Rick Broers

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

26 oktober 2014 14:00

Reijbroek, P.W.M.

De wedstrijd, die vandaan onderleiding stond van scheidsrechter Reijbroek uit Wageningen, begon enerverend. Blauw Wit had zich ten doel gesteld om de thuisploeg te overrompelen. Dit leek ook redelijk te lukken. De eerste minuten werd Jonge Kracht naar achteren gedrongen en het duurde circa 8 minuten voordat Jonge Kracht voor de eerste keer gevaarlijk kon worden. Een vrije trap kon net niet door Nick Lentjes worden verzilverd. Het openingoffensief van Blauw Wit nam af doordat Jonge Kracht beter ging combineren. De opdracht van de trainer om van achteruit rustig op te bouwen, betaalde zich uit. Jonge Kracht kreeg meer spel aandeel en creëerde enkele grote kansen.  Deed Blauw Wit dan niets terug. Zeker wel. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de grote kansen die ze kregen ontstonden door individuele foutjes ( foutieve terugspeelballen) van de Jonge Kracht defensie. Hierdoor kregen de Nijmegenaren toch weer meer het geloof dat er winst te behalen was op sportpark Schalkshof. Op het moment dat ze ietwat meer op de helft van de thuisploeg vertoefden, werd Nick Lentjes door Nick van der Ham in de diepte aangespeeld en eerst genoemde wist deze uitgelezen kans uitstekend te benutten. 1 – 0.

Rode kaart bepalend

Enkele minuten na de openingstreffer van Nick Lentjes  werd er bij de middenlijn een duel tussen Nick van der Ham en de nummer 7 van Blauw Wit uitgevochten.  Wat er zich exact afspeelde kon ik niet waarnemen, maar de scheidsrechter beloonde de actie van Glen Dibbets met direct rood. Dit bepaalde het verdere verloop van de wedstrijd.

De tweede helft was nog geen 5 minuten oud of Nick Lentjes had zijn tweede doelpunt al in het net liggen. Blauw Wit probeerde door opportunistisch voetbal de bakens nog te verzetten, maar de verdediging van Jonge Kracht gaf geen krimp. Het was te wijten aan het gebrek aan koelbloedigheid dat het nog tot de 75ste minuut duurde voordat Jonge Kracht de wedstrijd definitief in het slot deed. Het was dit keer Gijs Thuis die op aangeven van Nick Lentjes de trekker overhaalde en de overwinning veilig stelde. Dat in de 81ste  minuut invaller Luc Roelofs onreglementair tegen het gras werd gewerkt en vervolgens aanvoerder Klaas Venderbosch de 11 meter verzilverde en Rick Broers van Blauw Wit in de slotminuten nog de eretreffer voor de Nijmegenaren op het bord bracht, was uitsluitend voor de statistiek. De 4 – 1 einduitslag  was terechte afspiegeling van de wedstrijd.