Scheidsrechter

Monninkhof, A.G.M.

Accommodatie

Onbekend

Op het programma van deze zaterdag stond DZSV uit Dinxperlo. DZSV staat onderJonge Kracht op de ranglijst maar was afgelopen wedstrijden goed op dreef gezien de laatstet uitslagen, Jonge Kracht was dus gewaarschuwd deze ploeg niet te onderschatten.

De wedstrijd was nog amper begonnen toen DZSV de score al opende in de 2e (!) minuut. Jonge Kracht was zoals gezegd gewaarschuwd en had ook moeite om in het spel te komen. Helemaal na de 19e minuut toen DZSV opnieuw door de verdediging van Jonge Kracht kwam en de 2-0 aantekende. Jonge Kracht leek eindelijk wakker en kwam beter in het spel. Helaas moest Max Hof er met een (rug) blessure af en werd in de 32e minuut vervangen door Ruben Kruizenga die na een hamstring blesuure al eerder aan de bak moest dan gepland. Ruben viel goed in en had er zin in. Jonge Kracht kreeg nog twee opgelegde kansen om de score gelijk te trekken of zelfs op voorsprong te komen maar helaas stond de DZSV keeper in de weg. Tot de 37e minuut toen Ryan Langedoen vanaf de rechterkant de inkomende Ruben Kruizenga aanspeelde die deze afronde met een prachtige kopbal. Een goed moment om zo vlak voor de rust een tegentreffer te scoren.

De tweede helft ging op en neer met veel strijd. De scheidsrechter liet veel (soms teveel) toe aan beide kanten waar hij gemakkelijk meer kaarten had kunnen trekken liet hij dit na. Helaas ging dit niet meer op voor Steven Schwarte die na een vermeende overtreding (was het niet) zich af reageerde en hiermee geel ontving. Deze kaart kwam slecht uit want hiermee was Steven voor de volgende wedstrijd geschorst! Jonge Kracht had het erste halfuur het iets betere van het spel maar het was vooral DZSV die met veel inzet speelde en ook kansen kreeg om de score uit te breiden. Jonge Kracht wilde hier echter niet aan meewerken en scoorde in de 63e minuut zelfs de gelijkmaker door (wie anders) Mees Welles. DZSV probeerde nog de winst in Dinxperlo te houden maar de Huissense mannen vochten als leeuwen om in iedere geval nog een punt mee naar huis te nemen. Tobias Siebenheller moest deze inzet bekopen met een gele kaart na een forse overtreding op een DZSV speler. Het publiek schreeuwde om rood maar de scheidsrechter vond geel volstaan.
De eindstand na 93 minuten bleef op 2-2 staan en was over de gehele wedstrijd misschien wel de beste eindstand voor beide partijen.

Langs deze weg nog even een compliment voor de begeleiding van DZSV die ons geweldig ontvangen hebben en waarmee we ook na afloop op een prettige manier op de wedstrijd terug konden kijken. Een voorbeeld voor andere verenigingen!