JK D2 Hectische wedstrijd maar wel 3 punten....

... (schot)
54'

D-pupillen zaterdag, D2, 3e klasse 10

11 oktober 2014 11:30

Een beetje onwennig door het late tijdstip kom ik om kwart over 10 aan bij Jonge Kracht.
De tas met tenues en de spelerspassen gepakt, even een kop koffie gepakt en het (digitale) wedstrijdformulier ingevuld. Daarna naar buiten om iedereen te verzamelen.
Om iets over half 11 vertrekken we richting Bemmel. Na het omkleden gaan we naar veld 2 voor de warming up.

Om iets over half 12 trapt Bemmel af en gaan we van start. In het begin is het duidelijk aftasten maar al snel neemt Jonge Kracht het initiatief. Door de plopgeluiden merkt Patrick op dat de bal niet hard genoeg moet zijn en meldt dit bij de scheidsrechter. Deze zegt dat de bal in orde is en laat doorspelen. Vanuit het veld volgen nu opmerkingen dat het een zachte bal is maar goed het spel gaat wel verder. De bal wordt door Ahyan voor gegeven maar wordt door Bemmel weggetikt in de voeten van Ruben die uithaalt recht in de handen van de keeper. We zetten goed druk en de uittrapt van de keeper die volgt wordt door ons middenveld goed opgevangen en weer naar voren gewerkt. In de kluts is het Casper die de bal goed legt en met een fraaie boogbal de keeper verschalkt (0-1). Als na een minuut of 10 spelen bij een aanval van ons de bal door Bemmel over de zijlijn wordt getrapt in de dug-out van Bemmel grijpen ze in. De bal is inderdaad te zacht. Met een nieuwe bal gaan e de aanval voort zetten. De keeper van Bemmel laat een schot van afstand (ik meen van Timo) de bal los, Sam H. tikt de bal tegen de benen van de keeper en deze valt voor de voeten van Casper, die de bal hard tegen de touwen schiet. Een (in mijn ogen) goed doelpunt wordt echter afgekeurd. In plaats van met 0-2 voor te staan volgt er een vrije trap voor Bemmel. Jonge Kracht laat zich niet uit het veld slaan en verovert vrij snel weer de bal. Even later krijgt Sam H. de bal van Casper en loopt zo op de keeper af. En schiet binnen. Toch 0-2. Het fysiek sterker Bemmel gaat nu iets gemener spelen. Pakken spelers eventjes vast en delen gemene tikjes uit. De scheidsrechter ziet ze niet en laat doorspelen. Zo ook als (ik meen) Casper onderuit geschopt wordt. De aanval mag gewoon doorgaan terwijl onze jongens zich bekommeren om Casper die op de grond ligt. Uit deze aanval komt Bemmel met een afstandsschot terug 1-2. We proberen onze jongens vanaf de zijlijn rustig te houden en zeggen dat ze eerder moeten overspelen. Dit resulteert in enkele (grote) kansen om verder uit te lopen. Als Ayhan bij een aanval van achteren onderuit wordt gehaald en de scheids opnieuw laat door spelen is het hek van de dam. Er wordt flink gemopperd op en over de scheidsrechter wat de sfeer binnen de lijnen niet ten goede komt. Nog enkele grimmige minuten volgen. Na 35 minuten voetballen vindt de scheidsrechter het genoeg en kunnen we even bijkomen in de rust.

In de kleedkamer wordt de spelers duidelijk gemaakt dat wij van deze scheidsrechter niets hoeven te verwachten dus geef de tegenstander niet de kans je te schoppen door eerder/sneller over te spelen. Ga het duel niet aan (maak driehoekjes). En gebruik de zijkanten van het veld, daar ligt de ruimte…

De tweede helft trapt Jonge Kracht af en gaan gelijk weer in de aanval. We krijgen wel kansen maar vergeten ze te verzilveren. Ongeveer 5 minuten na rust is het een mooie assist van Dylan die Ayhan voor de keeper zet en de bal wel keurig langs de keeper tegen het netje weet te schieten (1-3). Als na 9 minuten voetballen Casper een klap in zijn gezicht krijgt en op de grond gaat liggen laat de scheids opnieuw doorspelen en moeten we zelf de bal buiten tikken. Leider Patrick komt het veld ingelopen en zegt tegen Casper dat de scheids de overtredingen niet ziet (waar de scheids bijstaat) en nu wordt Patrick van het veld gezonden en moet achter de omheining gaan staan. Afijn het beloven een aantal spannende minuten te worden… Er wordt veel gemopperd en ons spel wordt gehaast en slordiger… Sam H. krijgt een enorme kans (alleen op de keeper af) om het slot op de deur te doen maar schiet helaas net voorlangs. Bemmel komt er nu vaker uit maar gaan slordig om met hun kansen. Als in de 50e minuut Ayhan opnieuw onderuit wordt gehaald en de scheids opnieuw laat doorspelen kan hij het niet laten hier een opmerking over te maken. De scheids aarzelt niet en toont Ayhan de gele kaart! (wat volgens de scheids goed is voor 10 minuten straftijd). Het moge duidelijk zijn dat de resterende tijd onze prioriteit ligt bij verdedigen en tijdwinnen. Bemmel komt nog op 2-3 door een mooi diagonaal schot maar na (opnieuw) 35 minuten voetballen fluit de scheidsrechter dan toch eindelijk af en gaan de punten naar Huissen.

Omdat we nog nooit met gele kaarten dan wel tijdstraffen te maken hebben gehad heb ik even op internet gekeken en de site van de KNVB is de tijdstraf bij pupillen (D-tjes) 5 minuten na het tonen van de gele kaart. Desondanks wil ik Bemmel SC D4 en het (meegekomen) publiek bedanken. Door het puntenverlies van Arnhemse Boys stijgen we naar de 2e plaats. Komend weekend zijn we vrij (beker/inhaal).