Bos, F.

JK4 (v.2.0):

Deze zondag stond in het teken van revanche……Na een slechte competitiestart (zie verslag van vorige week tegen MVR) moesten nu de eerste 3 punten in Huissen gehouden worden, slachtoffer: De Bataven 3 uit Gendt.

We begonnen het weekend top, vrijdag op zaterdagnacht is onze spits Rick Janssen (alias de zwaluw) vader geworden van een prachtige zoon Tim Janssen.

Vanaf deze plaats willen we Rick en Floor natuurlijk van harte feliciteren met deze prachtige geboorte! Geniet ervan samen! En we hopen jullie snel langs (en in) het veld te verwelkomen.

De lijst met afwezigen was iets korter dan vorige week, 1 persoon wel te verstaan J.

Rick (papa geworden), Ramon (liesblessure), Bob (enkelblessure), Jacky (rugblessure) en Kevin Walsh (voor werk in Londen) waren vandaag niet aanwezig.

Na een korte speech van Wilbert over een aantal dingen van vorige week en het scherp maken van de 13 spelers van vandaag, kwamen de volgende 11 namen op papier.

Dennis, Edwin, Kevin, Jim, Frank, Sander, Bart, Romar, Tim, Robin en Justin.

Daan en Geert begonnen als wissel.

We begonnen uitstekend aan de wedstrijd en hadden al snel door dat deze wedstrijd absoluut niet verloren mocht worden.

De voorsprong was ook snel na het fluitsignaal een feit, de keeper van Bataven maakte geen beste indruk en het doorjagen na een terugspeelbal van de rechtsback door Robin had meer dan nut, de keeper treuzelde te lang en Robin kon de bal met een sliding van zijn voeten plukken! Daarna was het voor Robin een peulenschilletje om de bal in het lege doel te leggen 1-0.

Eindelijk een voorsprong voor ons.

De 2-0 liet niet lang op zich wachten een goede corner van rechts met het linkerbeen van Tim kwam bij de 2e paal terecht waar Justin via de onderkant van de lat vrij kon inkoppen.

We voetbalde een prima eerste helft, Bart die Kevin Walsh verving centraal op het middenveld deed het uitstekend en was bij vele aanvallen betrokken, zo ook de 3-0 Romar die de bal naar een aantal schijven ontving aan de rechterkant gaf een afgemeten voorzet op Robin die de bal prima in kopte en zo de 3-0 aantekende en alweer zijn 2e doelpunt.

Het liep uitstekend van onze kant en we drukte iedereen op het hart niet voor eigen succes te gaan en te blijven voetballen in positie zodat we lekker konden door voetballen en kansen creëren.

Dennis had inmiddels ook een goede redding verricht na een lage voorzet vanaf de rechterkant van Bataven kon Dennis 1 op 1 redding brengen.

We gingen voor rust vrolijk verder en ook Bataven ging vrolijk verder met het maken van fouten, vooral de keeper had zijn dag niet vandaag.

De 4-0 was dan ook een foutje van hem, een goede actie van Justin die vanaf links naar binnen sneed een aantal man passeerde en een schot loste vanaf een meter of 20, de bal leek niet heel moeilijk te zijn voor de doelman maar deze verwerkte de bal met de voeten ipv de handen en zo belandde de bal voor de linker van Tim en kon hij hem simpel binnen tikken.

De rust naderde, maar het doelpuntenfestijn was nog niet afgelopen. Jim deed goed mee en schakelde zich in als inschuivende verdediger, hij soleerde langs een paar man van Bataven en kwam op de 16 meter, daar klutste de bal tussen wat mensen en kwam voor de voeten van Robin hij omspeelde prima de keeper en kon zo simpel de 5-0 aantekenen, wat een weelde !!!

Toch nog een klein smetje net voor rust op deze prima eerste helft, een lange bal belande achter Sander die zijn tegenstander te laat zag vertrekken en er achteraan moest maar hem niet meer kon inhalen. Alleen voor Dennis faalde de middenvelder niet en scoorde de 5-1.

In de rust geen wissels nog….doorgaan op deze voet en elkaar de bal blijven gunnen.

Na de rust begon Bataven enorm gedreven en fanatiek, doorjagen op alles en iedereen (tja waarom doe je zoiets pas bij een 5-1 achterstand….).

Toch had het niet veel effect voor ze, de eerste beste aanval na rust van ons leverde direct de 6-1 op. Een goede loopactie van Robin aan de linkerkant van het veld, hij was veel sneller dan zijn tegenstander en kon de mee gesprinte Romar bedienen simpel balletje breed en Romar faalde alleen voor de keeper niet.

Bataven was de 2e helft een stukje feller en gedrevener als de eerste helft, maar veel mocht het niet baten voor hun.

We speelde lekker verder en waren onverstoorbaar, inmiddels waren Geert en Daan in het veld gekomen voor Edwin en Sander.

Na een prima voorzet van Robin, die een lekkere wedstrijd speelde zoals jullie kunnen lezen,  kon Justin de bal goed controleren op de borst en hem van dichtbij binnen knallen, 7-1!!!

Toch kregen we nog een doelpunt tegen, Frank dacht een man aan de zijlijn simpel uit te spelen, dit ging faliekant mis en leed dus balverlies, de voorzet vanaf de rechterkant kwam richting de 2e paal door kopte een speler de bal tegen Jim aan waarna de bal het netje in rolde achter Dennis die dus op het verkeerde been stond.

Ongelukkige goal, niks aan te doen voor Jim en Dennis.

Bataven dacht hierna dat er nog wat te halen viel, gezien het feit dat de bal snel uit het net gehaald werd en er bij de aftrap de legendarische woorden over het veld gingen van de rechtsbuiten van Bataven: “Kom op, verliezen is geen optie” en dat bij een achterstand van 7-2…..

Hierna volgde nog 2 goals voor ons, de 8-2 was na een snel genomen vrije trap van Romar ter hoogte van de middenlijn. Hij stuurde Justin aan de linkerkant van het veld weg, zijn bal strak over de grond breed ging richting Tim die simpel de 8-2 kon binnen tikken.

De laatste goal was een steekpass van Bart die Robin vrij voor de keeper zette, Robin won zijn duel fysiek van de laatste man en kwam oog in oog met de keeper, deze werd simpel voorbij gespeeld aangezien hij niet veel meer deed en de 9-2 was een feit, het was tevens de eindstand.

Prima wedstrijd van onze kant, al moet gezegd worden dat Bataven erg matig was.

Toch goed dat we niet zelfzuchtig waren en de bal lekker lieten rondgaan.

Man of the Match:

Tja alles geprobeerd maar we kunnen er niet onderuit als je 4x scoort en 2 assist geeft moet je wel dit predicaat omgehangen krijgen van man of the match.

Robin was een plaag voor de defensie en keeper en was dus ook 2x niet zelfzuchtig wat een compliment is. Verder speelde iedereen een prima wedstrijd !!

Volgende week de vriendschappelijke wedstrijd tegen een mix van de 3 G-teams van Jonge Kracht.

Om 11:00 uur op het C-veld op sportpark Schalkshof.

Kom allen kijken en we maken er een leuk feestje van !!!!!