Mannen zondag, 1, 3e klasse D

8 februari 2015 14:00

Hoebink, E.B.J.

Opstelling

Het was niet de dag van Jonge Kracht. Dit bleek al direct na de eerste minuut van de wedstrijd. De zeer zwak leidende scheidsrechter, de heer E. Hoebink, zag in de eerste minuut niet wat de fotograaf van “De Gelderlander”wel zag. Na de aftrap werd de bal vanaf rechts in de doelmond gelegd en Nick van der Ham tikte binnen. De bal werd door de grabbelende keeper Gubbels van SCH zeker 20 centimeter achter de doellijn gepakt. Vrijwel iedereen zag duidelijk dat het doelpunt was, maar de scheidsrechter wuifde dit weg. Theo Dams, de voorstopper van SCH riep lachend naar de zijlijn dat de bal zeker 20 centimeter over de doellijn was, maar hij werd niet toegekend.

Het eerste deel van de wedstrijd deed niet vermoeden dat Jonge Kracht tegen een zware nederlaag aan zou lopen. Het was van beide kanten niet hoogstaand, maar de thuisploeg had het initiatief en beduidend meer balbezit. Dit uitte zich weliswaar niet in grote kansen. Die kwamen er wel aan de andere kant. Een foutieve terugspeelbal van Tijs Vermeulen was het eerste signaal. De spits van SCH, Luuc Arntz kreeg dit cadeau, maar zag zijn schot gekeerd door de paal. In de 19de minuut kreeg Jonge Kracht de eerste “acht tellen”. Jonge Kracht was in de aanval. Onnodig balverlies van Nick Lentjes luidde de eerste tegen treffer in. Door dit bal verlies kon SCH klassiek counteren en de 0 – 1 door Van Seijen was een feit. Twee minuten later kreeg SCH een presentje van de scheidsrechter. Op circa 18 meter kregen de Nijmegenaren een vrije trap die door de 37-jarige Breems prachtig in de bovenhoek werd gekruld. Dit waren de tweede acht tellen. De definitieve knock out viel in de 38ste minuut. De maker van het eerste doelpunt , Van Seijen, controleerde de bal met de hand, ook dit ontging de scheidsrechter en vervolgens rondde hij onberispelijk af. 0 – 3. De frustratie bij de Huissense ploeg zat erg hoog. Bij ieder contact vielen de SCH spelers en vroegen om verzorging. In de tweede helft wilde de thuisploeg de bakens nog verzetten, maar het geluk, het geloof en de scheidsrechter wenste niet mee te werken. De scheidsrechter leek geen oren en ogen te hebben voor al het commentaar van de Jonge Kracht spelers en aanhang. Hij beloonde vier spelers van Jonge Kracht met geel en floot zijn eigen wedstrijd. Het is zeker niet zo dat de nederlaag op het conto van de scheidsrechter mag worden geschreven. Jonge Kracht kreeg een lesje van de Nijmeegse ploeg op inzet, slimheid en onverzettelijkheid. Echter, de heer Hoebink verdiende met zijn prestatie zeker geen pluim.