57'

D-pupillen zaterdag, D2, 3e klasse 10

25 oktober 2014 9:00

Koen Koendering

Zaterdagmorgen 25 oktober 2014. De lucht is helemaal grijs als we om 8.15 uur verzamelen bij Jonge Kracht. Het is gelukkig droog en niet koud dus al met al goed voetbalweer. Vandaag thuis tegen Eldenia D4. Omdat ze 3 punten uit 5 wedstrijden hebben ligt onderschatting op de loer. Na de gebruikelijke warming up kan om 9.00 uur de wedstrijd, die onder leiding van Koen Koendering staat, beginnen.

Eldenia trapt af en wordt goed opgevangen door Jonge Kracht. Even is het aftasten op het middenveld maar al snel neemt Jonge Kracht het initiatief. Dit leidt tot een paar kansjes in de eerste minuten die helaas geblokt of net naast geschoten worden. Ook Eldenia komt er over hun linkerkant een keer gevaarlijk uit maar Sam J. weet deze aanval onschadelijk te maken. In de 7e minuut is het Ché die de score opent met een mooi hard schot (1-0).
Dit maakt onze jongens gretig. Na de aftrap wordt er gelijk weer goed druk gezet. In de 13e minuut is het Luc die de bal door een piep klein gaatje tussen keeper en paal in het doel weet te krijgen (2-0). Hiervan wordt de keeper van Eldenia een beetje onzeker want in 15e en 16e minuut zijn het Ayhan resp. Sam H.die op goal schieten. En hoewel het (in mijn ogen) houdbare ballen zijn, glipt de bal door zijn vingers toch het doel in (4-0).
In de 20e minuut doet Ché er nog en schepje boven op door de 5-0 te maken. Nu wordt Jonge Kracht wat nonchalanter. De verdediging Sam J., Bob, Tijn, Timo en doelman Stef staan als een huis en sluiven goed mee naar voren maar de voorhoede kruipen allemaal naar het midden waardoor het speelveld voorin veel kleiner wordt. En in een vol doelgebied is het lastig om te scoren… Hoewel we nog wel wat kansen krijgen voor de rust lopen we niet verder uit.

In de rust gaan we in de kleedkamer wat drinken en zetten Patrick en ondergetekende de puntjes op de i. Dit mogen we niet meer weggeven... blijf je eigen spel spelen. En hou het veld breed!

De 2e helft gaat verder waar de eerste ophield. Jonge Kracht is gretig. Zo gretig zelfs dat we een paar keer achter elkaar buitenspel lopen. Na een goede aanval over rechts is Sam H. die na 8 minuten in de 2e helft met een mooi diagonaal afstandsschot over de keeper in het zijnet de 6-0 op het scorebord zet. Eldenia probeert het wel maar lopen zich vast op ons middenveld en verdediging. Nu volgen de dolle minuten van Luc die steeds weer op de juiste plek staat.In de 45e, 47e en 51e minuut scoort hij de 7, 8 en 9-0. Het spel van Jonge Kracht is intussen wel wat slordiger. Er wordt minder gelopen en dit leidt ertoe dat ook Eldenia wat meer aan aanvallen toekomt. De eerste aanvallen kunnen nog net op tijd gekeerd worden. In de 56e minuut wordt een aanval van Eldenia voorkomen door Timo door de speler een klein tikje tegen het been te geven in het stafschop gebied. De speler van Eldenia gaat liggen en krijgt een strafschop. Dit is de kans voor Stef om zich te laten zien. Hoewel hij de bal nog wel aanraakt kan hij een doelpunt niet voorkomen (9-1). Met nog een paar minuten te spelen gaat Jonge Kracht op zoek naar nummer 10. En 2 minuten voor tijd valt hij ook. Het is Casper, die net even buiten de 16 de bal uit de kluts krijgt, wipt hem op en schiet hem hard en hoog op doel, zo door de handen van de keeper, tegen het net (10-1). Vrijwel derik hierop volgt het eindsignaal.

De euforie in de kleedkamer is groot. Helemaal als het nieuws binnen komt dat GVA thuis heef verloren van Arnh. Boys (2-3). Hierdoor stijgen we weer een plekje en staan nu bovenaan. Ik wil Koen Koendering bedanken voor het fluiten, Eldenia voor de (sportieve) wedstrijd en natuurlijk het publiek voor aanmoedigen en steun. Dit is opnieuw een echte team prestatie. Fantastisch gespeeld mannen. Volgende week om 12.30 uur uit bij OSC D4 in Oosterhout