JK4: Terechte uitslag, maar toch een tikkeltje zuur!

45'

Mannen zondag, 4, 4e klasse 05

12 oktober 2014 9:30

Zondag 12 oktober, half 9 vertrekken richting Gendt voor de 2e keer dit seizoen tegen Bataven nu tegen het 5e van die vereniging, waar het aantal weken terug het 3e was.

Half 10 begon de wedstrijd op het kunstgras in Gendt, beetje mistig nog maar verder een top weertje voor een leuk potje voetbal.

Veel afwezigen weer dit keer, zaterdag melde Geert zich af nadat hij vrijdag op de training een lies blessure opliep. Zaterdag nog met man en macht geprobeerd iemand te regelen, helaas waren de spelers die als “vliegende spelers” binnen JK ingezet kunnen worden niet beschikbaar en ook een aantal oud spelers konden niet of hadden geen pasje.

We gingen dus maar met 12 mensen richting Gendt waarvan Tim ook nog een lichte blessure had.

De volgende 11 werden door Wilbert (die terug was van vakantie) het veld in gestuurd.

Dennis,  Edwin, Jim, Kevin, Frank, Sander, Kevin Walsh, Romar, Tim, Rick en Justin.

Robin begon als wissel, door zijn rode kaart van vorige week was het een disciplinaire straf van de leiding.

Het was ondanks het vroege tijdstip lekker druk langs de kant, en gelukkig werd er van beide kanten geprobeerd er een leuke wedstrijd van te maken.

In de beginfase hadden we het heel even lastig om de organisatie goed neer te zetten ze speelde met 2 spitsen en de nummer 10 speelde goed tussen de linies en kwam veel in de spits terecht maar liet zich ook vaak ver zakken. Nadat we het goed hadden neergezet konden we aan het voetballen komen, Rick was vaak aanspeelbaar en kon de bal goed vasthouden. We kregen een paar kansjes zo was er een schot van Kevin wat naast ging, en een paar mogelijkheden tot een grote kans als de eind pass beter was geweest.

Ook Bataven kreeg zo zijn kansen, eenmaal was een van de 2 spitsen Frank te snel af en kon hij richting Dennis deze verkleinde zijn doel goed en de speler kon alleen nog maar de bal naast punteren, verder waren ze gevaarlijk uit standaard situaties aangezien ze erg veel lengte hadden er was dan ook een harde kopbal onderkant lat van Bataven uit een corner, hier kwamen we goed weg.

Na een half uur spelen waar de wedstrijd lekker op en neer ging was de grootste kans voor ons een prima aanval waarbij Jim zich inschakelde kwam bij Kevin Walsh terecht aan de rechterkant Jim stond kogelvrij de voorzet van Kevin hard laag over de grond intikken was het enige wat gedaan moest worden maar Jim maaide over de bal.

Romar hield de bal nog binnen en de aanval liep door, na wat heen en weer getik kwam de bal bij Justin zijn schot vanaf een meter of 20 werd nog aangeraakt en vloog het doel in 0-1 !!!

Tikkeltje gelukkige goal, maar ja wie het niet probeert scoort ook nooit.

Hierna probeerde Bataven de gelijkmaker te forceren, en wij probeerde de rust te halen met een voorsprong. De wedstrijd was lekker fel maar niet gemeen , leuke duels over het hele veld.

Na die 0-1 waren er nog wat kleine kansjes voor ons zo kwam Kevin vrij op de 16 meter om uit te halen maar hij had ruzie met de bal op dat moment.

Sander kwam nog een keer goed door op rechts en gaf hard en laag voor waar terugtrekken richting 16 meter misschien beter was geweest waar wederom Kevin Walsh vrij stond.

We leken de 0-1 de rust in te slepen, tot we 1 minuut voor rust een vrije trap weggaven op ongeveer 22 meter van de goal, Dennis zette de muur neer en het schot leek houdbaar voor Dennis warende het niet dat Dennis die nacht ervoor de wc van dichtbij had gezien na het nuttige van een aantal shotjes op een feest en dus niet heel fit was en de bal losliet op de grond, de rebound was voor de lange speler van Bataven die hem perfect in het bovenhoekje tikte, Jim zat er super kort op maar kon het toch net niet voorkomen dat ze scoorde helaas 1-1 net als vorige week een persoonlijke fout waardoor we een doelpunt tegen krijgen.

