Zwol, J.W. van

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

De wedstrijd Jonge Kracht - Echteld eindigde in een waanzinnige deceptie voor de Huissense ploeg. Het zag er veel belovend uit. Nadat Jonge Kracht aan de wedstrijd was begonnen, werd de bal richting het doel van Ryan van Aggelen gespeeld. Jesper Sluiter zette voor en Thijs Janssen bracht na 50 seconde de 1 – 0 op het scorebord. Binnen een minuut verstapte doelman van Echteld zich, met als gevolg dat hij per brancard het veld moest verlaten. Een, zoals het zich laat aanzien vrij ernstige enkelblessure, was het gevolg. Doordat de reservedoelman van Echteld tijdens de warming up geblesseerd was geraakt moest veldspeler Qendrim Begiraj onder de lat.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een gemakkelijke voetbalmiddag voor de thuisploeg, zou men denken. Echter, niks was minder waar. Echteld dat in de voorhoede beschikt over de heren Kaya en Brazil. Dit drietal kunnen het met hun snelheid en behendigheid iedere verdediging in de derde klasse D lastig kunnen maken. En dit was ook deze middag het geval.

In de eerste helft creëerde Jonge Kracht , mede door het wind voordeel, nog een veldoverwicht en creëerde ze nog enkele kleine kansen. Het leek erop dat ze met een 1 – 0 voorspong konden gaan rusten. Echteld had in de 38ste minuut een arbitrale blunder nodig om op gelijke hoogte te komen. De zeer warrig leidende scheidsrechter, de heer van Zwol zag een duidelijk opzettelijke handsbal over het hoofd, waardoor de gasten konden uitbreken en Tom van der Velde een overtreding nodig had om de nummer 9 ( Biko Brazil ) af te stoppen. Een vrije trap op circa 17 meter van het doel werd pracht binnen getrapt door Sref Kaya. Met de onverdiende gelijkmaker opzak ging Echteld nu de rust in.

De tweede helft verliep desastreus voor Jonge Kracht. Wat in de eerste helft bij Jonge Kracht van toepassing was, gebeurde nu bij Echteld. Na de aftrap was Jonge Kracht nog niet geheel bij de les, wat binnen één minuut resulteerde in een 1 – 2 achterstand. Vanaf dat moment liep Jonge Kracht achter de feiten aan. Ze gaven de slimme en behendige spelers van Echteld veel teveel ruimte. Ze konden counteren dat het een lieve lust was. In de 58ste minuut scoorde Perry Nesselaar nog wel de gelijkmaker uit een strafschop, maar dit was eigenlijk het laatste wapenfeit. Jonge Kracht kon aanvallend, mede door de straffe tegenwind, geen vuist maken en creëerde vrijwel enkele doelkans. De “doelman”van Echteld heeft de gehele tweede helft vrijwel geen schot op doel gehad. Brian Wouterse van Jonge Kracht des te meer. In de 68ste minuut soleerde Biko Brazil door de Huissense defensie en liet de 2 – 3 aantekenen. Dit was de nekslag. Jonge Kracht ging achter één op één spelen, wat een kolfje was naar hun hand. Met de snelheid van de voorwaartse van Echteld liep jonge Kracht regelrecht in het mes. In de 88ste en 91ste minuut liepen de gasten uit naar een, weliswaar geflatteerde, maar verdiende overwinning.