... (schot)
48'

D-pupillen zaterdag, D2, 3e klasse 10

1 november 2014 12:30

De zon schijnt volop het lijkt wel voorjaar als we om 11.30 uur bij Jonge Kracht komen. Patrick moet spelen met de E1 in Arnhem en komt dus later. Na aankomst bij Jonge Kracht de pasjes, ballen en tenues gepakt. Iedereen geroepen om te vertrekken richting Oosterhout tegen OSC D4. In de kleedkamer erop gewezen dat we ze niet moeten onderschatten. In het wedstrijd verslag van OSC tegen GVA staat dat ze 3 kwart van de wedstrijd goed mee konden komen en GVA op 2 -2 hebben weten houden maar in het laatste kwartier hebben weggegeven (2-6 voor GVA) en daarna de opstelling bekend gemaakt. Na de gebruikelijke warming-up gaat om 12.30 uur de wedstrijd van start. Jos Janssen neemt het wisselen voor zijn rekening en ondergetekende zal vlaggen.

De waarschuwing lijkt goed te zijn binnen gekomen want Jonge Kracht begint fel en krijgen al snel grote kansen. Helaas voor ons zijn we nu iets te gretig en worden er aanvallen afgefloten om dat we buitenspel lopen. In de 6e minuut is het een voorzet van Ché die bij Casper in de voeten komt en die de bal feilloos langs de keeper schiet (0-1). Nog geen 2 minuten later ligt de bal opnieuw in het netje maar telt niet  door “buitenspel”.  Jonge Kracht zet goed druk waardoor OSC er maar moeilijk uit kan komen veroveren snel de bal maar gaan (erg) slordig om met de kansen. In de 10e minuut is het Dylan die de bal van Casper krijgt en wel raak schiet (0-2). En drie minuten later is het Luc die aan een mooie “rush” begint vanaf de middencirkel naar het doel en ook nog goed afrond (0-3).

Na een kwartiertje wisselt OSC het halve team en gaan ze beter voetballen. Terwijl bij Jonge Kracht het gevoel erin sluipt dat we er al zijn. Passes worden slordig en de posities worden verlaten waardoor alles door het midden gaat. Als in de 25e minuut ook nog de 1-3 valt gaan de kopjes helemaal hangen en wordt er onderling gemopperd. Het beste antwoord wat je kunt geven volgt ook. Het is Luc die de bal naar voren brengt en Sam H. weet te bereiken. Deze aarzelt niet en ramt de bal achter de keeper (1-4). Met deze stand gaan we rusten.

In de rust wordt er wat gemopperd over voorhoede die moet helpen verdedigen en wel of niet buitenspel. Even wat dingen besproken en taken voor de 2e helft gegeven.

Na rust komt OSC beter het veld op. Jonge Kracht trapt af maar nu is het OSC dat er dichter op zit.

Met moeite creëren nog wat kansen maar schieten naast of de keeper zit er tussen. Hierdoor wordt de sfeer in het veld onderling niet positiever. Er breekt een fase voor OSC aan. Ze vinden elkaar makkelijker en met een mooie aanval middendoor wordt de bal over Stef geschoten en komen ze qua stand dichterbij (2-4). In de aanval die volgt wordt Casper van achteren onderuit gehaald en toont de scheidsrechter de speler van OSC de gele kaart. Ondanks dat we nu een numerieke meerderheid hebben heeft onze verdediging heeft het zwaar. Sam, Rain, Bob en Tijn doen erg hun best de mannen van OSC te stoppen. In de 48e minuut glijd Bob uit waardoor de weg naar ons doel open ligt. De bal wordt langs Stef in het doel geschoten en de spanning is volledig terug in de wedstrijd (3-4). Het is nu bijna vechtvoetbal geworden (voor elke meter naar voren moet hard worden gevochten). Gelukkig komen wij nu weer wat beter in de wedstrijd en krijgen weer wat meer kansen. In de 55e minuut is het Sam H. die over de rechterkant naar voren stormt en een voorzet geeft. Hier weet Luc wel raad mee en zet de (3-5) op het scoren bord. Beide teams krijgen nog kansen maar er vallen geen doelpunten meer. ..

Het was een lastige pot. Ik wil Jos Janssen bedanken voor het regelen van de wissels, de scheidsrechter en OSC D4 voor de mooie spannende pot voetbal en al het publiek voor alle aanmoedigingen. Komend weekend om 11.30 uur thuis tegen RKHVV D4!