Meteen hierna was het rust met een 1-1 tussenstand, persoonlijk denk ik een terechte ruststand het kan ook 3-3 kunnen zijn maar ook 3-1 voor Bataven of 3-1 voor ons, leuke eerste helft voor de mensen langs de kant.

Na rust geen wissels in onze ploeg, Bataven wisselde wel eenmaal en de nummer 10 ging eruit.

In de 2e helft zelfde spelbeeld, op en neer gaan van de wedstrijd en kansjes over en weer al waren de grootste kansen denk ik voor ons.

Na 10 minuten in de 2e helft lag het spel stil na een blessure van Rick het leek een ernstige knieblessure te zijn, en de behandeling duurde even en ter ondersteuning moest hij naar de kant het leek daarna toch gelukkig redelijk “mee te vallen” en lijkt er niet iets afgescheurd te zijn.

Robin kwam voor hem in de ploeg, totaal ander type als Rick natuurlijk iets bewegelijker en sneller maar misschien iets minder balvast.

Zonde voor Rick want hij speelde prima en zijn hele schoonfamilie stond langs de kant aangezien hij tegen zijn zwager speelde.

Vlak hierna de grootste kans van de wedstrijd een perfecte voorzet vanaf links van Tim ging over de keeper heen die bij de 1ste paal stond, Justin stond op een meter van de goal kon vrij inkoppen maar presteerde het om de bal onderkant lat te koppen, geen doelpunt dus.

2e keer dat we van zo dichtbij niet weten te scoren deze wedstrijd, en vorige weken was dit telkens het probleem we moeten ons echt gaan belonen door meer te gaan scoren.

Hierna werd het iets onvriendelijker en harder, omdat beide ploegen niet wilde verliezen.

Zo was er een overtreding van Jim die balverlies wilde compenseren hij tackelde van achteren iemand neer omdat het een gevaarlijke situatie dreigde te worden, gele kaart en dus 10 min naar de kant.

Meteen wat dingen omgezet omdat we hier zeker niet wilde verliezen, even 10 min proberen vol te houden met 10 man, we probeerde het tempo er ook een beetje uit te halen.

Terwijl we met 10 man stonden gebeurde het belangrijkste in de wedstrijd, Tim haalde schuin links van de goal uit zijn bal rolde zo de lange hoek in, Robin die daar stond ontweek de bal keurig en stond niet in de baan van de keeper want die stond bij de eerste paal en Robin bij de 2e paal, de scheidsrechter floot en wees naar de middenstip 1-2 voor ons! We liepen terug naar onze eigen helft en zagen de grensrechter van Bataven met de vlag in de lucht staan, de verder prima leidende eigen scheidsrechter ging verhaal halen bij de grens en die verklaarde dat Robin wel in de baan van het schot stond en hinderlijk buitenspel stond. Tot ieders verbazing (van JK) keurde hij het doelpunt alsnog af.

Bataven kreeg nog een dot van een kans toen Edwin (die de piepers op had) voorbij gesprint werd op de achterlijn en de bal die terug getrokken werd en ingeschoten gelukkig van de lijn gehaald door Frank.

Na een paar kleine opstootjes en onenigheden floot de scheidsrechter af naar onze mening erg vroeg aangezien Rick 10 minuten heeft gelegen en er meerder blessurebehandelingen waren maar ja niks aan te doen 1-1 was uiteindelijk misschien wel de terechte uitslag al waren de druiven zuur omdat we 10 minuten voor tijd en dachten 2-1 voor te komen en dus goede kans hadden op 3 punten.

Leuke pot voor iedereen denk ik langs de kant, we moeten echt de kansen beter gaan benutten om onszelf te belonen , nog geen enkele wedstrijd zijn we minder geweest dan de tegenstander maar we scoren te weinig en persoonlijke fouten worden ons fataal.

MOM: Tja dit is een hele lastige, niemand stak er met kop en schouders bovenuit en niemand speelde heel slecht. Kevin Walsh was aanwezig, had rust aan de bal en won ook de nodige duels toch was hij ook slordig in de passing af en toe.

Rick speelde ook sterk en was balvast, soms iets sneller handelen en de bal eerder laten vallen maar deed het uitstekend nadat hij vorige week een offday had.

Dus geen echte Man of the match vandaag.