Scheidsrechter

Meijer, A.H.M.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de wedstrijd tegen DVC’26 uit Didam op het programma. De Ploeg uit Didam had voor deze wedstrijd 3 punten, en wij 4 punten. Wij zijn nog geen enkele wedstrijd weg gespeeld en hadden verdiend om iets meer punten te hebben.

Waken voor onderschatting was vandaag dus het motto.

Er was afgesproken om vooraf een elftalfoto te maken met de nieuwe wedstrijdshirts gesponsord door Richard Brouwer van Parini ICT.

Vandaag weer een hoop afwezigen, maar er is licht aan het eind van de tunnel Bob heeft zich vrijdag op het trainingsveld laten zien en wat gelopen voor zichzelf en Ramon lijkt ook bijna fit te zijn om weer wedstrijden te gaan spelen.

Vandaag verder nog afwezig: Jacky (operatie aan de rug word er ondergaan, zijn we nog wel even kwijt dus), Bart (werk), Tim (lies), Rick (knie).
Gelukkig hadden we wel 13 man tot onze beschikking omdat Ronald mee wilde doen.

Opstelling: Dennis, Geert, Kevin, Jim, Frank, Sander, Kevin Walsh, Romar, Daan, Robin en Justin.

Wissel: Ronald, Edwin.

Toen de wedstrijd begon moest er vrij snel omgeschakeld worden omdat de tegenstander met 2 spitsen speelde, Frank door naar het middenveld, Jim en Geert in de mandekking en Romar schoof door naar centraal middenveld.

Het was even zoeken in het begin en we kwamen er ook snel achter dat deze ploeg niet heel slecht was en de 3 punten die ze hadden ook iets wat te weinig is.

We kwamen dan ook weer snel op achterstand zoals wel vaker, dit keer was het een ongelukkige situatie op de achterlijn, Jim wilde de bal laten lopen voor Dennis maar die stond nog op de doellijn de spits tikte behendig de bal nog voorbij Jim en kon zo afspelen en de speler van DVC’26 kon vrij intikken 0-1.

Het was dus niet echt een best begin van de wedstrijd voor ons, kopjes omhoog en blijven voetballen dan komt de rest vanzelf wel was het streven.

We waren zelf ook een aantal keren gevaarlijk maar de afronding liet zoals wel vaker dit seizoen te wensen over of de eindpass was net niet goed genoeg om tot een kans te komen.

Een minuut of 10 na de 0-1 was er wederom een ongelukkig moment achterin, de een lange bal van DVC’26 stuiterde wat ongelukkig, Kevin die de bal terug wilde spelen op Dennis raakte hem niet goed en de bal ging hoog richting Dennis, Dennis die de bal ipv weg te koppen tot ingooi of corner besloot de bal toch te vangen omdat het een ongelukkige terugspeelbal was maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en gaf een indirecte vrije trap.

De organisatie stond gewoon niet goed bij deze vrije trap, want de buur die dus in het doel stond was gewoon te klein en bij de 2e paal stond niemand van ons, de bal werd dan ook beheerst in het verre hoekje geplaatst 0-2.

Een deceptie van jewelste….. Toch wisten we dat we niet minder waren en dat we ook genoeg kansen zouden krijgen!

Het duurde dan ook niet heel lang voordat er een doelpunt voor ons viel, een prima individuele actie van Robin op doorzettingsvermogen kon hij de bal inschieten 1-2 dus en de aansluitingstreffer.

Hierna kregen we nog een aantal kansen, een schot van Kevin Walsh ging over en er waren wat kansjes voor Robin en Justin, maar ook DVC’26 kreeg nog wat mogelijkheden maar Dennis was een sta in de weg voor die mannen uit Didam.

Vlak voor rust een wissel bij Jonge Kracht, Kevin had enorm last van zijn rug en ademhaling hierdoor waardoor hij eruit ging, Ronald kwam in zijn plaats.

2e helft moest het dan gaan gebeuren en moesten de stand minimaal gelijk trekken, want dat hadden we wel verdiend.

Maar de 2e helft was er weer net zo een als heel veel andere, 100% kansen werden om zeep geholpen door ons.

Justin stond vrij voor de keeper, maar zijn bal in de korte hoek bedoeld rolde naast, Daan schoot van heel dichtbij huize hoog over, even later deed Jim (al dan wel of niet in buitenspel positie) hetzelfde.

De ene naar de andere bal richting de goal van DVC’26 maar hij wilde er niet in, ons manco van al een aantal wedstrijden op rij, persoonlijke fouten worden direct afgestraft en de 100% kansen voor ons gaan er niet in, tja dan word het lastig wedstrijden winnen.

Edwin kan nog in de ploeg voor Daan waardoor Jim naar voren werd gedirigeerd.

In de omschakeling scoorde DVC’26 nog de 3-1 en in de slotseconde was er nog een voorzet die ingekopt werd en dus ook nog 1-4, zeker geflatteerd en de hadden hier wederom niet van hoeven te verliezen!

We moeten onszelf gaan belonen en het geluk eens mee hebben dat een persoonlijke fout niet meteen afgestraft word, voetbal blijft een sport ook van fouten maar ja het moet dan ook een beetje mee zitten.

Volgende week tegen een van de bovenste, Peeske uit…..daarna gaan we weer met de groep eten in Duitsland wat misschien de teamspirit ten goede komt en we hopen dat Bob en Ramon snel weer kunnen aansluiten.

MOM: Ella Sluiter had vandaag het recht de Man of the Match  te kiezen en koos voor Kevin Walsh.

Hij was gedreven en werkte keihard (lekker Dirk Kuijt) hij was ongelukkig met een schot de eerste helft en een vrije trap de 2e helft die net naast ging.

De passing was prima en hij en Ronald konden elkaar goed vinden de 2e helft.

Hij heeft helaas nog geen winstpartij op zijn naam staan bij het 4e maar dat komt vanzelf. Hij is elke wedstrijd duidelijk aanwezig en zet de ploeg dan ook neer vanuit het middenveld.