Twee schitterende doelpunten van Perry Nesselaar niet voldoende voor de volle winst.

DIO '30 1 (zon)

4 - 4

Jonge Kracht 1 (zon)

Niek Thomassen
37'
Jan Willem Jeurissen
66'
Fren Stevens
67'
Earvin Truideman
85'
Michel Falize
90'
95'
Perry Nesselaar (vrije trap)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

23 november 2014 14:30

Hoogstraaten, M.J.C.F.M. van

De heren uit Huissen  begonnen  gemotiveerd aan de wedstrijd. Ze kwamen zeer sterk uit de startblokken en de opzet van trainer Barry Heijse pakte goed uit. Al na 5 minuten stond er al 0 – 1 op het scorebord. Perry Nesselaar zag in een ooghoek dat de doelman van Dio’30 rijkelijk ver voor zijn doel stond en van circa 50 meter (ver op eigen helft) verraste hiij de doelman door de bal hard en droog onder de lat te knallen. Een prachtig doelpunt dat bij studio sport niet zou hebben misstaan.  Dit gaf Huisenaren duidelijk vertrouwen .  Zo kregen achtereenvolgens Rik Peters een prachtige kans, die jammer genoeg door de doelman goed werd gepareerd , Nick van der Ham, Klaas Venderbosch en Nick Lentjes kregen eveneens goede mogelijkheden de voorsprong uit te bouwen. Het duurde tot aan de 30ste minuut alvorens Dio’30 echt gevaarlijk kon worden. De gastheren voetbalde zich ietwat meer onder de druk uit.De Drutenaren na een half uur spelen meer vat op het spel van Jonge Kracht. In de 37ste minuut betaalde dit zich uit in de gelijkmaker. Een van de spaarzame momenten dat de voorwaartse van Dio voor het doel van Brian Wouterse verschenen,  was het direct raak. Een vrije trap van rechts werd met het linker been bij de tweede paal gelegd en door niet adequaat ingrijpen van de huissense defensie werd het 1 – 1. Dit was tevens de ruststand.

Goede fase na rust

De tweede heft begon goed voor Jonge Kracht. Perry Nesselaar speelde Nick Lentjes in de diepte aan. Zonder te twijfelen schoof laatstgenoemde de bal binnen. Na vijf minuten in de tweede helft stond Jonge Kracht weer op voorsprong 1 - 2. In deze fase van de wedstrijd dicteerde Jonge Kracht weer volledig het spelbeeld. Jonge Kracht kreeg diverse mogelijkheden, die telkens teniet werden gedaan door vermeend buitenspel. Statistisch gezien lijkt het vrijwel onmogelijk dat iedere diep gespeelde bal buitenspel wordt gegeven. Tijdens deze wedstrijd was het wel het geval. In de 65ste minuut kantelde de wedstrijd volledig. Jonge Kracht was in de aanval en dacht doormiddel van Gijs Thuis de voorsprong uit te bouwen. De realiteit was anders. De doelman van Dio veroverde de bal en door de snelle break out kon Jan Willem Jeurissen de gelijkmaker scoren. 2 -2.Amper bekomen van deze tegenvaller, kon Brian Wouterse wederom de bal uit het net halen. Binnen twee minuten werd een   1 – 2 voorsprong voor Jonge Kracht  omgebogen tot een 3 -2 achterstand. Ondanks deze tegenslag, herpakte Jonge Kracht zich en etaleerde bij vlagen wederom goed veldspel. Dit resulteerde in de 73ste minuut in de gelijkmaker. Mitch Kemperman, die in de 68ste minuut Rik Peters was komen vervangen, brak op rechts door en leverde een perfecte voorzet af, die vervolgens even zo fraai werd afgerond door Klaas Venderbosch. 3 – 3.

Weer kreeg  Jonge Kracht mogelijkheden. Echter, goed ingrijpen van de aanvoerder van Dio voorkwam dat Nick Lentjes zijn tweede kon aantekenen en een goed schot van Gijs Thuis werd ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Jonge Kracht voelde dat er meer te halen was dan één punt. Ze gingen met man en macht aanvallen waardoor er veel ruimte ontstond voor Dio. In de 85 minuut leek het lot beslist. Een voorzet van Dio werd door invaller Truideman binnen getikt. 4 – 3.

Scheidrechter M. van Hoogstraaten eist hoofdrol voor zich op.

Op dat moment maakte de omroeper een vergissing. Hij vernoemde een speler van Dio tot man of the match. Dit had echter de scheidsrechter moeten zijn. De gehele tweede helft bleef deze man warrig fluiten en permanent gesprekken aanknopen met jan en alleman. In de slot minuten kende hij een, weliswaar terechte, strafschop toe aan Jonge Kracht, maar door alle consternatie  die de scheidsrechter zelf veroorzaakte, ontstond er zoveel irritatie en commotie dat er een aantal spelers van Dio’30 een gele kaart kregen en de nummer 7, Michel Falize zelfs rood. Alle frustraties kwamen voort uit het warrige gedrag van de scheidsrechter. Klaas Venderbosch, normaliter een zekerheid vanaf de 11 meter faalde en schoot hoog over. Met nog enkele minuten te spelen leek het vonnis geveld. Het pleit voor de Huissense ploeg dat ze ondanks alle tegenvallers karakter bleven tonen en bleven vechten voor een goed resultaat. Deze inzet werd in de slotminuut beloond. Perry Nesselaar nam op de rand van de zestien meter een vrijtrap en als een granaat sloeg deze onhoudbaar in de bovenhoek. Het tweede schitterende doelpunt van de verdedigende middenvelder van Jonge Kracht. Einduitslag 4 – 4.