D-pupillen zaterdag, D2, 3e klasse 10

29 november 2014 9:00

Niels Jansen

Wedstrijdverslag Jonge Kracht D2 – Arnhemse Boys D2.

Zaterdagmorgen even na achten. Het is waterkoud maar gelukkig wel droog als ik bij Jonge Kracht aan kom. De sleutel van de kleedkamer 4 gepakt en vast open gemaakt. Tenues gehaald en in de kleedkamer gezet, waterzak in orde gemaakt en toen nog ballen en cornervlaggen gepakt. Vandaag de pot tegen de nummer 2 die qua punten gelijk staan met GVA. Op papier belooft dit een topper te worden.

Vooraf worden de jongens in de kleedkamer toegesproken door Patrick, die met zijn E1 mee moet en daarom niet bij onze wedstrijd kan zijn. Hij maakt de opstelling bekend… op Stef en Bob na zet hij iedereen voor in… met een hoop commotie tot gevolg. (Waarmee we maar willen aangeven dat niet iedereen op de plek kan spelen waar hij zelf het liefst wil spelen maar in team belang ergens anders moet spelen. Nadat dit bij de meeste is doorgedrongen maakt Patrick de echte “basis” opstelling bekend. We spelen achterin op het kunstgrasveld. Na een i.v.m. met de kou iets kortere warming up kan de wedstrijd om 9.00 uur beginnen. De wedstrijd staat onder leiding van Niels Jansen. De vader van Stef is assistent en vlagt.

Jonge Kracht trapt af. En na een korte periode van aftasten doet de D2 waar ze goed in zijn en dat is aanvallen. Dit leidt in de 2e minuut tot een kans(je) voor Luc maar helaas staat de keeper van A.B. goed en weet zijn schot te keren. En de 9e minuut krijgt Luc opnieuw een kans maar opnieuw wil de keeper niet wijken. Het spel golft meer en meer op en neer. En in de 11e minuut volgt de eerste echte aanval van de Arnhemse Boys. Hoewel gedacht wordt dat de bal over de zijlijn is geweest mag de aanval door… ze spelen de bal van links over 4 schijven naar rechts en komen zo vrij voor ons doel en tikken de bal langs Stef tegen het netje…. (0-1). Je ziet de schrik even op de gezichtjes maar al gauw hebben we het aanvallen weer opgepakt. In de 15e minuut krijgt Ché de bal net buiten de 16 en probeert het van afstand. Zijn schot belandt hard op de paal. Door het doelpunt is onze tegenstander nu ook iets sterker geworden en dat betekend dat iedereen er een stapje bij moet doen. Onze achter hoede krijgt meer te doen maar houdt stand. In de 24e minuut is het Ahyan die zich vrij heeft weten te spelen en zijn schot gaat (rakelings) voor het doel langs. Zo volgen er nog wat kansjes… en wordt er op het scherps van de snede gevoetbald. Helaas wordt er door ons niet gescoord voor de rust.

Bij het naar de kleedkamer lopen wordt er een opmerking gemaakt of de pasjes van de tegenpartij gecontroleerd zijn. Er zitten zulke grote jongens in dat het mogelijk niet zou kloppen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er tot dan toe helemaal niet aan gedacht heb om de pasjes door Niels te laten checken. Ik ben (sorry… Patrick) met mijn team bezig en niet met de tegenstander. Daarbij geeft het spelbeeld tot dan toe (voor mij) geen aanleiding hier iets aan te doen.

In de kleedkamer de jongens een hart onder de riem gestoken. Goede 1e helft, jammer dat we nog niet hebben weten te scoren. Arnhemse Boys 3 of 4 kansen 1 doelpunt wij 7 of 8 kansen en nog 0 doelpunten. Blijf in je zelf en je (hele) team geloven dan kunnen er mooie dingen gebeuren…Bob en Rian (die last hebben van een opgelopen blessure) gaan in de wissel. Casper wordt voorstopper.

Arnhemse Boys trapt af. Het spel golft gelijk weer op en neer (voornamelijk op het middenveld) maar met kansen voor beide doelen. Gelukkig staat het vizier bij de Arnhemse Boys ook niet helemaal scherp waardoor gevaarlijke aanvallen gelukkig voorlangs gaan. Op onze beurt krijgen we ook kansen die net naast gaan of door de keeper tegengehouden worden. In de 40e minuut krijgt Ayhan de bal goed van Tijn aangespeelt en weet hij de bal nu wel tegen het netje achter de keeper te trappen (1-1). De spanning en het geloof in een goede afloop is terug in de wedstrijd. De spelers van beide teams vechten (bijna letterlijk) voor iedere bal. Zonder andere spelers te kort te willen doen valt Ruben me op door zijn grote werklust. Hij staat vaak precies daar waar de bal ook komt. Langzaam krijgen we weer iets meer grip op de wedstrijd. Zetten goed druk waardoor de Arnhemse Boys het lastig hebben. Tot grote kansen komt het echter niet. Na een klein kwartier in de 2e helft komen Rian en Bob komen terug in het team waardoor Casper door kan schuiven naar de spits. Een paar minuten later krijgt Ché een grote kans ons op voorsprong te zetten maar ziet zijn schot gekeerd worden door de keeper. Oef. Dit geeft onze spelers wel moed en er wordt (daar waar mogelijk) nog een stapje extra gemaakt. Onze achterhoede heeft de handen vol om de aanvallen van de Arnhemse Boys te keren maar schuiven goed mee naar voren waardoor er goed druk gezet kan worden. In de 56e minuut geeft Ché een mooie steekpass op Casper, die zijn tegenstander uitspeelt en recht op de keeper af kan. Hij schuift de bal mooi rechts langs de keeper het doel in (2-1). Alle spelers (inclusief die van de bank) rennen richting Casper om dit doelpunt gezamenlijk te vieren. Nu vasthouden…

De Arnhemse Boys geven nog niet op en gaan met zijn allen vol in de aanval. Het is pompen of verzuipen maar onze verdediging houdt goed stand. Bij een aanval in de allerlaatste minuut krijgt onze verdediging de bal tegen zijn onderarm in het strafschopgebied waardoor de scheidsrechter niets anders kan doen dan de Arnhemse Boys een strafschop geven. Het duurt even voor alle spelers het strafschopgebied verlaten hebben. De leider van AB komt naar me schud me de hand om zo samen naar de penalty bekijken. De bal ligt op de stip. Speler van AB achter de bal en Stef op zijn doellijn. Een korte aanloop volgt en het schot gaat vlak langs (de verkeerde kant) van de paal. Naast! Op mijn beurt geef ik nu de leider van de AB, die is gaan zitten in de meegebrachte stoel, een schouderklopje. Stef mag nog uittrappen maar dan volgt vlot het (verlossende) eindsignaal. Eindstand 2-1.

Ik wil de Arnhemse Boys bedanken voor de spannende pot, hun leiders voor hun (zeer) sportieve gedrag. Natuurlijk onze scheidsrechter Niels Jansen voor fluiten, de vader van Stef voor het vlaggen en alle ouders voor alle aanmoedigingen en support.

Door de overwinning van GVA bij RKHVV zijn we 2e geworden. Al met al een fantastische prestatie!

Stef, Bob, Dylan, Sam, Tijn, Ruben, Ayhan, Rian, Timo, Ché, Casper, Luc en Sam wij (Patrick en Frank) zijn trots op jullie…