Luc Saat (schot)
35'

D-pupillen zaterdag, D2, 3e klasse 10

8 november 2014 11:30

Zaterdag 8 november. De dag van en Huissens onderonsje. Na eerst lekker te hebben  uitgeslapen spelen we thuis tegen RKHVV D4. Om iets voor half 11 ben ik vertrokken richting Jonge Kracht. Patrick was er al en de tas met tenues stond al klaar. Even wat gedronken en met de leider van HVV gesproken. Daarna omkleden en de opstelling bekend gemaakt. We spelen op het hoofdveld en er is/komt veel publiek dus maak er een mooie wedstrijd van. Vervolgens naar het veld gelopen en met de warming up begonnen.  Patrick zal de wedstrijd leiden, ondergetekende zal vlaggen en Toon Heezen neemt de wissels voor zijn rekening.

Om iets over half start de wedstrijd. RKHVV trapt af. Onze jongens zijn feller en veroveren vlot de bal. In de 2e aanval is het al raak. Dylan krijgt de bal van Sam en legt deze opzij naar Luc, die de bal tegen het netje achter de keeper knalt (1-0). We gaan gelijk op zoek naar meer doelpunten maar worden “te gehaast” waardoor de passes niet goed aankomen. RKHVV is voornamelijk aan het verdedigen en doen dat redelijk. En die keren dat we erdoor komen wordt de bal net naast geschoten. In de 22e minuut weet Sam Heezen de bal eindelijk weer eens achter de keeper te krijgen (2-0). We krijgen nog wel wat kansen maar weten voor de rust niet meer te scoren.

In de rust gaan we naar de kleedkamer om even iets te drinken en de taken voor de 2e helft uit te delen. De tweede helft spelen we bijna tegen een compleet ander team omdat HVV ervoor kiest per helft te wisselen.

Jonge Kracht trapt af en gaan weer in de aanval. In de 33e minuut schiet Tijn de bal hard voor het doel bij Dylan tegen de hak (volgens mij via de rug van een speler van HVV) en zo het doel in (3-0). Een lucky… maar die tellen ook! Als 2 minuten later Luc de bal opnieuw tegen de touwen werkt is de wedstrijd beslist (4-0). RKHVV probeert de eer nog te redden en gaan op zoek naar een goaltje maar telkens zit onze verdediging er net op tijd tussen om de aanval onschadelijk  maken. In de 50e minuut schiet Ayhan de 5-0 binnen en in de 55e minuut is het Ché die met een fraai afstandsschot  de eindstand (6-0) op het scorebord zet.  Goed gevoetbald heren.

Ik wil RKHVV bedanken, Patrick onze scheidsrechter, Toon Heezen voor het verzorgen van de wissels en het maken van aantekeningen (zodat ik dit verslagje weer kan maken) en natuurlijk al het publiek dat bij deze derby op de tribune zat. Volgende week vroeg op voor de kraker tegen GVA (staan 2e achter ons).