Datum

15 november 2014 8:45

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag 15 november moeten we gruwelijk vroeg op voor de wedstrijd tegen nummer 2 GVA. We spelen uit en als we om kwart voor 8 bij Jonge Kracht aankomen, blijkt de kantine nog dicht en kunnen er geen spelerspasjes en tenues worden gepakt. Als om iets voor achten een sleutel arriveert worden de ontbrekende spullen bij elkaar geraapt en vertrekken we richting Doornenburg. Daar aangekomen kleden we ons om, maken de opstelling bekend en mogen we de warming up doen op het trainingsveldje (wat één grote modderzooi is).

Om kwart voor negen begint de wedstrijd. GVA trapt af. In het begin is het aftasten van beide kanten maar na een paar minuten wordt Jonge Kracht sterker en krijgen we kansen om te scoren. Helaas voor ons staat het vizier van onze schutter nog niet goed en schieten we net naast of tegen de keeper. In de 11e minuut behoedt de keeper van GVA hun voor een achterstand door een goed afstandsschot van Casper uit het doel te boksen. Een nog geen minuut later gaat een kopbal van Luc rakelings langs de verkeerde kant van de paal. En zoals in voetbal vaker geval is valt hij dan aan de andere kant. In de 13e minuut volgt een uitbraak van GVA (die tot dan toe nog nauwelijks voor ons doel is geweest). De aanval wordt nog geblokt maar het afstandsschot dat nog volgt in de 14e minuut vliegt over de verdediging door de handen van Stef het doel in (1-0). Jonge Kracht geeft nog niet op en versieren gelijk weer een corner. De bal valt op het hoofd van Luc die van dicht bij tegen de keeper aan kopt. Even veert de bank op als gedacht wordt dat een afstandsschot van Casper het doel in gaat maar helaas voor ons gaat deze opnieuw aan de verkeerde kant langs de paal. Het laatste gedeelte van de 1e helft wordt GVA sterker en komen meer onder onze druk uit en krijgen zij ook nog wat kansjes om verder uit te lopen. Gelukkig staat Stef nu wel goed en behoed ons voor meer schade voor de rust.

In de kleedkamer worden onenigheden besproken en de tactiek en opstelling voor de 2e helft. Iets meer overspelen en nauwkeuriger bij elkaar in de voeten…

Jonge Kracht trapt af. GVA is duidelijk feller uit de kleedkamer gekomen. Aan alles is te merken dat Jonge Kracht niet wil verliezen waardoor er minder en onnauwkeuriger wordt overgespeeld. We krijgen nog een grote kans maar opnieuw staat de keeper van GVA een doelpunt van ons in de weg.

Als in de 6e minuut in de verdediging een fout wordt gemaakt wordt dat genadeloos afgemaakt. Met een hard diagonaal schot langs onze doelman wordt het (2-0). Nu gaan de meeste kopjes bij Jonge Kracht hangen en dat leidt tot hachelijke situaties, ook achter in. Als er 3 minuten later GVA opnieuw weet te scoren is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Even lijkt het erop dat Jonge Kracht een verdient doelpuntje gaat scoren als Sam H. door de verdediging heen is en vrij op doel van GVA kan stormen. Maar helaas… de bal gaat er opnieuw niet in. Het spel wordt van beide zijden nog wat harder maar GVA wint met 3-0. Op basis van de tweede helft is dat ook wel terecht. GVA heeft als team beter gepresteerd.

Maar goed… nu staan we weer met beide benen op de grond. De druk van koploper zijn is van onze schouders  en we zullen nog alle zeilen moeten bijzetten om van Spero en Arnhemse Boys te winnen…. Te beginnen met beter onze best doen tijdens trainingen.