27 september 2014 9:00

Niels Jansen

Zaterdagmorgen 27 september 2014 spelen we thuis de derby tegen RKHVV D3.
Om iets over half 9 zijn de mannen omgekleed en kunnen we naar het veld.
We spelen (opnieuw) op het hoofdveld. Niels Jansen is vandaag de scheidsrechter.

Om 9.00 uur precies begint de wedstrijd tegen de 2e jaars spelers van HVV.
Jonge Kracht trapt af maar RKHVV verdedigd goed. In het begin is het duidelijk aftasten.
Gaandeweg de wedstrijd komen beide teams beter in het spel. Jonge Kracht probeert met lange halen de voorhoede in stelling te brengen maar steeds zit er net een voetje van de HVV verdediging tussen. Ook HVV komt met een paar goed opgezette aanvallen dicht bij ons doel maar weten (door de goede verdediging) net niet te scoren. Het spel golft op en neer.
In de 17e minuut komt de bal opnieuw voor ons doel en kan niet goed worden weggewerkt.
De bal komt voor de voeten van een speler van HVV net buiten de 16. Deze haalt uit en laat Stef kansloos (0 -1). Nu is Jonge Kracht aan de beurt en gaan ze vol in de aanval. De bal wordt goed naar voren geschoten en loeren we op de counter. Maar heel vaak gaat de vlag (door mijn collega van HVV) omhoog voor buitenspel. Zo werd de gelijkmaker van Dylan een paar minuten voor de rust ook geannuleerd voor buitenspel waar Patrick en ik toch onze bedenkingen over hebben. Maar goed... er is door ons in de 1e helft niet gescoord.

In de rust de mannen in de kleedkamer toegesproken en duidelijk gemaakt zo door te blijven voetballen.

De tweede helft gaat verder waar de eerste was opgehouden. Jonge Kracht is veel in de aanval en RKHVV vooral aan het verdedigen met af en toe een gevaarlijke uitbraak. Jonge Kracht krijgt een paar hele grote kansen maar dan staat de keeper net nog in de weg. Halverwege de tweede helft volgt een mooie aanval over links. De bal wordt voorgegeven… een schot van Luc kan nog worden tegen gehouden door de keeper maar dan valt de bal voor de voeten van Sam H. Hij aarzelt niet en weet de bal beheerst binnen te schieten (1 - 1).
Nu gaat Jonge Kracht opzoek naar de voorsprong en krijgt een paar goede kansen… en kopbal net naast en een schot ruim over. De laatste 7 minuten deinst het spel op en neer met grote kansen voor beide doelen maar er wordt niet meer gescoord. Winnaar vandaag is het publiek want het was een echte kraker… We verdiende misschien (op basis van getoonde spel) meer maar zijn blij met dit punt.

Ik wil Niels Jansen bedanken voor het voortreffelijke fluiten, RKHVV voor de spannende pot en al het publiek (wat in grote getalen is gekomen om de spelers aan te moedigen). Volgende week wacht MASV Malburgen Arnhem weer thuis om 9.00 uur.