Scheidsrechter

Lubberdink, T.J.

Accommodatie

Onbekend

Op het programma van de A1 stond vandaag de uitwedstrijd tegen OBW uit Zevenaar. OBW was een 'oude bekende ' uit de 2e klasse van vorig seizoen, waar Jonge Kracht als kampioen uit de bus kwam en OBW als derde was geeindigd en toen een geduchte concurrent was voor het kampioenschap. De positie op de ranglijst nu gaf aan dat OBW op een 4e plaats vertoefd en Jonge Kracht op de 6e plaats. AaAngetekend moet worden dat Jonge Kracht opnieuw veel geblesseerden kent, Joey Willemsen, Yori van der Welk, Theo Hendriks, Sjors Peters en Ruben Kruizenga die afwezig was. .

De wedstrijd begon zoals zo vaak goed voor Jonge Kracht. De wedstrijd was 5 minuten oud toen Lars Jeurissen topscorer Mees Welles voor de keeper zetten en deze de 0-1 scoorde. Zoals al in eerdere wedstrijden wist Jonge Kracht het ook dit keer niet vast te houden en scoorde in de 10e minuut OBW de gelijkmaker. Slecht verdedigen ging hieraan vooraf en ook keeper Mark Verweesch, de vervanger van Joey Willemsen, kon deze kans niet pareren. Jonge Kracht was het even kwijt en OBW profiteerde hier na 2 minuten alweer van door de 2-1 te scoren. Opnieuw zwak verdedigen was de oorzaak. JOnge Kracht herpakte zich hierna en kwam een paar keer in goede scoringspositie. Zo ook in de 45e minuut toen Mees Welles de gelijkmaker op zijn schoen had maar helaas niet scoorde. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft moest Jonge Kracht noodgedwongen een aantal wissels toepassen. Ferdy Schuurmans, net terug van een enkel blessure, werd uit voorzorg in de 55e minuut vervangen door Siem Teerink (A2). De wedstrijd ging gelijk op en vond vooral op het middenveld plaats. OBW kreeg nauwelijks kansen maar ook Jonge Kracht kwam zo nu en dan voor de OBW keeper zonder resultaat. In de 65e minuut moest laatste man Steven Schwarte noodgedwongen vervangen worden i.v.m. een in de eerste helft opgelopen blessure (zgn. ijsbeentje). Dinand van der Vliet verving hem. Jonge Kracht kreeg  meer grip op het spel en de gelijkmaker hing in de lucht. Topscorer Mees Welles moest in de 70e minuut vervangen worden met een blessure, Tom Teerink verving hem. In de 78e minuut toen Jonge Kracht het spel weer onder controle leek te hebben, werd een verdedigingsfout afgestraft door OBW, 3-1. Jonge Kracht leek hierdoor gebroken en OBW kon binnen 5 minuten uitlopen naar 6-1! In de 86e minuut scoorde Tobias Siebenheller de 6-2 uit een corner maar hiermee was de eindstand op het bord gekomen, 6-2.

Zelfs de tegenstander beaamde dat het een geflatteerde utslag was. Volgende week is er geen wedstrijd zodat de blessures weer kunnen herstellen en voorbereiden op VVO 22 november.