47'
Dylan Zuchouwski (intikker)

D-pupillen zaterdag, D2, 3e klasse 10

22 november 2014 8:30

Zaterdag 22 november spelen we de voor laatste wedstrijd van het najaar competitie uit in Elst. De lucht is blauw en de zon moet nog opkomen maar het is niet heel koud. Héél vroeg om 7.30 uur verzamelen we bij Jonge Kracht. Om 7.42 uur als (bijna) iedereen er is vertrekken we. Daar aangekomen gaan we omkleden onder de hoofdtribune. Met de wedstrijd van vorige week in onze achterhoofd is het onze taak vandaag er een goede wedstrijd van te maken met (liefst) veel doelpunten. We spelen op het hoofdveld. Er is pas nieuw zand op dit veld uitgestrooid waardoor het op sommige plekken meer weg heeft van een zandbak maar daar hebben beide teams last van dus laten we niet mopperen...

Om iets over half 9 gaat de wedstrijd van start. Spero trapt af maar komt niet ver. Jonge Kracht begint fel en zette meteen goed druk. We krijgen gelijk een paar kansen als de bal via Ché en Casper over de linkerkant naar voren gebracht wordt. Helaas voor ons staat het vizier van onze aanvallers nog niet goed waardoor de bal een paar keer (net) naast of tegen de keeper geschoten wordt. Als even later Casper zich vast loopt legt hij de bal terug op Ché. Hij manoeuvreert zich vrij en weet met een goed schot de keeper wel te passeren (0-1). Dit maakt onze jongens voorin zo gretig om te scoren dat ze regelmatig buitenspel lopen. Halverwege de 1e helft wordt de pass door Casper perfect op tijd gegeven, waardoor de buitenspelval van Spero niet werkt en Luc zo op de het doel af kan lopen. Met een fraaie passeer beweging wordt de keeper omzeild en de 0-2 op het scorebord gezet. Onze verdediging onder leiding van Bob staat ook nu weer als een huis. Sam J, Tijn, Timo, Rian en Bob weten met elkaar keer op keer de aanvallen van Spero onschadelijk te maken nog voor er ook maar op goal geschoten kan worden. Stef heeft (op wat terugspeelballen na) niet veel te doen maar staat we geconsenteerd in z'n doel. Even later volgt een herhaling van stappen. Het is opnieuw een aanval over links die door Casper voorgegeven wordt naar Luc in het midden, die vrij staat voor het doel. Hij plaatst de bal buiten bereik van de keeper tegen het net (0-3). Aan het eind van de 1e helft volgt een mooie aanval over rechts. Sam H. krijgt de bal terug van Luc en kan zo op het doel schieten. Hij weet zo de keeper te passeren (0-4). Met deze stand gaan we rusten.

De tweede helft gaat verder waar de 1e ophield. Jonge Kracht is op zoek naar (meer) doelpunten. Lang hoeven we niet te wachten. Dit keer is het Dylan die een steekpassje van Sam H krijgt en de bal fraai binnen schiet (0-5). Met deze stand kan er met posities wat meer gespeeld worden en schuift o.a. Tijn op naar voren. We lopen verder uit door doelpunten van Ayhan en Dylan (beide op aangegeven van Luc) naar 0-7. Aan het eind van de wedstrijd komt Spero een keer dicht bij onze achterlijn en versieren zowaar een corner. Maar deze wordt door onze verdediging opnieuw goed weggewerkt waardoor keeper Stef de 2e helft eigenlijk helemaal niets te doen heeft gehad...

Helaas voor ons hebben zowel GVA als Arnhemse Boys hun wedstrijden ook gewonnen en moeten we hopen dat GVA uit bij RKHVV D3 punten laten liggen en wij thuis van de Arnhemse Boys weten te winnen.