78'

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 23

11 oktober 2014 15:00

Peters, J.

Vandaag stond voor de A1 de uitwedstrijd tegen PAX uit Hengelo op het programma.  PAX begon voortvarend maar na amper 5 minuten was het Joey Willemsen die met een verre uittrap Mees Welles bereikte die de 0-1 scoorde. PAX was blijkbaar niet gewend aan deze tegenslag en het was Jonge Kracht die toch het betere van het spel had. Dit resulteerde ook in een paar mooie aanvallen die helaas net niet afgerond werden. In de 23e minuut was het een PAX verdediger die Rik Peters neerlegde en aanleiding voor de scheidsrechter om de eerste gele kaart te trekken. Jonge Kracht deelde zelf ook uit en Tobias Siebenheller werd als eerste Jonge Kracht speler bestraft met geel. PAX werd vooral gevaarlijk uit standaard situaties en zo ook in de 30e minuut. PAX nam een corner en het was Lars Jeurissen die helaas in eigen goal kopte, 1-1. Jonge Kracht raakte hierdoor enigzins van slag en dit resulteerd in de 42e minuut tot een gele kaart voor Steven Schwarte wegens het wegtrappen van de bal na een overtreding. Jonge Kracht snakte naar de rust want PAX zette aan om de voorsprong te pakken. In de 44e minuut kreeg PAX opnieuw een corner en scoorde hier de 2-1 uit. De rust kwam net te laat voor Jonge Kracht.

In de tweede helft was Ferdy Schuurmans achtergebleven in de kleedkamer met een blessure en vervangen door Ryan Langedoen. Jonge Kracht ging verder zoals het geeindigd was en kwam er moeizaam uit. PAX profiteerde hiervan en scoorde na 5 minuten al de 3-1. Jonge Kracht leek de moed op te geven en Rik Peters werd vervangen door Luca Kersten. In de 60e minuut ontving Lars Jeurissen de gele kaart voor een vermeende overtreding (de scheidsrechter erkende na afloop dat hij dit verkeerd had gezien). Aanvoerder Steven Schwarte ging verhaal halen maar deed dit blijkbaar zodanig dat de scheidsrechter hem opnieuw geel gaf waardoor hij met rood eraf moest! Jonge Kracht moest verder met 10 man en knokte voor wat het waard was. In de 65e minuut was het een PAX speler die nu een gele kaart ontving na een overtreding. Je zou bijna denken dat er niet gevoetbald werd maar PAX probeerde de score nog verder uit te breiden waar ze een paar keer dichtbij waren maar door goed verdedigen en keeperswerk werd dit voorkomen. Een kwartier voor tijd werd Joep van Elferen vervangen door Dinand van der Vliet en was Tom Teering erin gekomen voor Lars Jeurissen die eruit gehaald werd om een tweede gele kaart te voorkomen. In de 66e minuut was het Ryan Langedoen die de gele kaart ontving vanwege een overtreding. Dit keer had de scheidsrechter het bij het juiste eind. De Huussense jongens bleven knokken maar in de 79e minuut lukte het PAX toch de 4-1 te scoren, dit was tevens de eindstand. Een verdiende overwinning uiteindelijk voor PAX alhoewel de eerste 30 minuten voor Jonge Kracht waren geweest.
Volgende week is er geen competitie en speelt de A1 misschien een oefenwedstrijd.