Tom del Grosso

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

5 oktober 2014 14:00

Kupper, J.A.M.

De wedstrijd eindigde voor de thuisploeg in een teleurstellende 1 – 2 nederlaag. Met name voor de Huissense trainer, Barry Heijse was deze nederlaag een bittere pil. De trainer van Jonge Kracht was een aantal jaren trainer van Eldenia en er was hem alles aan gelegen om een goed resultaat te boeken. Het strijdplan dat was uitgedokterd werd doorkuist door een aantal blessures. Nick van der Ham en Tijs Vermeulen waren beide niet inzetbaar. Daarbij kwam dat Niek Janssen al na 17 minuten het veld moest verlaten met een voetblessure.

Geen feestje

Eldenia wilde niet meewerken aan het feestje van de oud coach en weigerde precentjes uit te delen.  De Eldenaren kwamen sterk uit het kleedlokaal en lieten zien dat ze  fysiek alles in de strijd zouden werpen om te winnen. Na de eerste tien minuten was al duidelijk dat de Huissenaren daarentegen  niet scherp genoeg aan de wedstrijd waren begonnen.  Simpele ballen werden foutief ingespeeld en de “tweede bal” werd telkens gewonnen door Eldenia. Gaandeweg creëerde Eldenia een ligt veldoverwicht. Dit resulteerde in de 12 minuut in een fraaie aanval die even zo fraai werd afgerond door  Vincent Saenen. Net toen de thuisploeg zich ietwat leek te herpakken, werd Niek Janssen gedwongen met een blessure het veld te verlaten. Enkele minuten later keek Jonge Kracht tegen een 0 – 2 achterstand aan. In een rommelige fase werd de bal voor het doel geslingerd. Of het als schot of voorzet was bedoeld is nog steeds onduidelijk, de bal kaatste terug van de lat en werd door Tolunay Pehlivan simpel binnen getikt.

Aansluitingstreffer

Kon Jonge Kracht nog iets terug doen?  Zowel Luke Roelofs en Nick Lentjes kregen beiden een uitgelezen kans om de stand gelijk te trekken. Echter, Luke Roelofs schoot voorlangs en Nick Lentjes schoot over. In de tweede helft ging de Thuis ploeg 1 op 1 spelen. Ferdi Jansen schoof door naar het middenveld en probeerde zo een veldoverwicht te creëren. In de 70ste minuut werd Kevin Peters op links weggestuurd. Hij legde de bal perfect op de andere invaller, Rik Peters die met het hoofd de aansluitingstreffer op zijn naam bracht. Het spel werd alsmaar onvriendelijke en ontsierd door overtredingen en tijdrekken. Dit resulteerde in tweemaal geel voor Tom del Grosso van Eldenia. Met nog dertien minuten op de klok en elf tegen tien, leken er nog mogelijkheden te zijn voor de thuisploeg, maar ondanks vereende krachten kwam de gelijkmaker er niet. Toen de verder goed leidende scheidsrechter, J. Kupper slecht één minuut blessuretijd bij telde, was de strijd beslecht.

De eindstand 1 – 2 was een feit.