78'

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

2 november 2014 14:00

Veghel, J.T.M. van

Met een goed en positief gevoel reisde Jonge Kracht af naar sportpark ’t Craneveld van VDZ.  Tijdens de wedstrijd bespreking was de wijze waarop VDZ bestreden zou moeten worden goed doorgesproken. Tot de 34ste minuut leek ook alles te kloppen in de opzet van de trainer. Echter, individuele fouten maakten een eind aan alle goede bedoelingen.

Jonge Kracht begon goed aan de wedstrijd. De Huissenaren probeerde vanaf het begin VDZ onderdruk te zetten en dit resulteerde al in twee kleine kansen. Mitch Kemperman schoot in de derde minuut over na een voorzet van Tom van der Velde en vier minuten later was het Nick Lentjes die een grote mogelijkheid kreeg op Gijs Thuis vrij voor de doelman van VDZ te zetten.  De eerste keer dat VDZ voor het doel van Jonge Kracht verscheen, was ook direct raak. Een hoekschop werd niet adequaat verwerkt door de defensie van Jonge Kracht en de klutsbal viel voor de voeten van Toni Soli, die resoluut afwerkte. 1 – 0

Jonge Kracht was niet uit het veld geslagen en pakte de draad weer op. Buiten het gegeven dat duidelijk te zien was dat VDZ een technisch goed combinerende ploeg is, ze staan niet voor niets bij de bovenste drie, leek niets op een rampscenario  voor Jonge Kracht. Ze hadden  in deze fase meer spel aandeel, waren gevaarlijker en creëerde meer kansen. Zo schoot Klaas Venderbosch in de vijftiende minuut op de paal en vergat Nick van der Ham af te drukken. Jonge Kracht kreeg even later een hoekschop die  door Ferdi Jansen op een schitterende wijze in de verre hoek werd gekopt. De stand was weer in evenwicht en alles leek erop dat het een leuke voetbalmiddag zou worden.

Jonge Kracht verliest van zichzelf.

De misère begon bij Ferdi Jansen. Na zijn gelijkmaker maakte hij duidelijk dat hij gewisseld diende te worden. Of deze wissel zoveel verwarring bij teamgenoot Coen Siebenheller veroorzaakte dat hij pardoes een vrije bal in de voeten van de nummer 9 van VDZ speelde. De spits van VDZ, Pieter Middeldorp pakte deze surprise met beide handen aan en ronde vakkundig af.  2-1. Nog in dezelfde minuut kreeg Jonge Kracht een kans die door Nick van der Ham leek te worden verzilverd, echter de scheidsrechter had een duwfout geconstateerd en keurde dit doelpunt af. Even dachten de Huissenaren met een gelijke stand te kunnen gaan rusten, maar in plaats van 2-2 werd het 3-1. Wederom ging de achterhoede in de fout en het was weer Pieter Middeldorp die bekwaam het net wist te vinden. Dit was tevens de ruststand.

De wedstrijd was na 45 minuten in feite gespeeld. In de tweede helft probeerde  Jonge Kracht nog wel de bakens te verzetten, maar het geloof was weg en VDZ kon in aller rust de counter hanteren en zo de desastreuze einduitslag op het bord toveren. In de tweede helft liepen de Arnhemmers door doelpunten van Soli, Arjoch, Weiss en van Harskamp uit na een uitslag van  7 – 1.

Deze overwinning van VDZ was dik verdient. Weliswaar zou men hem geflatteerd kunnen noemen, maar de Zandse ploeg kreeg een lesje in efficiënt verdedigen en afwerken.