Scheidsrechter

Ark, J.F. van

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond 'oude bekende' MVR A1 op het programma. Zoals vorige week al verteld zijn ook zij in de 1e klasse terecht gekomen alleen niet via een kampioenschap maar na een verzoek bij de KNVB.

Jonge Kracht begon sterk aan de eerste minuten. Met veel druk op de tegenstander was MVR nauwelijks in staat eruit te komen. JK daarentegen combineerd net als vorige week redelijk.Helaas tot aan de 16 meter want de eindpass ontbrak. MVR kon er slechts met een counter uit komen. Zo ook in de 35e minuut. Gelukkig voor JK belande het schot op de buitenkant paal waardoor de stand op 0-0 bleef. Het leek tot aan de rust 0-0 te blijven maar Mees Welles dacht daar anders over, vanaf rand 16 meter haalde hij uit en de keeper van MVR zag de bal te laat waarmee JK vlak voor de rust op 1-0 voorsprong kwam.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder en in de 53e minuut was het Rik Peters die uit een vrije trap vanaf 30 meter de bal er prachtig in krulde voor de 2-0.
MVR ging 1 op 1 spelen achterin en creeërde hiermee meer druk op de verdediging van JK. In de 60e minuut was de verdediging van JK even niet scherp en scoorde MVR de 2-1. Jonge Kracht had inmiddels Rik Peters na 60 minuten gewisseld voor Luca Kersten. Hij zorgde ervoor middels een uitbraak dat opnieuw Mees Welles in positie kwam om de 3-1 te scoren. MVR zette nog wel aan maar JK kwam niet meer in de problemen. Eindstand 3-1 en opnieuw een verdiende overwinning.

Volgende week staat de wedstrijd tegen koploper PAX op het programma. Een tegenstander van een ander formaat waarschijnlijk. Maar als we als team in de organisatie blijven voetballen moet ook hier een stunt mogelijk zijn.