87'

Mannen zondag, 4, 4e klasse 05

2 november 2014 11:00

Buiting, H.L.B.M.

Vandaag de wedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper op het programma, uit naar  ’t Peeske 2.

Weer richting/over de Duitse grens dus, hierover later meer ;-).

Peeske stond dus ongeslagen aan kop met 26 doelpunten voor en 4 tegen, een zware kluif dus op voorhand.

We hadden ook weer enkele afwezigen, Jacky, Bob, Rick, Ramon (blessures), Robin (Majorette verplichtingen met Kaily).

Gelukkig was Luc Straatman, die nog spelend lid is binnen Jonge Kracht, bereid gevonden om vandaag mee te doen en was ook Bart van Hoek dit weekend aanwezig.

Wilbert had voorin erg weinig mensen tot zijn beschikking en door de hele doelpunten die Peeske heeft gemaakt besloten we 4-4-2 te gaan spelen met de volgende 11 mensen.

Dennis, Edwin, Jim, Kevin, Luc, Frank, Kevin Walsh, Romar, Sander, Daan en Justin.

Wissels begonnen Bart en Geert die licht grieperig was.

Na het begin signaal van de scheidsrechter, die zijn laatste wedstrijd floot, was het even zoeken voor beide ploegen omdat Peekse gewoon 4-3-3 voetbalde, werd er op het middenveld in de zone verdedigd dit pakte uiterste succesvol uit en wij hadden de zaken sneller op de rit dan Peeske want die hadden veel moeite met de bewegelijkheid en snelheid van Daan en Justin.

Hieruit kwam dan ook al heel snel in de wedstrijd de openingstreffer van onze kant, een prima actie van Justin aan de rechterkant met een dito voorzet laag over de grond bij de eerste paal waar Daan voor zijn tegenstander kwam en de bal perfect intikte 0-1, super start voor ons!!!

Hierna probeerde Peeske de stand snel gelijk te trekken, maar de organisatie stond prima!

Grote kansen kregen ze niet echt, er was een vrije trap van verre afstand die met een mooie safe door Dennis gered kon worden.

Wij kregen de grootste mogelijkheid na een half uur spelen op de 0-2, een perfect vrije trap van Justin aan de linkerkant van het veld vloog eerst  over Kevin Walsh heen, daarna kon Kevin Dominicus er net niet bij maar daarachter dook Sander op, de keeper was al uit het doel (dook er ook onderdoor) en de bal viel letterlijk bij Sander op zijn hoofd alleen vloog de bal niet in het lege doel maar naast….helaas.

Nog een grote kans voor rust voor ons, een corner vanaf links viel na een kopbal voor de voeten van Kevin Walsh zijn volley direct uit de lucht vanaf een meter of 12 vloog net over!! We speelde echt een prima eerste helft en werden bij vlagen wel terug gedrongen maar gaven vrijwel niks weg op een paar kleine mogelijkheden na, en toch viel de 1-1 nog vlak voor rust een lange bal werd slap verdedigd in eerste instantie aan de linkerkant door Frank, de bal schoot door en de spits kwam vrij voor Dennis en wipte de bal over hem heen 1-1 net voor rust, nog niks aan de hand maar verdiend was het niet geheel, zeker gezien onze kansen.

3 minuten voor rust werd een speler van Peeske 10 minuten naar de kant gestuurd na een overtreding op Justin, de vrije trap hieruit leverde geen gevaar op helaas.

Nog geen 2 minuten later werd Justin weer keihard op de achterlijn van achteren neergehaald, helaas durfde de scheidsrechter het niet aan om nog iemand geel te geven.

Hierna het rustsignaal.

In de rust complimenten aan de ploeg, het stond goed en we creëerde wederom genoeg kansen (zoals elke week) en Daan en Justin waren een plaag voor de verdediging en werkte keihard.

Toch 1 wissel aan onze kant, Bart kwam in de ploeg voor Frank.

