Mannen zondag, 1, 3e klasse D

22 maart 2015 14:00

Brakel, H.A.

Opstelling

Ondanks dat de thuisploeg als underdog de arena betrad, was vanaf het eerste fluitsignaal het bewustzijn aanwezig dat er tegen VDZ misschien wel een stunt in zou kunnen zitten. Na de knappe overwinning van vorig week tegen Groesbeekse Boys, gingen de Rood Witten met meer elan en zelfvertrouwen het veld in. Het strijdplan deze middag was eenvoudig en gelijkertijd erg duidelijk. Tomeloze inzet, de ruimtes klein houden en werken tot je erbij neervalt.

Dit gebeurde dan ook. In de eerste helft hadden de Arnhemse gasten duidelijk meer belbezit en creëerde ook meer kansen. VDZ dicteerde het spelbeeld en met name de nummer 10, Mathieu Weiss onderscheidde zich doordat hij permanent aanspeelbaar was en strooide met subtiele passes. Dit resulteerde wel in enkele kansen, echter die werden niet benut. Jonge Kracht moest zich tevreden stellen met enkele kleine kansjes. In feite kreeg Nick Lentjes vlak voor rust nog de grootste kans, echter hij faalde. Zo werd de ruststand van 0 – 0 bereikt.

Tijdens de rust benadrukte de trainer dat;  VDZ weliswaar meer balbezit had, maar er wel degelijk mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Met meer zelfvertrouwen kwamen de Huissenaren uit de kantine. De verdediging stond als een huis en de duels werden meer en meer door Jonge Kracht gewonnen. Gaandeweg leek de thuisploeg aan vertrouwen te winnen en de Arnhemse gasten werden steeds ongeduldiger en onnauwkeuriger. De thuisploeg zakte in en maakte de ruimtes klein. Ze probeerde door snelle omschakelmomenten gevaar te stichten. Tot tweemaal toe leverde dit een doelrijpe kans op, maar werden de voorwaartse teruggefloten door matig leidende scheidsrechter voor vermeend buitenspel. Beide keren was het uiterst dubieus of er daadwerkelijk sprake was van buitenspel.

De beslissing

In de 86 minuut speelde Rik Peters, die Niek Janssen was komen te vervangen de eveneens in het veld gebrachte Luke Roelofs in de diepte aan. Deze kon alleen worden afgestopt doormiddel van een grove overtreding. Een vrije trap was het gevolg. Rik Peters legde de bal met zijn”linker” prachtig op het hoofd van Klaas Venderbosch, die vervolgens onhoudbaar binnen kopte. 1 – 0. Met nog enkele minuten op de teller, probeerde VDZ nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Echter, de kansen waren voor de thuisploeg. Klaas Venderbosch probeerde met een prachtig schot Tom Witjes, doelman van VDZ voor de tweedemaal te verschalken, maar deze redde bekwaam. In de naspeeltijd kreeg de spelmaker, Mathieu Weiss van VDZ nog zijn tweede gele kaart voor vasthouden van een tegenspeler.

Met  het gegeven dat Jonge Kracht volgende week een bezoek moet brengen aan sc Millingen, die ook in de onderste regionen vertoeft en in het paasweekeinde de inhaalwedstrijden tegen, respectievelijk Driel en Blauw Wit moeten spelen, waren de drie punten tegen VDZ een prachtige opsteker.