Mannen zondag, 1, 3e klasse D

14 december 2014 14:00

Norel, R. van

Opstelling Jonge Kracht 1 (zon)

Het zal Barry Heijse veel hoofdbrekens hebben gekost om een representatieve selectie op de been te brengen. Maar liefs zeven selectiespelers konden vandaag niet aantreden. De blessuregolf en schorsingen maken het voor de trainer een vrijwel onmogelijke klus om een team samen te stellen die waardig tegenstand zou kunnen bieden tegen de gedoodverfde kampioen, BVC’12 .

"Wedstrijdmentaliteit"
Tijdens de wedstrijdbespreking maakte Barry Heijse dan ook kenbaar dat het een moeilijk karwei zou worden om de punten mee naar Huissen te nemen, maar dat hij een strijdbaar team wilde zien die met lef en durf de tegenstander tegemoet zou treden. “Wedstrijdmentaliteit” was het toverwoord dat de trainer benadrukte in de wedstrijdbespreking. En dat gebeurde.  Jonge Kracht probeerde door compact te verdedigen de rijen gesloten te houden. Dit lukte tot de 16de minuut.

Gezien de voorinformatie en de stand op de ranglijst alsmede de blessuregolf en schorsingen zou het een vrijwel kansloze missie lijken. Echter het beeld was totaal anders. Jonge Kracht probeerde met een verdedigend concept de aanvalsdrift van BVC’12 te ontregelen. Ondanks dat BVC’12 beduidend meer balbezit had en de betere kansen, duurde het tot de 16de minuut alvorens de thuisploeg echt gevaarlijk werd. Een voorzet vanaf de rechterflank werd door de grote spits, Dyon Camero onhoudbaar ingekopt. Onbegrijpelijk was het dat de zeer matig leidende scheidsrecht R. van Norel een duidelijke overtreding die aan dit doelpunt vooraf ging niet bestrafte. De scheidsrechter, die op circa vier meter van het voorval af stond, nam niet waar dat Camero met twee handen in de rug Giel Vermeulen omver duwde waardoor hij vrij kon inkoppen. Jonge Kracht herpakte zich en bleef op het vrijwel onbespeelbare veld vechten voor iedere meter. De tomeloze inzet werd in de 33ste minuut uitbetaald door de gelijkmaker. Appi Sprenkel onderschepte de bal en speelde deze exact op maat door op Mitch Janssen. Deze kon zijn snelheid benutten en leverde een perfecte voorzet af die door Coen Siebenheller met het hoofd werd afgerond. 1 – 1. Dit was tevens de ruststand.

Geloof in een stunt
In de tweede helft werden de verhoudingen meer gelijkwaardig en de Huissenaren begonnen te geloven in een stunt. Echter, de realiteit was anders, In de 62ste minuut viel een afgeslagen bal voor de voeten van een speler van BVC’12  en deze speelde de bal direct door naar Rik Sebens die koel de 2 – 1 liet aantekenen. De Jonge Kracht trainer stuurde zijn verdediger Giel Vermeulen naar voren en ging achter één op één spelen. Dit resulteerde bijna nog in de verdiende gelijkmaker. In de 89ste minuut ontstond er paniek in het vijfmeter gebied van BVC’12 en op miraculeuze wijze werd de bal uit het doel gewerkt. Dat de thuisploeg in blessuretijd nog de 3-1 liet aantekenen was slechts voor de statistiek.

Jonge Kracht verliet zonder punten het speelveld maar wel met de wetenschap dat ze zeker één punt verdient zou zijn geweest. In de kleedkamer complimenteerde de trainer de groep met de mentaliteit en de wijze waarop ze hadden gespeeld. Deze wedstrijd biedt zeker perspectief voor de tweede helft van de competitie.

Opstelling Jonge Kracht

1. Brian Wouterse
  2. Giel  Vermeulen
  3. Perry Nesselaar
  4. Theo Lentjes
  5. Tijs Vermeulen
  6. Kevin Aaldering                wissel in de 77ste minuut voor Steven Schwarte