Mannen zondag, 4, 4e klasse 05

15 maart 2015 9:45

IJdens, R.

Opstelling

Vandaag stond de wedstrijd op het programma die al 2x eerder was afgelast, tegenstander: OBW.

Laatste 2 wedstrijden genoeg mensen op de been, zo dus ook weer vandaag 15 spelers.

Wel een aantal die geen hele wedstrijden konden spelen.

Wilbert toverde dan ook de volgende 11 namen uit de hoge hoed: Dennis, Bob, Kevin, Jim, Geert, Ramon, Kevin Walsh, Romar, Daan, Robin en Justin.

Wissels begonnen, Sander, Tim, Niels en Frank.

Edwin ontbrak nog nadat hij vader is geworden van een zoon, Kyon, Jacky ontbreekt de rest van het seizoen door zijn rugblessure, verder waren Bart en Rick afwezig door werk en ziekte.

We wilde fanatiek beginnen en meteen kort zitten en de boel afjagen zodat we snel een voorsprong konden nemen, OBW 4 punten tot aan vandaag moest te pakken zijn en dat verschil op de ranglijst wilde we snel uitdrukken in de score.

Dit ging ook redelijk goed, we creëerde weer wat kansen die er in eerste instanatie niet in gingen.

Na ongeveer 20 minuten was het dan toch raak, een schitterende crosspass van Justin richting Daan, die sprintte zijn longen uit zijn lijf en was sneller als zijn directe tegenstander de voorzet die daarop volgde kon simpel binnen gelopen worden door Robin 1-0.

Goede goal waar van alles in zat, het overzicht en de klasse om de bal over 35 meter daar neer te leggen waar je wilt, doorzettingsvermogen en snelheid van Daan om er vol voor te gaan en dan het “tor instinct” om te zijn waar je moet zijn om de bal binnen te lopen van Robin.

Nu proberen de score uit te breiden en een goede wedstrijd neerzetten, toch ging dat de rest van de eerste helft niet geweldig, er werd wel goed gespeeld maar kansen werden niet benut.

De grootste was voor Ramon die een voorzet van volgens mij Justin vrijstaand voor de goal naast schoot, de bal kwam met een stuit maar Ramon had alle tijd en ruimte op een meter of 13 van het doel de bal nog aan te nemen, maar helaas schoot hij dus naast.

OBW had niet heel veel kansen de eerste helft, een paar corners maar daar zat meestal Dennis goed bij of was het een verdediger die kon wegkoppen.

Eenmaal appelleerde OBW voor een penalty maar in alle eerlijkheid was de tackel van Bob echt perfect op de bal en de schreeuw van de OBW speler overdreven en kon de uitstekende scheidsrechter niet van de wijs brengen.

Romar bracht OBW ook nog 2x bijna in stelling, 2x een te korte terugspeelbal kon gelukkig verijdeld worden door ons.

In de rust dus nog 1-0 voor, maar we hadden de wedstrijd gewoon allang moeten beslissen en 2 á 3-0 voor moeten staan.

Kevin Walsh kon maar een helft spelen en ging eruit voor Sander.

Verder nog geen wissels.

In de tweede helft liep het allemaal een stuk minder goed voor ons, kansen kregen we niet echt meer en OBW ging wat opportunistisch voetballen al leverde dat in eerste instantie nog niet veel gevaar op. Wij konden voorin de bal niet echt vast meer houden en kwamen we er doorheen was de eind pass telkens verkeerd.

De man meer situatie die we voor rust op het middenveld konden creëren door het inschuiven van Kevin of Jim kregen we na rust niet meer voor elkaar en we werden steeds slordiger.

OBW ging meer en meer doorschuiven en kregen wat kansen, maar de schoten waren telkens voorlangs, naast of in de handen bij Dennis.

1x was Dennis gepasseerd na een corner maar stond Romar goed bij de paal op de doellijn om de bal voor de lijn weg te werken!

Sander was ook eenmaal het leidend voorwerk bij een kans voor OBW, hij wilde tussen 3 man in een “Zidanetje” doen maar verloor de bal, volgens sommige was hij olie aan het zoeken met het gedraai , maar het “Zidanetje” mislukte dus en daardoor kwam er een grote kans voor OBW gelukkig konden de verdedigers en Dennis de kans verijdelen.

Geert werd ondertussen vervangen voor Frank, Geert had zich stuk gespeeld en kon niet meer verder.

Het werd van onze kant ook steeds minder, maar gelukkig stond de verdediging goed vandaag.

De bal kon niet meer vastgehouden worden voorin en daardoor kwam de bal steeds sneller terug.

Toch was de grootste kans weer voor ons, het was weer Ramon die een vrije schietkans had, alleen in plaats van zelf te schieten besloot hij de bal breed te spelen op Niels die in de ploeg was gekomen voor Robin (evenals Tim voor Justin). De bal breed was helaas niet goed van Ramon.

Toen kwam er ook nog een gele kaart voor Bob Damen en was het sowieso alle hens aan dek en vrouwen en kinderen eerst om er een paar oneliners uit te gooien.

We wilde gelukkig stand en zo mochten we weer 3 punten bijschrijven, laatste 4 wedstrijden 3 overwinningen! Daarbij ook nog eens de onterechte nederlaag van vorige week mogen we niet klagen na de winterstop, nu komen er een aantal zware tegenstanders aan, dus we gaan bekijken hoe we het de komende tijd ontwikkelt en of we naar boven mogen gaan kijken op de ranglijst.

Al moet het voetbal wel wat beter en moeten we echt kansen gaan benutten om wedstrijden makkelijker binnen te slepen.