaf perfect voor en daar stond de aanvoerde van Jonge Kracht klaar. Als in een flits tikte Klaas Venderbosch de harde voorzet achter zijn standbeen binnen en maakte de doelman van Dio’30 volledig kansloos. Een doelpunt die in het betaalde voetbal de wereld zou zijn overgegaan. Dit bracht de thuisploeg in een fauteuil. De drie punten waren in de knip. Tot werden de laatste minuten nog billen knijpen  voor de thuisploeg. Luttele minuten na de 3 – 1, liet  Jan Willem Jeurissen de 3 – 2 aantekenen.  In de resterende minuten probeerde Dio’30 nog het tij te keren, maar het geluk was aan Jonge Kracht zijde. Tot tweemaal toe bracht de lat redding en een vermeende handsbal van een Jonge Kracht speler werd niet geconstateerd door de scheidsrechter. Na vijf minuten extra tijd had Jonge Kracht de drie punten binnen. Qua voetbal misschien iets teveel van het goede, qua inzet zeker verdiend.