70'

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

12 oktober 2014 14:30

Arnts, P.M.J.

Bij aankomst op het sportpark Ommerstein  in Echteld werden we geconfronteerd met een trieste, troosteloze aanblik. Even waande ik mij in de jaren 60. Het sportpark deed denken aan het oude sportpark aan de Polseweg.  De terreinknecht moest op last van de scheidsrechter nog “lijnen” alvorens hij wilde beginnen met de wedstrijd. De accommodatie was zelfs derde klas onwaardig.

Het elftal van v.v. Echteld is volledig ingesteld op de spits van dit team. Het motto van de trainer lijkt te zijn alle ballen op Biko Brazil. Deze super gevaarlijke spits maakt het iedere tegenstander moeilijk. Met deze informatie ging Jonge Kracht de wei in. De eerste minuten was het nog aftasten. Echter, al snel bleek het gevaar van de voorhoedde. Al in de tweede minuur moest de Huissense sluitpost in actie komen. Na de aanvangsfase werden de Huissenaren sterker. Dit resulteerde in de 15 minuut tot een goede aanval. Nick van der Ham werd in de diepte aangespeeld en door de voorstopper van Echteld neergelegd. De vrije trap werd door Perry Nesselaar ingebracht en door Klaas Venderbosch vakkundig tegen de touwen gewerkt. 0 – 1. Jonge Kracht was nog niet uit de feestroes ontwaakt of de stand was alweer gelijk. Na de aftrap kreeg de thuisploeg een vrije trap op circa 18 meter van het doel. Deze werd onberispelijk in de linker onderhoek geplaatst. 1 – 1. De grote teleurstelling werd snel weggepoetst en nu was het Nick Lentjes die werd weggestuurd en het was wederom Klaas Venderbosch die zijn tweede van de middag liet aantekenen. Jonge Kracht speelde in deze fase van de wedstrijd enkele doelrijpe kansen uit en had zeker een of tweemaal  moeten scoren. De wedstrijd dreigde even te ontaarden in een onvriendelijk potje. De thuisspelende ploeg probeerde doormiddel van swalbes, zeuren en enkele fikse overtredingen Jonge Kracht te intimideren. Dit werd voorkomen door goed en adequaat optreden van de scheidsrechter, de heer P. Arnts. Diezelfde scheidsrechter toonde in de 38ste minuut zijn vierde gele kaart aan een Echteld speler voor een grove overtreding op Klaas Venderbosch. Perry Nesselaar “gooide” de vrije trap voor het doel en uit de daaropvolgende hoekschop kopte Nick van der Ham keurig binnen. 1 – 3.

JONGE KRACHT VERSPEELD  3 – 1 VOORSPRONG.

Jonge Kracht leek de buit binnen te hebben. Met nog twee minuten te spelen tot het rustsignaal kwam er een kentering in de wedstrijd. Ibrahim Kaya pikte de bal op en tot grote ontsteltenis plofte zijn schot onder de lat in het doel. Ruststand 2 -3. In de tweede helft zakte aan beide kanten het spelpeil. Echteld ging meer en meer de lange bal hanteren en speelde zeer opportunistisch en bij de Zandse spelers sloop er onzekerheid binnen de ploeg. Dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker. Zowel Jonge Kracht – als Echteld kregen nog diverse mogelijkheden om de volle winst binnen te halen, echter beide teams moesten genoegen nemen met één punt.