Mannen zondag, 1, 3e klasse D

15 maart 2015 14:00

Arnts, P.M.J.

Opstelling

De inhaalwedstrijd tegen de Groesbeekse Boys  stond in het teken van het droevige en plotselinge overlijden van Jo van Huet, trainer van het tweede team. De gehele selectie en begeleiding van de twee selectieteams waren de zaterdag voor de wedstrijd aanwezig bij de crematie van Jo. Er werd met rouwbanden gespeeld en er werd één minuut stilte in acht genomen. Dit plotselinge verlies had een grote impact op de totale groep.

Niet mogen verliezen
Het was ook afwachten hoe het uit zou pakken. Jonge Kracht begon zoals in de voorbereiding was afgesproken. De noodzaak van het niet mogen verliezen was bij iedereen duidelijk. Toch was die geïmpregneerd met angst en voorzichtigheid. Door deze voorzichtigheid waren er in de eerste helft nauwelijks kansen en hadden beide doelmannen het relatief rustig. Een actie van Klaas Venderbosch moet toch nog vermeld worden. De aanvoerder werd over de grond strak aangespeeld door Tom van der Velde en op een “Bergkamp achtige” wijze zette hij zichzelf vrij voor het doel. Jammer dat hij faalde in de afronding. Beide team zochten met een 0 – 0 stand de kleedkamer op.

De kansen komen
Tijdens de rust benadrukte de trainer Berry Heijse de groep dat Jonge Kracht de bovenliggende ploeg was en dat de kansen in de tweede helft zouden komen. De tweede helft begonnen de Rood Witten goed. Er werd weer druk gezet op de achterhoedde van de gasten uit Groesbeek en de afvallende bal, die de vorige wedstrijden meestal door de tegenstander werd gewonnen , werden nu door goed en met passie spelend Jonge Kracht,  gewonnen. Dit resulteerde in de 56 minuut in een vrije trap voor de dug out van de tegenstander. Perry Nesselaar zette zich achter de bal, en in tegenstelling tot drie voorgaande pogingen, toen hij telkens probeerde met een hard schot zelf te scoren, legde hij nu de bal pasklaar op het hoofd van Jesper Sluiter, die vervolgens prachtig scoorde. 1 – 0. Groesbeekse Boys stroopten hun mouwen op en probeerde door opportunistische te gaan spelen het tij te keren. Op het moment dat ze ietwat meer overwicht creëerde, kregen ze in de 64 minuut een dot van een kans. Jordy Wijnhoven brak door op rechten  leverde een prachtige voorzet af. Vervolgens kwam Joris Bons prachtig voor zijn tegenstander. Gelukkig voor de thuisploeg kopte hij net naast. Direct daarop volgend deelde Jonge Kracht de nekslag uit aan zijn gasten. Jesper Sluiter werd in de diepte weggestuurd door Kevin Aaldering. Hij was beduidend sneller dan zijn belager en hij benutte deze kans voortreffelijk . 2 – 0. De Groebeekers namen nog meer risico. Het gevolg nog meer ruimte voor de snelle voorwaartse van Jonge Kracht. Het was in de 80 minuut wederom Kevin Aaldering die een pas verstuurde. Dit keer was het Klaas Venderbosch die zijn tegenstander uitkapte en prachtig scoorde. Dat in de laatste minuut Rik Peters de handen van het thuispubliek op elkaar kreeg voor het vierde doelpunt , was uitsluitend voor de statistiek.

Na deze moeilijke  en tumultueuze week was deze overwinning hard nodig en dik verdiend. Misschien ietwat geflatteerd, maar dit zal geen enkele Huissenaar deren.