86'

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

4 april 2015 17:00

Graaf, G. de

Het Paasweekeinde  was voor Jonge Kracht bedoeld om zich, door twee overwinningen, uit de onderste regionen te worsten. Althans dat was de intentie van de trainers en spelers van de voetbalvereniging. Hoe verdrietig en beschamend was het resultaat van paaszaterdag. Een oorwassing van de bovenste plank door laagvlieger Blauw Wit uit Nijmegen was het resultaat.

Profetische uitspraken

Het begon zo goed . Al in de derde minuut kreeg Jonge Kracht een vrije trap te nemen net buiten het strafschopgebied. De 17-jarige Rik Peters zette zich achter de bal en met zijn “linker” krulde hij de bal perfect tegen de touwen 0-1. Evenals vorige week kwamen de Huissenaren al binnen vijf minuten op voorsprong. In de dugg out werd de opmerking gemaakt ‘als het maar niet zo gaat als vorige week’. En zo geschiedde.. .

De wedstrijd.

De wedstrijd begon al met hindernissen. Jonge Kracht had, voorafgaande aan het duel het verzoek gericht aan Blauw Wit om de wedstrijd een uurtje later te laten beginnen. Enkele spelers van Jonge Kracht , waaronder Perry Nesselaar, konden zich, door werkzaamheden niet eerder vrijmaken. Dit verzoek werd door de thuisploeg niet gehonoreerd. Met als gevolg dat Nesselaar niet op tijd aanwezig was voor de wedstrijd. Na de snelle voorsprong leek het of er angst binnen het elftal was geslopen. Jonge Kracht liep achteruit, wonnen geen duels en zeker geen afvallende bal. Er werd angstig gespeeld en de felheid en de drive om te winnen ontbrak volledig. Na twintig minuten leek het noodlot zich af te tekenen. Een diepe bal van Blauw Wit werd door een misverstand tussen gelegenheids laatste man Tom van der Velde en Tijs Vermeulen,  door Omar Benjeddi bekwaam afgestraft 1 – 1. Nog geen minuut later viel de 2 -1. Een vrije trap werd door de Nijmeegse spits Komdeur binnen getrapt. Jonge Kracht was geen schim van de goed spelende elftal tegen VDZ en Beuningse Boys. In de 37ste minuut kreeg Blauw Wit een hoekschop en door slap verdedigend werk werd de 3 – 1 ruststand binnen gekopt. Enkele wissels in de rust en een korte donderpreek leek toch effect te resulteren. Jonge Kracht kwam door een knappe kopbal van de goed invallende Luke Roelofs op 3 – 2. Plotseling leek er weer geloof in de Huissense ploeg te komen. Nu ontstond er lichte paniek bij de Nijmegenaren en  de gelijkmaker leek in de lucht te hangen. Door een blunder in de achterste lijn van Jonge Kracht vervloog deze hoop. Kevin Janssen van Blauw Wit liet de 4 – 2 aantekenen. De kopjes bij Jonge Kracht gingen hangen en de 5 – 2 door Wouter van Wijlck was voor de statistiek.

Misschien moet  de technische staf van Jonge Kracht tot de verdrietige conclusie komen dat de selectie te smal is. Blessures en schorsingen kunnen niet volwaardig worden opgevangen.  Mede hierdoor zal het een hels karwei worden deze mentale dreun te verwerken en het tij tijdig te laten doen keren.