48'

B-junioren zaterdag, B2, 4e klasse 06

15 november 2014 12:30

Vandaag tegen de nr 4 Bemmel. gezien de stand een serieuze tegenstander.
We weten dat we deze wedstrijd minimaal moeten gelijkspelen om voorsprong op de concurrentie te houden, want die speelde vandaag niet.
Op het hoofdveld met een KNVB scheidsrechter geef het een extra tintje.
Al snel bleek dat het tegen elkaar op gaat. Bemmel is fysiek iets sterker gezien de lengte van veel spelers, alhoewel dit geen voordeel hoeft te zijn. Door dat we goed en vroeg vast gezet werden hadden we moeite om de bal het werk te laten doen. Resulteerde in vele lange ballen waarmee we hen in de kaart spelen. De linies staan te ver uit elkaar waardoor het haast niet te belopen is voor het middenveld. Door balverlies op het middenveld en het niet in grijpen van de achterhoede komt Bemmel op voorsprong.
Kleine kansjes hebben we door de achterhoede  van Bemmel onder druk te zetten, daar ligt de zwakte van hen dus daar valt meer uit te halen.
Door een snelle uitworp van Mark en een strakke steekbal van Stef door de as staat Rick Bies scherp voorin. De bal blijft liggen tussen de achter linie en de keeper van Bemmel, Rick is er sneller erbij dan de keeper en hij prikt hem in de hoek. Hiermee bekroont hij zichzelf voor de goede prestaties die hij de laatste weken levert.
Echter halen we de rust niet met een gelijkspel. Die lange, lastige spits draait om zijn as waardoor onze verdediger hem over zijn been te val brengt. Een terechte penalty die ook voor Mark on houdbaar is .
In de rust afspraken gemaakt om niet die lange bal te hanteren. Dit lukte een stuk beter.
Door een dom akkevietje krijgt Niels en de speler van Bemmel geel. Dom, dit mag niet gebeuren. Hierdoor moest Rens als laatste man fungeren wat hij uitstekend uitvoerde.
We krijgen meer grip op de wedstrijd met steeds meer kansen. Een corner van Timo werd in 2e instantie ingebracht, een vrije kop kans van Thomas, maar helaas de keeper stond goed op gesteld. De achterhoede van Bemmel moest steeds meer weg geven  Dus weer een corner. Jelle neemt hem zo scherp dat hij bij de 2e paal binnen valt zonder dat iemand hem aanraakt.
De 2e helft hebben we dan ook bijna niets weggegeven. Echter een scrimmage vanuit een corner van Bemmel bracht ons nog wel even aan het wankelen  maar het liep goed af .
Eindstand 2-2 waar we denk ik wel mee kunnen leven. We hebben dan ook niet een echt stempel kunnen drukken.
We blijven hierdoor de concurrentie voor  met 1 verlies punt minder, al staan ons nog wel 3 wedstrijden te wachten.