Mannen zondag, 1, 3e klasse D

28 september 2014 14:00

Wagtelenberg, R.

Op kermiszondag stond de moeilijke uitwedstrijd tegen SCH op het programma. Deze Nijmeegse “traditions verein” is vanuit de historie altijd een moeilijk te nemen opstakel. De informatie die we hadden vergaard en het gegeven dat het altijd lastig punten pakken is aan de rivierstraat in Nijmegen werden bewaarheid.

De Blauwe Junkskes, zoals ze zichzelf noemen kwamen ijzersterk uit de startblokken. Het was dan ook aan doelman Brian Wouterse te danken dat we niet snel tegen een achterstand aan keken. Toch kon ook hij niet voorkomen dat SCH in de 31e minuut op voorsprong kwam. De nummer 15 van SCH, genaamd Gino pikte een afgeslagen aanval van Jonge Kracht op en soleerde naar de achterlijn waar hij diagonaal snoeihard binnenknalde. 1 – 0.

Koppend naar de gelijkmaker

Op dat moment een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Buiten een kans voor Klaas Venderbosch en een afzwaaier van Mitch Kemperman, was de brigade uit Huissen nog niet gevaarlijk geweest. Hier kwam echter verandering in. Enkele minuten na het doelpunt werd Gijs Thuis neer gelegd op circa 20 meter van het SCH doel. Mitch Kemperman plaatste de bal keurig bij de tweede paal en Niek Janssen kon hem met het hoofd binnen lopen. 1 – 1. Dit was ook de rust stand.

Routine

In de tweede helft gebeurde er weinig. Jonge Kracht kreeg meer vat op het spel van SCH zonder dat dit tot uiting kwam door grote kansen of een groot veld overwicht. Wat wel van essentieel belang had kunnen zijn was het gegeven dat de nr. 18 van SCH in de 60 ste minuut met rood het veld moest verlaten. Waarschijnlijk uit frustratie maakte hij een natrappende beweging naar Ferdi Jansen. Een terechte rode kaart was het gevolg. Ondanks enkele wissels probeerde Jonge Kracht dit voordeel in doelpunten om te zetten. Echter, het bleef moeilijk om tegen een geroutineerd en stevig verdedigende ploeg daadwerkelijk doelrijpe kansen te creëren. Het bleef dan ook 1 – 1. Een uitslag waar beide teams  vrede mee konden hebben.