...

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 23

1 november 2014 15:00

Uyen, J.P.

Vandaag stond de wedstrijd tegen Groessen op het programma. Jonge Kracht staat met  9 punten uit 7 wedstrijden op een 7e plaats en Groessen met 4 punten uit 8 wedstrijden op een 11e plaats. Jonge Kracht wat nogal wat blessureleed kent had vandaag aanvulling vanuit de B1, Rick Hegeman vervangt Joey Willemsen en Ti-Han de Wit vervangt Ferdy Schuurmans.  Yori van der Welk (die al langer met de naweeën van een hersenschudding kampt), Ferdy Schuurmans (enkel), Joey Willemsen (enkel), Sjors Peters (revalideren van beenbreuk) en Theo Hendriks die in de A2 zijn conditie weer op peil probeert te krijgen na zijn beenbreuk zijn er niet bij.

De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen en Jonge Kracht scoorde de 1-0 na vijf minuten. Helaas stond Ruben Kruizenga in buitenspel positie waardoor de goal werd afgekeurd. het spel ging gelijk op en over en weer waren er een paar kansen, Groessen schoot nog een keer op de lat bij JK, maar de rust leek in te gaan met een gelijkspel. Leek want in de 45e minuut kreeg Groessen een vrije trap vanaf 30 meter en scoorde de 0-1. Jonge Kracht liet het hier niet bij zitten scoorde nog voor de rust de gelijkmaker. Mees Welles scoorde op aangeven van Lars Jeurissen de 1-1. Een goed moment voor de rust!

De tweede helft kwam Jonge Kracht iets beter uit de kleedkamer maar was het Groessen die profiteerde van een misverstand achterin bij Jonge Kracht en hierdoor gemakkelijk de 1-2 scoorden. Opnieuw moest Jonge Kracht terug zien te komen van een achterstand en stroopte de mouwen op. Na 10 minuten kreeg Luca Kersten op rechts een diepe bal aangespeeld en gaf voor op Max Hof die de gelijkmaker 2-2 scoorde. Jonge Kracht kreeg het iets betere van het spel en creëerde nog een aantal kansen die nog niet werden verzilverd. Het duurde tot de 73e minuut tot opnieuw topscorer Mees Welles de 3-2 scoorde op aangeven van Max Hof. Groessen ging 1 op 1 spelen achterin en zetten alles op alles om terug te komen. Jonge Kracht was echter niet van plan deze overwinning weg te geven en hield stand tot aan het einde van de wedstrijd. Hiermee stijgt Jonge Kracht naar een gedeelde 5e plaats op de ranglijst. Een prima overwinning ondanks al het blessureleed!

Man of the match deze week Luca Kersten.