Max Roelofs (schot)

B-junioren zaterdag, B1, 1e klasse 23

27 september 2014 13:15

Pijman, A.G.W.

De B1 speelde afgelopen zaterdag de derby tegen RKHVV en dat nog wel op kermiszaterdag. Nadat we in de beker gewonnen hadden werd het nu een nipte, doch verdiende, nederlaag.

De eerste helft leek het wel alsof de jongens al een avondje kermis er op hadden zitten. RKHVV begon feller, won de duels en had voetballend wat meer in huis. Op zich is dat laatste niet erg want dat kun je compenseren met inzet en strijd en een goede organisatie. Vanaf de aftrap nam RKHVV het heft in handen en het kreeg gelijk een goede kans welke werd gestopt door Rick die vandaag een puike partij keepte. De eerste helft was het zoals gezegd RKHVV wat het spelbeeld bepaalde en vooral gevaarlijk werd uit standaard situaties. Gelukkig voor ons zat er elke keer wel een voet van een verdediger tussen of stond Rick op zijn post. Omdat wij eigenlijk niet verder kwamen dan een halve kans voor Luke was de 0-0 ruststand dus het resultaat.

Na rust begon RKHVV weer wat feller en dat resulteerde in een 1-0 voorsprong na 51 minuten. Wij gaven te makkelijk een vrije trap weg aan de zijkant van de 16 meter. Deze werd bij de tweede paal gelegd, vervolgens teruggekopt en binnengetikt. Kort daarop werd het zelfs 2-0. Was het nu wel of niet een overtreding op Luke, de scheidsrechter had de fluit in zijn mond maar floot niet. Was Luke nu wel geblesseerd of niet en moet de tegenstander de bal dan uitspelen? Volgens de regels hoeft dit niet en dus ging RKHVV door en stonden wij te wachten totdat zij de bal uitspeelden. Dit gebeurde niet en er kwam een schot op ons doel. Rick kon deze nog keren maar was kansloos in de rebound. Sportief of niet, feit is dat je gewoon door moet gaan. Laat dat dan de les zijn.

Ineens werden we wakker en gingen meedoen. Jarmo werd vrijgezet voor de keeper maar deze keerde zijn inzet. Toch kwam de 2-1 er wel in de 63e minuut. Koen van Bruxvoort rommelde zich er door in de zestien gaf een kort passje op Max en deze passeerde met buitenkantje rechts de keeper van RKHVV. Nog tijd genoeg om de gelijkmaker te forceren derhalve en we gingen meer risico nemen. RKHVV had het hier lastig mee maar kreeg wel kansen om de bevrijdende derde goal te scoren. Dit lukte niet en dus bleven we in de race. Kort voor tijd een geweldige kans voor Luke die de bal helaas net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Hierdoor leden wij onze eerste seizoensnederlaag.

Opstelling: Rick Hegeman; Wout Reijmers, Jeroen van Workum, Koen Koendering, Giel van Elferen; Dyan de Vries (’55 Thomas Hegeman), Koen van Bruxvoort, Willem Lentjes (’60 Brian Derksen), Max Roelofs; Luke Mom, Koen ten Westeneind (’40 Jarmo Ranft)