Arnoldus, M.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Jonge Kracht 1 (zon)

De formatie van trainer Barry Heijse ging met veel elan en geestdrift van start. De trainer had de groep vooraf de noodzaak van de drie punten meer dan nadrukkelijk kenbaar gemaakt. Het strijdplan was eenvoudig. Vanaf de eerste minuut de tegenstander onder druk zetten, de wil op leggen MENTALITEIT tonen en scoren.

Alles wat de trainer vooraf om vroeg, werd aan voldaan. Behalve scoren. Jonge Kracht ging furieus van start en creëerde een aantal doelrijpe kansen, maar op miraculeuze wijze wilde de bal er niet in. In de derde minuut brak Gijs Thuis, maar zag zijn doelpoging gekeerd door de doelman van Eldenia.  Klaas Venderbosch kwam in de elfde minuut oog in oog te staan met de Eldense sluitpost maar ook hij schoot voorlangs. De gastheren deden het beduidend beter. De tweede keer dat ze daadwerkelijk voor het doel van Brian Wouterse verschenen was het gelijk raak. Jesper Sluiter van Jonge Kracht werd ingespeeld, maar werd door de nummer 18, Rinse Stienstra afgetroefd, die vervolgens Tom del Grosso in stelling bracht. Laatstgenoemde verzuimde niet om, weliswaar tegen de verhouding in, te scoren. Jonge Kracht herpakte zich en creëerde een aantal grote kansen. Zo kreeg Gijs Thuis een grote kans, een schot van Jesper Sluiter werd bekwaam gekeerd door de doelman en een kopbal van Nick van der Ham ging over. De rust werd bereikt met een 1 – 0 voorsprong voor Eldenia. Er was nog geen man over boord voor de Huissenaren. Er stonden nog 45 minuten op de teller. Echter, de tweede helft was geen copie van de eerste. Het veldspel van Jonge Kracht werd gehaast en daardoor onnauwkeurig en Eldenia liet zich terug zakken waardoor goed combinatievoetbal vrijwel onmogelijk was. Jonge Kracht zocht, maar wist geen opening te vinden om de Eldense muur te slechten. Het spelpeil zakte en uiteinde werden de Huissenaren bedankt voor de moeite en werden ze puntloos afgeserveerd.

Ook voor Jonge Kracht is de wet van Murphy van toepassing. De selectie wordt geteisterd door vele blessures. De kansen die er worden gecreëerd gaan er op miraculeuze wijze niet in en de paniek en twijfel staan toe. Het is te hopen dat Barry Heijse het tij weet te keren, anders breken er donkere dagen aan voor de zandse brigade.