...

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

30 november 2014 14:00

Zwol, J.W. van

Het eerste elftal van Jonge Kracht trad aan op het bitter koude sportpark schalkshof als underdog tegen het hoger geklasseerde Hatert. De gasten begonnen dan ook furieus en probeerde de Huissenaren direct onder druk te zetten. Deze druk duurde ongeveer 10 minuten waarna Jonge Kracht zich door goed combinatievoetbal onder de druk uitspeelde. Weliswaar kregen de Nijmegenaren een aantal kleine kansjes, maar die werden door kordaat optreden van de verdediging van Jonge Kracht onschadelijk gemaakt. Jonge Kracht liet bij vlagen goed veldspel zien, wat dan ook ontaarde in enkele mooie kansen. Een afstandsschot van Perry Nesselaar werd ternauwernood verwerkt door doelman Robert Zaalman van Hatert. Enkele minuten later moest diezelfde doelman weer handelend optreden. Een prachtige dieptepas van Coen Siebenheller leverde een dot van een kans op voor Nick van der Ham, echter de doelman wist door goed uitkomen deze kans te verijdelen. Ruststand 0 – 0

Het begin van de tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Het spel golfde op en neer. Ondanks dat Hatert wel ietwat meer druk uitoefende en balbezit had, uitte dit zich niet in echte doelrijpe kansen.

Tweemaal geel is rood.

In de 65ste minuut werd de 18-jarige Brian van Gemert met zijn tweede gele kaart van het veld gezonden. Een terechte beslissing van de goed leidende scheidsrechter J. van Zwol uit Nijmegen. Binnen luttele minuten beging de jongeling twee onnodige, domme overtredingen op Nick Lentjes, die terecht met geel werden beloond. Het was meer dan spijtig voor de Huissenaren dat ze niet bij machte waren om het overtal adequaat uit te buiten. Diverse malen kregen ze de gelegenheid, doch door verkeerde keuzes, pech en goed verdedigend werk van de Hatert defensie zorgde ervoor dat het 0 – 0 bleef.

Tot de 93ste minuut. Vrijwel iedereen had er al vrede mee dat er een puntendeling zou plaatsvinden. Enkele Hatert spelers droegen al aan bij de scheidsrechter om af te fluiten toen het noodlot voor Jonge Kracht toe sloeg. Een ogenschijnlijk makkelijke prooi voor de achterhoede van Jonge Kracht werd door een communicatie fout verkeerd beoordeeld met als gevolg dat de spits van Hatert, Tom Spaan als matchwinnaar het sportpark kon verlaten.

De 0 – 1 nederlaag kwam hard aan bij Jonge Kracht en de teleurstelling bij de trainer en spelers was na afloop dan ook groot. Een puntendeling was, gezien het spelbeeld van de hele wedstrijd, minimaal verdient geweest.