In de tweede helft hadden we het een stuk lastiger op het steeds zwaarder wordend veld, we werden verder teruggedrongen en er waren fases dat we er ook niet meer uit kwamen, en toch leverde het geen grote kansen op voor Peeske, vaak zat er nog net een voet van ons tussen voor de eind pass of weden de persoonlijke duels gewoon gewonnen door iedereen.

Toch waren er ook fases in de omschakeling dat we nog heel gevaarlijk werden, er was een schitterende pass van Kevin in de loop bij Daan, hij kwam alleen voor de keeper maar schoof de bal net naast de paal voorlangs.

Ook was er in de counter nog een kans voor de super spelende Luc die mee opgestormd was zijn schot belandde op de vuisten van de keeper.

Verder nog een prima actie van Justin vanaf rechts naar binnen komend, zijn schot met links belande in de handen van de keeper.

Toch kregen we het moeilijk doordat Peeske steeds verder opschoof en wij dus steeds verder naar achteren moesten, de kansjes die er waren kwamen door foutjes van ons, balverlies van Jim aan de zijlijn leidde een grote kans is maar de voorzet van de rechtsbuiten was net de scherp voor de linksbuiten die naar binnen was gekomen.

Een fase zo’n 10 minuten voor tijd waar we onder de druk uitkwamen leek het zelfs nog de goede kant op te gaan voor ons, we stoorde de opbouw goed en zette alles vast daardoor raakte de verdedigers van Peeske van slag en gingen de ballen over de zijlijn of in de voeten bij ons.

Het leverde nog een kansje op voor ons de bal kwam in de 16 meter bij Romar terecht zijn aanname was net niet goed genoeg (was ook lastige halfhoge bal) maar kwam uiteindelijk nog bij Sander terecht zijn schot ging echter naast.

Toen gebeurde er uit het niets het nog onverwachte de 2-1 in de 87ste minuut….een bal tussendoor waar bij ons een aantal mensen er doorheen zaten, eerst kruiste een speler net voorlangs in de 16 meter, er werd ingehouden om geen pingel tegen te krijgen, de rechtsbuiten kwam naar binnen met Luc in de achtervolging de bal belandde bij hem voor de voeten en Dennis kwam net uitlopen in een hele moeilijke hoek kon de speler van Peeske zijn grote teen ertegenaan krijgen en Luc was net een tiende van een seconden te laat met de sliding en Dennis stond op het verkeerde been toen hij kwam uitlopen en de grote teen de bal toucheerde rolde de bal tergend langzaam over de doellijn 2-1…..zwaar onverdiend en een lullige tegengoal dus.

De laatste 3 minuten probeerde we nog van alles, Jim erbij voorin en proberen nog iets te forceren, Jim schoot met links nog een keer goed in maar de bal werd aangeraakt de corner die daarop volgde was de laatste kans, iedereen erbij en hopen op een wonder.

De bal kwam voor en Sander werd bij de eerste paal gehaakt en ging naar de grond, een penalty volgens Sander zelf (heb het niet kunnen waarnemen) maar helaas gaf de scheidsrechter deze net en vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde een onverdiende nederlaag, maar met opgeheven hoofd het veld af, we waren zeker qua kansen de bovenliggende partij al kregen we het voetballend de 2e helft moeilijker.

MOM: Luc Straatman, hij was weer ouderwets aanwezig, stormde langs de lijn verloor bijna tot geen persoonlijke duels en ook opkomend sterk.

Met zijn snelheid en duelkracht geen omkijken naar ideaal voor de rest van het team.

Verder ook complimenten voor Edwin die sterk speelde en de 2 voorin Justin en Daan die zich helemaal kapot gelopen hebben en keihard hebben gewerkt voor het team met z’n 2en voorin.

Na de wedstrijd zijn we gezellig gaan eten in Duitsland (tsja als je er toch bent hé….).

Noemenswaardig heden tijdens het eten waren er voor Ella en haar nichtje (die dit weekend op visite was) die de schnitzel en de (jaja u leest het goed) “kinder” schnitzel niet op kregen een dikke faill voor hun natuurlijk J