60'

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 23

25 oktober 2014 15:00

Nieuwlaar, E.

Vandaag stond de wedstrijd in en tegen Ruurlo op het programma. Even wat informatie vooraf. Ruurlo bezet de 4e plaats met 15 punten uit 7 wedstrijden gevolgd door Vorden met 10 uit 6 en Jonge Kracht staat daarachter op de 6e plaats met 9 punten uit 6 wedstrijden. De 7e t/m de 9e plaats staan 3 ploegen met 6 punten. Vandaag kan er dus nog meer afstand genomen worden van de volgende ploegen en kan er dichterbij gekropen worden  bij Vorden en Ruurlo.

De wedstrijd was begonnen en Ruurlo zetten Jonge Kracht al snel onder druk. Amper 3 minuten na aanvang was het Jonge Kracht die met een snelle uitbraak via een voorzet van Dinand van der Vliet spits Mees Welles de gelegenheid bood de 1-0 te scoren. Mees ronde als een echte spits af en hiermee kwam Jonge Kracht snel op voorsprong. Ruurlo raakte hiervan niet in de  war en scoorde amper 5 minuten later de 1-1. Ruurlo had het betere van het spel en Jonge Kracht kon er zo nu en dan gevaarlijk uit komen maar verzuimde te scoren. Het duurde tot de 20e minuut tot er weer gescoord werd. De scheidsrechter zag een overtreding in de 16 meter op Lars Jeurissen over het hoofd zag waardoor Ruurlo de 2-1 kon scoren. Jonge Kracht was hierdoor behoorlijk in de war en had ook nog de pech dat Ferdy Schuurmans na een halfuur door zijn enkel ging en vervangen moest worden. Ruurlo ging goed combinerend verder en Jonge Kracht liet dit ook gebeuren! Ruurlo scoorde in de 30e minuut de 3-1 en ging de ingevallen Ryan Langedoen in de 35e minuut opzichtig in de fout waardoor Ruurlo nog voor de rust de 4-1 scoorde.

De rust was een goed moment voor Jonge Kracht om op adem te komen en na de rust kwam Jonge Kracht beter uit de kleedkamer en had zelfs een licht overwicht. Een bal op de lat en een onthouden penalty (hands) onthielden JK van scoren. Aangezien JK alles op de aanval zetten, kreeg Ruurlo nog kansen om de score uit te breiden en dat lukte ook uiteindelijk waarmee de eindstand op 5-1 kwam. Een terechte overwinning van Ruurlo maar het moet gezegd zijn dat het team ondanks de 4-1 achterstand bij rust prima is blijven voetballen maar zich helaas niet heeft beloond met doelpunten.

Volgende week komt sc Groessen op bezoek. Hopelijk kunnen er dan weer 3 punten behaald worden.