40'
51'

D-pupillen zaterdag, D2, 3e klasse 10

20 september 2014 9:45

Zaterdag 20 september 10 over half 9 is het mistig maar gelukkig wel droog. Om 10 voor 9 vertrekken we richting Duiven om daar te spelen tegen DVV D4. In de kleedkamer wordt de opstelling bekend gemaakt en na pasjescontrole en de warming-up begint om 9.40 uur de wedstrijd.

DVV trapt af en Jonge Kracht begint fel. Verdedigen kort op de man waardoor DVV het gelijk lastig heeft. Het duurt niet lang voor we onze eerste kansjes krijgen.In de 10e minuut gaat een schot van Casper net naast het doel en 3 minuten later gaat een afstandsschot van Tijn net over. Stef heeft de eerste 15 minuten niet veel te doen. In de 16e minuut is het wel raak. Na wat schoten die door spelers en keeper worden geblokt valt de bal voor de voeten van Sam Heezen, die nu wel de bal tegen het net schiet (0 -1). Nu is DVV aan zet maar het lukt hun niet echt door onze verdediging te spelen. In de 20e minuut is het de keeper van DVV die de bal per ongeluk zo in de voeten van Casper schiet. Met dit cadeautje weet Casper wel raad en scoort hij de (0 - 2). Hoewel we nog een (hele grote) kans krijgen (Che) wordt er voor de rust niet meer gescoord.

In de rust gaan we naar de kleedkamer en krijgen drinken. We bespreken kort de eerste helft en daarna de tactiek voor de 2e. We moeten iets meer (sneller) overspelen en het veld breed houden.Zo creëren we ruimte om meer te voetballen. Denk niet dat we de punten binnen hebben want daarvoor is de marge nog te klein….

Na de aftrap valt op dat DVV zich ook nog niet gewonnen geeft. De wissels achterin lijken niet goed uit te werken. De bal wordt op het middenveld door DVV onderschept en via de linkerkant (van DVV) naar voren gespeeld. Ze breken een paar keer gevaarlijk door onze verdediging maar het lek kan nog net op tijd gestopt worden. Na 10 minuten voetballen, komt de spanning volledig terug in de wedstrijd als DVV bij een dergelijke uitbraak de bal wel achter Stef weet te krijgen (1 - 2). Nu moeten wij weer. De bal gaat goed rond en komen een paar keer goed voor hun doel maar we hebben pech in de afronding (net naast of tegengehouden door hun keeper). Ook DVV blijft gevaarlijk en counteren zodra ze kunnen…  In de 51e minuut volgt een aanval uit het boekje. Het is een aanval over links. De bal gaat van Casper naar Ayhan die de achterlijn opzoekt, dan terugschiet naar Casper die de bal door kaatst naar Luc.  Luc kaatst door naar Dylan naast hem, die op zijn beurt de vrijlopend Sam H. bedient. Deze schiet hard in de linkerhoek binnen (1 – 3). DVV probeert het nog maar worden nu beter opgevangen door onze verdediging waarna wij weer tot de aanval overgaan. In de 56e minuut zijn de rollen omgedraaid. Nu is het Sam H. die Dylan de bal geeft. Zijn schot gaat rechts langs de keeper tegen het net (1 – 4). De laatste minuten worden gedisciplineerd uitgespeeld en dan is de 2e overwinning een feit.

De scheidsrechter gaf me na afloop een groot compliment over onze (zeer) sportieve van spelen (weinig tot geen gemopper onderling) en de wijze waarop we de bal teruggaven bij scheidsrechtersballen. KLASSE MANNEN!!!  Ik wil onze grensrechter (vader van Stef) bedanken voor het vlaggen, DVV en scheidsrechter voor de leuke wedstrijd en het (meegekomen) publiek voor alle aanmoedigingen.