Jonge Kracht A1 winnaar tegen directe concurrent, 2-3

88'

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 23

6 december 2014 14:30

Driessen, T.J.A.M.

Vandaag stond de wedstrijd tegen Silvolde op het programma. Silvolde stond voor aanvang op de 6e plaats met slechts 1 punt achterstand op Jonge Kracht die de 5e plaats bezet. De laatste wedstrijd voor de winterstop die voor Silvolde een 5e plaats op zou leveren bij winst en voor Jonge Kracht het behouden van de 5e plaats en 4 punten voorsprong nemen.

Jonge Kracht begon goed aan de wedstrijd. De eravring van vorige week tegen DZSV stond nog vers in het geheugen maar Jonge Kracht had hier blijkbaar van geleerd want Silvolde kwam er niet aan te pas de eerste vijf minuten en al in de 2e minuut was het Max Hof die zijn directe tegenstanders eruit liep en afronde maar de keeper kon deze pareren. Jonge Kracht voetbalde goede en in de 17e minuut was het opnieuw Max Hof die na een prima actie nu op de paal schoot! Jonge Kracht liet bij vlagen prima voetbal zien en het duurde tot de 31e minuut toen Lars Jeurissen zelf doorging een paar spelers passeerde en prachtig afronde voor de 0-1.
De aftrap van Silvolde was nog maar ternauwernood gedaan of de scheidsrechter bestrafte een Jonge Kracht speler wegens duwen binnen de 16 meter met een penalty voor Silvolde!
De aanvoerder van Silvolde schoot de bal  meters hoog over! Jonge Kracht ging verder waar het gebleven was en het was Ryan Langedoen die recht op de goal af liep en tegen de keeper schoot, twee verdedigers van Silvolde over elkaar heen duikelden en uiteindelijk de bal op 30 meter voor de voeten van Lars Jeurissen kwam. Die haalde onmiddelijk uit en de bal stuiterde vlak voor de Silvolde keeper op en ging het doel in, 0-2. De rust werd ingegaan met 0-2 en er was voor Jonge Kracht niets aan de hand en het was wachten op een hogere score in de tweede helft.

De tweede helft begon en Max Hof was achtergebleven in de kleedkamer,  hij werd gespaard aangezien hij ook zondag weer moest spelen bij het 2e.. Dinand van der Vliet kwam in zijn plaats. Silvolde probeerde wel meer druk te zetten maar Jonge Kracht kwam hier een aantal keren prima onderuit. Zo ook in de 57e minuut toen een schitterende steekpassvan Joep van Elferen spits Mees Welles bereikte die mooi wegdraaide en schitterend afronde voor de 0-3. Silvolde begon nu iedere bal in de 16 meter te pompen en Jonge Kracht had hier veel moeite mee om de rust te bewaren. Joey Willemsen hield Jonge Kracht overeind door een prachtige redding op een afstandschot. Helaas werd in de 60e minuut een afstandschot in eerste instantie goed gehouden maar de Jonge Kracht keeper liet hem weer los en dit (Sinterklaas) cadeautje wed door Silvolde dankbaar uitgepakt,1-3. Er was nog niets aan de hand maar het lukte Jonge Kracht niet om de bal in de ploeg te houden en Silvolde bleef op z'n Engels de bal erin gooien. Mees Welles, die al deels geblesseerd aan de wedstrijd was begonnen, werd in de 67e minuut vervangen door Tom Teerinken werd in de 68e minuut Luca Kersten vervangen door Giel van Elferen (B1). Jonge Kracht had het moeilijk de laatste 20 minuten maar hield moedig stand. Joey Willemsen kreeg helaas nog geel van de scheidsrechter wegens tijdrekken. Het duurde tot de 88e minuut dat Silvolde toch nog een doelpunt wist te scoren, 2-3. Gelukkig kon Jonge Kracht op inzet deze stand vast houden en was over de gehele wedstrijd gezien de overwinning terecht

Voor de A1 is de winterstop nu begonnen met een mooie 5e plaats in de competitie. Voor het eerste jaar in de 1e klasse een mooie prestatie. Hopelijk zijn na de winterstop alle geblesseerde spelers weer hersteld, Yori van der Welk, Ferdy Schuurmans, Theo Hendriks, Sjors Peters we hopen dat jullie er na de winterstop weer bij zijn!